Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je odločil za zamenjavo trenerja in prosto mesto po odhodu Luke Elsnerja ponudil novemu staremu trenerju zeleno-belih Marijanu Pušniku. Foto: Reuters
Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je odločil za zamenjavo trenerja in prosto mesto po odhodu Luke Elsnerja ponudil novemu staremu trenerju zeleno-belih Marijanu Pušniku. Foto: Reuters
Mandarić Pušniku obljublja, da bo samostojen
Pušnik se vrača na kraj zločina
Novinarska konferenca ob predstavitvi Pušnika
Zahović na vrhu lestvice strelcev ujel Glavino
Šest golov v Novi Gorici in mojstrovina Zahovića
Elsner: Velik neuspeh je, da mi ni uspelo sestaviti moštva skupaj
"Treba se je opravičiti vsem, ki podpirajo klub"
Rudar potolkel Olimpijo v Stožicah
Mariboru prvi večni derbi spomladanskega dela
Kako bo na derbiju poskrbljeno za varnost?
Vidmar in Tavares pred sobotnim derbijem
Oduwa na 100 m najhitrejši na svoji šoli
Luka Elsner želi nekako "zadušiti" nasprotnika

Ta teden je veliko pozornosti požela NK Olimpija, ki je slabo začela spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije, kar je privedlo do zamenjave na trenerski klopi. Potem ko so Ljubljančani izgubili večni derbi v Ljudskem vrtu (1:0), so bili nemočni še na svojem terenu proti velenjskem Rudarju (2:4).

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

V nedeljo popoldne so se zmaji želeli pobrati po porazu na večnem derbiju. V Stožicah je gostoval neugodni Rudar, ki je že 14. avgusta zmagal v Ljubljani (0:2). Tudi tokrat so se Velenjčani izkazali za velik trn v peti aktualnih državnih prvakov. Igralce v zelenem so popolnoma nadigrali, po uri igre so z golom Johna Maryja povedli že s 3:0, zmago je ob izteku srečanja po golu Alexandruja Cretuja le še potrdil Dominik Glavina. Po 23 odigranih krogih ima Maribor na vrhu prvenstvene lestvice 6 točk naskoka pred večnim tekmecem.

Smejim se, pa bi mogu jokat. Sej bi rekel, kaj ta idmar v golu dela, ampak isto asbo je obramba se 4x slabsa, napad 5x, vezna linija pa... Fak, kaksna sramota. Pa ne zaradi poraza z Rudarjem (spostujem vsako ekipo, knape sploh), sramota zaradi igre, priprave na tekmo, izbora igralcev. Ce sem bil po porazu z MB dejansko se optimist, danes vidim, da sem bil zgolj butl...

— camilo 2017-03-05 18:47:26

Kot sem že analiziral (ne trdil) in dobival minuse:

- Celotna ekipa se ne dela čez noč
- Ni mus, da z lepo igro osvajaš točke.
- Brez zmagovalne mentalitete kot Zajca in Kronavetra bo težko dobivati pike. Ta sta potegnila ostale za sabo zato je bila Olimpija 2005 še na egalu pred premoru.
- Nove okrepitve bodo večina solirale in gledale, da se prodajo dalje
- za Elsnerja nisem siguren, da ima proste roke (glede na izjave Stojića in Mandarića)
- Mandarić je star 80 let in totalno nepotrpežljiv (jasno glede na leta) vmešava se v vsak detajl vsakega (inervju Stojić), toda v nogometu izgleda ta formula ne deluje, ravno obratno kaos. V institucijah vsak samostojno opravlja svoje delo.
- Redko se vidi, da se odpusti Pušnik na 1 mestu z najboljšim občutkom za selekcioniranje, da se v nepravem času razformira ekipa na 1. mestu, da se Stojič odpusti in vrne, da noben novinar ne sme napisati svojega mišljenja, da se najboljši igralec z vulgarnim transparentom nažene.....Ubogi Elsner, kaj ti je to trebalo?

Še vedno lahko ta ekipa postane dobra, toda ne čez noč. Čas pa izgleda ni zaveznik kluba iz LJ.

