Karl Erjavec ni več predsednik DeSUS-a. Foto: BoBo
Karl Erjavec ni več predsednik DeSUS-a. Foto: BoBo

Ministrica Aleksandra Pivec je na kongresu DeSUS-a v Ljubljani po napetem boju za vodenje stranke premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca, ki je stranko vodil od leta 2005. Pivčevo je podprlo 143 delegatov, Erjavec je dobil 80 glasov. Borut Stražišar je prepričal osem delegatov.

Desus bo vodila Aleksandra Pivec

Pivčeva je v nagovoru takoj po izvolitvi dejala, da ji je v izjemno čast in veselje, da so ji izkazali zaupanje. "Resnično sem vesela in ganjena," je dejala in se delegatom zahvalila za zaupanje. Kot je dejala, vodenje DeSUS-a prevzema s ponižnostjo in odgovornostjo.

Kaj čaka novo predsednico DeSUS-a?
Osebno menim, da je to bila voda na mlin Erjavcu, saj bo lahko lepo pokazal s prstom na njo ko bo desus izpadal na naslednjih volitvah. Lepo se je enostavno poslovil pred potopom.
-MK11 2020-01-19T08:19:08+01:00
Desus je za upokojence deloval škodjivo. Trditve, da je denarja dovolj, da se dela preveč so le zavajanje. V gospodarsvu dela premalo ljudi, prispevna stopnja je premajhna. Primerjajmo BDP s severnimi sosedi in ugotovili bomo, da je 1/2 manjši enako pokojnime le cene v trgovinah so skoraj enake. Deli se lahko če se ustvari upajmo, da bo Pivčeva to zaznala !
-deželan 2020-01-19T08:34:59+01:00
Vodja poslancev Jurša o stanju v DeSUS-u
Odstranitev KE je bila dolgotrajen projekt "stricev iz ozadja", končna kazen za njegovo zablodo, da sme politično paktirati z JJ. Najlepše se je to videlo, ko so Pivčevo zalotili pri dejanjih, ki bi vsakega ministra upravičeno takoj odnesla, pri njej pa so mediji pod taktirko neznanih dirigentov to do kongresa lepo složno pometli pod preprogo in molčali, čeprav je šlo za to, ali bo predsednica vladne stranke postala oseba, ki naj bi naredila resno kaznivo dejanje in se okoriščala z javnim denarjem. V projekt so vložili preveč truda, da bi pustili, da ga ogrozijo načela. Pivčevo bodo zdaj zelo verjetno prepustili usodi, svojo nalogo je opravila. KE je zgodovina, DESUS bo stricem odslej lojalen. Prozorno. V politološkem smislu nam za KE sicer ne more biti žal, ker je bil demagog in populust, takšna stranka pa je škodljiva anomalija. Skrajno zaskrbljujoče pa je, da se je spet jasno pokazalo, da živimo v državi, ki jo povsem obvladujejo neizvoljeni dirigenti iz ozadja. Mediji pa so s svojim lakajstvom še enkrat več povsem izgubili kredibilnost.
-Eap 2020-01-19T11:52:13+01:00
Slovenska politična tipika - en problem takoj nadomestijo z drugim. Prav je, da se je g. Erjavec poslovil. Upokojenci niso nikoli živeli tako slabo kot danes. Toliko o njegovih "zaslugah". Na njegovo mesto so delgati DeSUS-a z naskokom izvolili go. Pivec, ki se je držijo afere SRIPT, mleto meso in tudi dejstvo, da masnega honorarja ni prijavila KPK.Očitno je, da ta dejstva ne motijo ne delegatov, ne predsednika vlade, ki modro molči. Kako tipično slovensko!
-Sandalovina 2020-01-19T12:33:11+01:00
Pivec: DeSUS ostaja stabilen partner

Pivec: Čaka nas ogromno dela
Njena izvolitev je prelomen trenutek, ne le za stranko, ampak za vso slovensko politiko. Odgovornost za vodenje te države po njenih besedah zdaj prehaja na novo generacijo politikov, ki bodo z drugačnimi pogledi in drugačnimi praksami skušali iskati odgovore na največje izzive sedanje in prihodnjih generacij. Dejala je, da jih čaka ogromno dela, pri tem pa bodo izhajali iz bogatih izkušenj stranke, tako dobrih kot slabih. "Pomembni bodo znanje in izkušnje prav vsakega od nas," je dejala in pozvala, da pozabijo na zamere. Želi si, da od tega trenutka delujejo kot enotna ekipa – morda občasno z različnimi pogledi, a skupnimi cilji.

