Boris Johnson je postal premier, potem ko so ga člani konservativne stranke izvolili za predsednika stranke. Premagal je vodjo diplomacije Jeremyja Hunta. Foto: EPA
Boris Johnson je postal premier, potem ko so ga člani konservativne stranke izvolili za predsednika stranke. Premagal je vodjo diplomacije Jeremyja Hunta. Foto: EPA

Britanski državljani so siti čakanja in prišel je čas, da delujemo, sprejemamo odločitve, zagotovimo močno vodstvo in spremenimo državo na bolje.

Boris Johnson

Velika Britanija je malo več kot tri mesece pred načrtovanim brexitom dobila novega premierja. Nekdanji zunanji minister in nekdanji župan Londona Boris Johnson je na tem položaju nasledil Thereso May in že v prvem govoru zagotovil, da bo Združeno kraljestvo 31. oktobra izstopilo iz Evropske unije z dogovorom ali brez njega.

Britanska zastava predstavlja svobodo, svobodo govora, vladavino prava in demokracijo, je Johnson dejal v prvem govoru na Downing Streetu. "Zato bomo 31. oktobra šli iz EU-ja," je zagotovil.

Slovenci si lahko oddahnemo, saj nismo več največji kekci glede politike.
-Binder Dandet 2019-07-23 13:10:57
No, človek na nivoju Trumpa. Sedaj pa odvlecite ta gnili otok preko Atlantika in mu podelite 51. zvezdico, da ne bo več nekega pretvarjanja. Britanci so na najnižji točki v svoji zgodovini.
-LujzBeck 2019-07-23 14:29:58
Včasih se reče, da si kdo sam pljuva v skledo. Sedaj pa imam občutek, da so se sedaj Angleži kar podelali vanjo.
-Dux Ursus 2019-07-23 13:25:13
No, mi je že jasen stil komentarjev tistih, ki gledajo samo na leporečje ne pa na dejanja. Takšni brezvezniki volijo v sloveniji tako, da lahko imamo to kar imamo. V bistvu me zanima samo eno pri Johnsonu in sicer kako bo izpeljal brexit in za to moramo počakat. Jasno mi je pa tudi, da marsikdo še ni prebolel Trumpa, ki kljub napovedimi o vseoljnem potopu po njegovi izvolitvi opravlja odlično delo oz. je izboljšal ekonomijo ter spreminja koncep azila kljub totalnemu oviranju demokratov
-the law1 2019-07-23 13:22:23
Novi britanski premier bo Boris Johnson

Prepričan o novem in boljšem dogovoru z Brusljem
"Britanski državljani so siti čakanja in prišel je čas, da delujemo, sprejemamo odločitve, zagotovimo močno vodstvo in spremenimo državo na bolje," je dejal. Po njegovem mnenju ne nameravajo čakati 99 dni, kolikor je še do konca oktobra. Novi premier je izrazil prepričanje, da lahko sklenejo nov in boljši dogovor z Brusljem. Mora pa biti Velika Britanija pripravljena tudi "na možnost, da bo Bruselj zavrnil nadaljnja pogajanja", zaradi česar bodo prisiljeni v brexit brez dogovora, je dodal. V govoru se je zahvalil Mayevi za njen pogum in potrpežljivost, a dodal, da je kljub njenim naporom država "jetnik starih razprav iz leta 2016", ter se s tem navezal na referendum o brexitu.

To je katastrofa za UK in dobra novica za Škotsko. Kmalu lahko pričakujemo nov referendum za odcepitev.
-ti-ne 2019-07-23 13:23:29
Trump in Johnson. Šale se same pišejo :D
-Dominator 2019-07-23 13:16:36
Pa smo dobili še enega z zmedeno frizuro in idejami...
-Yanez 2019-07-23 14:47:53
Države zadnje čase tekmujejo, kdo bo na oblast postavil večjega klovna.
-Alborosie 2019-07-23 14:49:28
Boris Johnson prevzema krmilo britanske vlade

Izpolnitev brexita nov začetek za Veliko Britanijo
Prihod Johnsona do Buckinghamske palače so zmotili okoljski protestniki organizacije Greenpeace, ki so s človeško verigo skušali opozoriti takrat še bodočega premierja na okoljsko krizo. Johnson je z obiskom pri britanski kraljici Elizabeti II. postal premier. V Buckinghamski palači se je izmenjal z Mayevo, ki je monarhinji uradno predala svojo odstopno izjavo. V poslovilnem govoru je Mayeva dejala, da ji je bilo v čast služiti Združenemu kraljestvu. Nadaljevala je, da bo izpolnitev brexita pomenila nov začetek za Združeno kraljestvo. Ravno neuspeli britanski izstop iz Evropske unije je Mayevo stal premierskega položaja, sedaj pa bo to glede na lastne napovedi do konca oktobra zagotovil njen naslednik.

Cloveka, ki ga izvoli 90.000 ljudi je tezko reprezentativen pri narodu z 66 mio ljudmi. Sicer pa je na splosno Boris izjemno nepriljubljen - to da je nesposoben v katerikoli sluzbi je, je ze dolgo znano... Sicer pa groza, je bila ze Mayeva obup, tole je pa samo se cesnja na vrh smetane. Klovni na obeh straneh Atlantika, vsi izvoljeni z manjsino..
-katiah 2019-07-23 13:24:24
Za Johnsona sta dva bivša kolega, dopisnika iz bruslja, v pogovoru na Arte TV rekla, da je to človek, ki lahko danes trdi nekaj, jutri pa nekaj povsem nasprotnega. "Škandal je izbruhnil, ko je Johnson napisal članek o arheološkem odkritju palače Edwarda II za časopis. Johnson si je izmislil citat za članek in trdil, da je prišel od zgodovinarja Colina Lucasa, njegovega botra. Ko je urednik The Timesa Charles Wilson izvedel za prevaro je bil Johnson odpuščen." Za njegovo novinarsko delo v Bruslju je "Chris Patten kasneje izjavil, da je bil takrat Johnson "eden največjih predstavnikov lažnega novinarstva". "Njegovi članki so ga uvrstili med najljubše novinarje konzervativne premierke Margaret Thatcher" "Škandal je izbruhnil junija 1995, ko je bil objavljen posnetek telefonskega pogovora iz leta 1990 med Johnsonom in njegovim prijateljem Dariusom Guppyjem. V pogovoru je Guppy razkril, da njegovo kriminalno dejavnost preiskuje novinar Stuart Collier in prosil Johnsona, naj mu priskrbi Collierjev zasebni naslov, da bi ga pretepli. Johnson se je strinjal, da bo posredoval informacijo, čeprav je izrazil zaskrbljenost, da bi bil povezan z napadom.Ko je bil leta 1995 telefonski pogovor objavljen, je Johnson izjavil, da na koncu ni posredoval informacije Guppyju; Hastings je Johnsona ukoril, vendar ga ni odpustil." https://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Johnson#Political_columnist:_1994%E2%80%931999 Skratka, biser od človeka!
-lingam 2019-07-23 16:31:05
Monthy Python-ov cirkus je postal realnost.
-Joker 2019-07-23 15:21:12
Boris Johnson bo nadaljeval isto politiko ki jo narekuje elita kot May.. nic novega.. Corbynu pa itak ne pustijo zmagat pa če bo imel 90% podpore ljudi.. skratka demokracija in action..
-bigbiggushuge 2019-07-23 15:09:38