— Zogi 2017-03-05 19:30:47

Nepričakovani porazi se lahko vedno zgodijo, ampak dobiti štiri gole na svojem terenu od Rudarja, no, to pa je malo preveč za nogometaše, ki so sebe primerjali z Ronaldinhem.

— zzob 2017-03-05 18:55:44

Kot so mnogi že povedali pred menoj: problem Olimpije ni Elsner, prej vodstvo z Mandarićem in Stojićem. Menjat skoraj celo enajsterico, pripeljati tujce, ki ne čutijo pripadnosti klubu. Porušeno je ravnovesje. Olimpija lahko menja trenerja, pa ne bo pomagalo. Vodstvo je izgubilo stik z realnostjo, novi, kupljeni tujci Olimpije se bodo spraševali, kaj sploh počnejo v Sloveniji, Olimpiji,... Samozavest je načeta, menjava trenerja ne bo pomagala. Strokovni štab je zakuhal, kar je zakuhal. Vprašanje, ali bo Olimpija te napačne odločitve sploh preživela, ali se je nepričakovano potopila pregloboko.

— alex1970 2017-03-05 19:01:26

Pušnik: V nogometu ni prostora za zamere
V četrtek je nato sledila zamenjava na trenerski klopi, Elsnerja je zamenjal Pušnik. Glede na to, da so ga odpustili prav takrat, ko je bil športni direktor Ranko Stojić, je Pušnik povedal: "V nogometu ni prostora za zamere. Če lahko odpustijo Ranierija (trenerja angleškega prvaka Leicestra, op. a.), lahko tudi Marijana. Upam, da sva se na teh izkušnjah nekaj naučila oba. Ne pričakujem, da se bova v prihodnje v vsem strinjala. Predsednik je 'požegnal', da sem samostojen pri svojem delu. Takoj ko ne bom samostojen, bom zapustil Olimpijo. V prvem mandatu sem bil samostojen. Ranko je zelo dober nogometni menedžer in nekdanji vrhunski igralec, ki zelo rad tudi posega v trenerjevo delo, kaj predlaga. Tedaj se nisem pustil in sva zaradi tega šla narazen. Ni mi pa dajal kakšnih listkov. Ko sem bil trener v Iranu in mi je tam gospod prvič prinesel listek, sem naslednji dan odšel."

V čem je smisel vsega tega?

Sicer bo pa Elsner hitro našel delo, po moje najbolj perspektiven slovenski trener.

— Dušan Zakelšek 2017-03-09 12:06:25

Olimpija je na dobri poti, da postane drgi Zavrč.
Trenerje in igralce menjavajo kot spreminja veter smer.

— Evaleš 2017-03-09 12:12:52

A postaja Mandarić slovenski Zamparini?
Malo daleč a vseeno, pri njih je bilo 8 trenerjev v eni sezoni (2016)?

— Aljaž 2017-03-09 12:09:15

Pušnik že slišal za "Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on ..."

Nova trenerska zasedba:
- Pušnik glavni trener,
- Vanoli pomočnik trenerja,
- Nikolić vodonosač.

— Egon 2017-03-09 12:13:43

Z odpustitvijo Pušnika naredili napako
Prav vmešavanje v delo trenerja je, kot kaže, poskrbelo za dodatne pretrese v taboru Olimpije in posledično zamenjavo na klopi, saj naj bi se na enem izmed treningov Elsner in Stojić sprla. Športni direktor je v nedeljo ob porazu proti Rudarju z 2:4 prvič sedel kar na klopi ob trenerju. "Elsner se je maksimalno trudil, imel je našo podporo. Take stvari se dogajajo. Potrebovali smo predvsem novo energijo," je o zamenjavi dejal Stojić. Predsednik Milan Mandarić je priznal, da so z odpustitvijo Pušnika naredili napako, že takoj na uvodu druženja z novinarji je poudaril, da v klubu ne vlada kaos, ampak se dogajajo normalne stvari, ki se pač dogajajo v športu.

Končno je Mandarić uslišal moje prošnje in potegnil pravo potezo. Pušnik je najboljši trener za Olimpijo, edino Marijan lahko potegne Olimpijo iz dna brezna nazaj na vrh, na 1.mesto! Olimpija bo zopet igrala gledljiv, napadalen, atomski nogomet. Zmaji bodo zopet bruhali ogenj in Vijolice bodo prenehale cveteti!