Problem je, da so največje zvezde v naši državi politiki, ki jih poveličujejo mediji. Izjava, da se politik umika iz javnega življenja je grozljiva, zgleda se imajo politike za neke filmske zvezde, ki delajo samo na lastni promociji. Za državo jim v resnici ni mar, samo da oni izpadejo v dobri luči, v ozadju pa potihoma cuzajo denar iz državnih podjetij, ki so obsojena na propad. Žal je to resnica.
-uporabnik10 2020-01-19T17:21:06+01:00
A 600.000 upokojencev ne premore enega upokojenca, ki bi znal voditi upokojensko stranko?
-copcop 2020-01-19T09:07:36+01:00
Nekateri ste brezmejno naivni. Mislite, da če se znebimo vseh starih politikov in jih zamenjamo z novimi in mladimi, da bo potem bolje. Problem Slovenije in celotne vzhodne evrope ni kadrovski. Bilo bi lepo, če bi problem bil le kadrovske narave. Naš problemmje globoko sistemske narave zato brez menjave sistem nikoli ne bomo na zeleni veji.
-Slovan65 2020-01-19T09:24:57+01:00
Tako se je na eleganten političen način končno Šarec rešil Erjavca. Ni in ni hotel posredovati v nepravilnosti pri početju Pivčeve. No sedaj pa bomo videli kaj to pomeni za upokojence, ker za vlado je dobro ? Še naprej jih bo verjetno tri četrtine upokojencev pod pragom revščine.
-realist65 2020-01-19T09:26:44+01:00
Kdaj bo odstopil minister Erjavec?

Erjavec odstopa z mesta ministra za obrambo
Erjavec je po porazu v tekmi s Pivčevo napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. "Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro," je napovedal Erjavec, ki je stranko vodil od leta 2005. Kot je dejal, ostaja član DeSUS-a. "Kaj naj bom razočaran? To je demokracija. Tega zaupanja, ki sem ga pričakoval, pač nisem dobil. Življenje teče dalje," je ob odhodu s kongresa dejal Erjavec. Spomnil je, da je bilo 15 let napornega dela, veliko izzivov, veliko je bilo treba pretrpeti. "A delal sem po svoji vesti in po svojih najboljših močeh, da bi čim bolje uresničil cilje, ki jih ima DeSUS. Morda je prišel čas za novo generacijo," je še povedal in jim zaželel vse dobro. Zavrnil je namigovanja, da bi lahko ustanovil novo stranko, in dodal, da ostaja član DeSUS-a. "Ko me bodo pokopali, bom še vedno član stranke DeSUS," je pripomnil.

A mislite da bo z odhodom Erjavca naša politika kaj boljša? Potem pa ste res naivni, kajti na prste ene roke lahko prešteješ politike, ki res delajo v dobro ljudstva. Okužena je cela roka ne samo en prst na njej. Ob osamosvojitvi je bilo še vse slovensko, danes niti gate ki jih nosite niso več vaše. Nazadnje pa si še bodo spomenike postavljali.
-garmond 2020-01-19T15:20:07+01:00
Propadel je izključno zaradi svoje požrešnosti. Od dvojnih plač, vikendov, pregrešno dragih dopustov, niti prestižni avto audi ni bil dovolj hotel je le najboljšega... In težko je takšnemu "levičarju", ki samo hlasta za položaji in denarjem razmišljat o upokojencu, ki ima 504€ pokojnine. To sta dva povsem druga svetova! Zato, tudi ta hud poraz. Zanimivo pa je kaj bodo sedaj rekli poslanci Jurša, Heršak, Lep ki so podpirali Erjavca ali pa blamaža Bizjak Mlakarjeve? Aleksandra je prava osvežitev za stranko in določene možnosti v kolikor bo kakšen premik ima v prihodnosti in še zelo prijetno in všečno izgleda.
-Kolupaila 2020-01-19T08:31:22+01:00
Ja vsakemu pride čas odhoda. Karl je po pravici povedano VEDNO gledal samo to, da je ON sedel na ministrskem stolčku. Po moji oceni, pa je naredil upokojencem več škode kot koristi. Znal je pihati le tem pred vsakimi volitvami. In enkrat je prišlo to članom stranke čez glavo. Noben minus ne bo, če bo odstopil kot minister. Bo pač nekdo drug. No, zdaj pa bo imel čas, da bo lahko " dolgo " dopustoval na Hrvaškem in se vozil z " debelim " avtom.
-RUBEŽ 2020-01-19T08:10:30+01:00
Upokojenec najbolj potrebuje tri stvari:Dostojno pokojnino, dober ter dosegljiv dom za starejše ter zdravstvo. Pri nas so te tri stvari (ter železnice) največji problemi, ki jih občuti državljan. Toliko o "uspehih" Desusa.
-elGoyc 2020-01-19T10:02:48+01:00