— SLOBloodPatriot 2017-03-09 12:16:40

Tukaj nekateri pametujejo, ne da so bili kadarkoli prisotni na treningih Olimpiji, niti ne vedo, kako je Elsner deloval. Ne veste nič in kar na slepo pametujete.
O vsakem delavcu ali delovodji odloča uprava. In če uprava smatra, da Elsner ni delal dobro, je to njihovo mnenje, ki ga je potrebno spoštovati, pa če se s tem strinjamo ali ne.
Meni osebno bi bilo bolj všeč, da je Elsner ostal še nekaj časa, ker menjave v sedanjih situacijah so zelo rizične. Za moštvo bo to lahko precej bolje, lahko pa precej slabše. V vsakem primeru je to kar pogumen rez, ki bo pustil posledice.

— NoriPlanet 2017-03-09 14:57:53

Mandarić rad posluša glas ljudstva. Ljudje so se spomnili na Pušnika in uresničil je željo s tem pa potrdil zmoto, ko so ga odstavili. Če rezultatov ne bo, ali bo zamenjal Stojića, ki je zamenjal igralski kader. Toliko zamenjav kaže, da ni neke dolgoročne vizije in se vse dela precej NA PAMET. Čeprav navijam za Olimpijo tokrat prav privoščim Mariboru nov naslov, ker so v Ljubljani čisto izgubili identiteto - slovenske igralce zamenjali za tujce. SORRY za tako OLIMPIJO mi ne bije srce, ker se sploh več ne ve kdo pije in kdo plača - TO NI FUZBAL, TO JE CIRKUS.

— robnin9 2017-03-09 13:15:35

Malce pozno sem se vključil v debato,ja nekateri moramo tudi delat,lol.
Moje mnenje,upam,da ga lahko podam,kot eden izmed ustanovnih članov GD davnega leta 1988. Kar se tiče Pušnika-tisti,ki ste do sedaj jamrali, da je bila njegova odpustitev napaka ste lahko sedaj zadovoljni.Kar se tiče pa ostalega,pa tako.Kljub temu,, da smo bili lansko sezono prvaki in sem bil tega vesel,mislim, da je to Mandarića zaneslo.Malce slabši MB v lanski sezoni, pa ne da je letos ne vem kako boljši in eto naslov je tu.Osebno bi raje videl, da bi igrali ligo Europa in poskušali priti v skupinski del,ker potem bi mogoče obveljala tista delo na dolgi rok.Ker pa je naslov prišel takoj,so/smo mislili, da bo šlo tako naprej in tu je največja zmota.
Kar se tiče pa nekaterih komentarjev,ne bom rekel rasističnih,ker si tega ne zaslužijo,ubogi tisti, ki mislite,da če bi bil predsednik Slovenec, da bi bilo kaj drugače-oziroma kje so bili ti Slovenci, ko se je Olimpija pobirala iz pete lige.Ne vem zakaj vas potem ne motijo Srbi v drugih klubih,da jih ne naštevam ali pa nekateri selektorji naših reprezentanc, ki so očitno tudi vsi zapriseženi Slovenci.Brez zamere upam, da nisem bil predolg.

— mitgo 2017-03-09 19:50:52

Opomba: Maurizio Zamparini je nekdanji predsednik italijanskega prvoligaša Palermo, ki je v 15 letih zamenjal skoraj 40 trenerjev.

Mandarić Pušniku obljublja, da bo samostojen
Pušnik se vrača na kraj zločina
Novinarska konferenca ob predstavitvi Pušnika
Zahović na vrhu lestvice strelcev ujel Glavino
Šest golov v Novi Gorici in mojstrovina Zahovića
Elsner: Velik neuspeh je, da mi ni uspelo sestaviti moštva skupaj
"Treba se je opravičiti vsem, ki podpirajo klub"
Rudar potolkel Olimpijo v Stožicah
Mariboru prvi večni derbi spomladanskega dela
Kako bo na derbiju poskrbljeno za varnost?
Vidmar in Tavares pred sobotnim derbijem
Oduwa na 100 m najhitrejši na svoji šoli
Luka Elsner želi nekako "zadušiti" nasprotnika