#MMCdebata
Jakov Fak je dvakratni svetovni prvak. Prvič je naslov osvojil v Ruhpoldingu leta 2012, drugič si je zlato odličje prigaral v Kontiolahtiju tri leta pozneje (na fotografiji). Foto: SZS
VIDEO
Sklepni del tekme biatlon...
VIDEO
Podelitev zlate kolajne J...
VIDEO
Fak v zadnjih kilometrih...
VIDEO
Fak na sanjski način konč...
VIDEO
Pogovor z Velepcem po zla...
VIDEO
Veliko čestitk za Jakova Faka
VIDEO
Zgodovinski dan slovenske...
VIDEO
Podelitev kolajne Jakovu Faku
VIDEO
Zgodovinski uspeh Jakova...
VIDEO
Fak svetovni prvak
VIDEO
Zadnje streljanje in prih...

Dodaj v

#MMCdebata: "Uboga naša zaplankana mentaliteta"

87. MMC-jeva debata o izbiranju zastavonoše v Pjongčangu
27. januar 2018 ob 06:51
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Fak si zasluži, da nosi zastavo. Profesionalec od glave do pet," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na vest, da se je Jakov Fak zaradi burnega odziva dela slovenske javnosti odpovedal sodelovanju v izboru zastavonoše v Pjongčangu.

Letos slovenska športna javnost slovenskega zastavonošo na olimpijskih igrah v Pjongčangu izbira interaktivno, in sicer z glasovanjem na Facebookovem profilu Vala 202.

Olimpijski komite Slovenije je objavil imena treh športnikov, med katerimi bodo slovenski ljubitelji športa med prenosom po Facebooku v živo v ponedeljek, 29. januarja, po 17. uri dokončno izbrali nosilca slovenske zastave na slavnostnem odprtju olimpijskih iger v Pjongčangu. V ožji izbor so uvrstili Vesno Fabjan, Mitjo Robarja in Jakova Faka.

Torej je dovolj vreden, da se bori za našo državo in ji morebiti pribori medaljo (s katero se bomo seveda na ves glas hvalili), ni pa dovolj vreden, da bi nosil našo zastavo?

— Nostromo 2018-01-26 12:17:25

Vsak, ki tekmuje za Republiko Slovenijo ima pravico in dolžnost nositi slovensko zastavo ne glede na narodnost, veroizpoved ali raso.

— Nikolaj 2018-01-26 12:22:11

Protestiram. Jaka je naš! Kaj nas briga 10% omejencev!

— gregor žun 2018-01-26 12:21:32

Ne razumem čemu tak negativen pristop! Jakov je eden največjih carjev naših letošnjih olimpijcev. Bori se za našo državo, nastopa, trenira, se bori z boleznimi in ostalimi preprekami, šport v katerem nastopa pa sem vedno občudoval.
Žalostno, Jakov pa, če bereš - večina ne deli mnenja zaplankancev in jaz bi z veseljem dal glas zate!

— webman 2018-01-26 12:31:37

Fak z veliko častjo sprejel ponudbo OKS-a
Toda zaradi odziva javnosti se je Fak odpovedal morebitnemu nošenju slovenske zastave v Južni Koreji. "Vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez z veliko zaskrbljenostjo in ogorčenjem spremlja odzive športne javnosti in nekaterih slovenskih medijev glede kandidature Jakova Faka. Športnik od glave do peta, Človek z ogromno moralno integriteto, z briljantnimi športnimi uspehi in vzornim obnašanjem na in izven športnih terenov, zgled za številne mlade športnike je, tako kot Vesna Fabjan in Mitja Robar, z veliko častjo je sprejel ponudbo Olimpijskega komiteja Slovenije," so pri OKS-u zapisali v sporočilu za javnost.

Uboga naša zaplankana mentaliteta.

— peglezn 2018-01-26 12:17:09

Kateri mediji pa so bili negativni glede tega? Žalostno! Če pa slučajno dobi kakšno medaljo, bo pa za te medije največji Slovenec.
In kaj potem če je Hrvat? A gremo za vsakega športnika družinsko drevo delat ,da vidimo kaj je po rodu? Jakov je eden bolj simpatičnih športnikov pri nas, lepo govori slovensko, spoštljiv, iskren. Ne bi imel nič proti, če bi nosil zastavo.

— peteršiljček 2018-01-26 12:21:41

Fak si zasluži da nosi zastavo.Profesionalec od glave do peta.Mislim da je sedaj favorit Robar

— iztok 2018-01-26 12:19:14

Sem pa pričakoval od Faka takšen odziv. Verjetno se je počutil kaznovanega, ko ga je OKS uvrstil v kandidaturo za zastavonošo, obenem pa se je bal tudi odziva hrvaške kritične javnosti, ki bi ga še bolj zasovražila in ga etikirala kot izdajalca Hrvaške, če bi nosil slovensko zastavo.

— SLOBloodPatriot 2018-01-26 12:31:38

Faku bodo še naprej nudili vso podporo
Nadaljevali so: "Pravi ljubitelji športa in pozitivno naravnani Slovenci si niti v sanjah nismo predstavljali takšnega števila uničujočih komentarjev, kot jih je bil v preteklih dneh deležen biatlonski superšampion. Zaradi vsega tega je športnik, ki bo na olimpijskih igrah v Pjongčangu tekmoval v olimpijskem dresu Slovenije, odstopil od kandidature za nosilca slovenske zastave." Obenem so še poudarili, da v športu nikoli niso dovolili, da bi se preštevali in ločevali. "Šport združuje. Tej ideji bomo na Olimpijskem komiteju Slovenije sledili tudi v prihodnje in Jakovu Faku še naprej nudili vso podporo. Prepričani smo, da je bo deležen od celotne, dobro misleče športne javnosti," so še zapisali.

Fak je že nosil zastavo za Hrvaško na prejšnjih igrah.
Super človek in športnik, toda če nisi Slovenec ne moreš nositi zastave, mislim da je tudi njemu čisto jasno.

— SamoRes 2018-01-26 12:49:31

Po vseh anketah bi ljudje izglasovali faka za nošenje zastave, zakaj mora pet trolov ki zasujejo splet s svojimi komentarji imet toliko moči?? Fak je trenutno najboljši slovenski zimski športnik in si zasluži nosit zastavo

— don_lavtarini 2018-01-26 12:19:07

Ma zakaj je pa nebi nosil, je Slovenec kot mi vsi če pa koga moti, da je nastopal za Hrvate in se tam rodil pa za mene on ni Slovenec!!

— repina931 2018-01-26 12:19:31

Kaj ni bilo na tej anketi na rtvslo pred parimi dnevi okoli 50% za Jakova? O kakšnih komentarjih govorijo? Človek govori boljše slovensko kot 80% slovencev in trenutno je naš najboljši zimski športnik. Kar se mene tiče bi bil ponosen da nosi našo zastavo in realno si to od vseh, ki bodo šli na olimpijske, tudi najbolj zasluži.

— bodhisattva 2018-01-26 12:21:38

Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
Damoklej
# 27.01.2018 ob 08:26
Sam nisem vedel za glasovabje med temi tremi nosači.
Kdo pa je določil te tri za glasovanje? Narod sigurno ne, torej niso oni glavni krivci saj so Jakovu namenili največ glasov.
Glavni krivci ste vi na OKS, saj ste vi določili te tri za glasovanje. Sedaj si perete roke na račun naroda. Vsekakor pa tudi vi novinarji niste brez krivde, saj veste zakaj. Zaradi vaših klicev.
bt5
# 27.01.2018 ob 07:37
A lahko prosim že nekdo objavi, kateri mediji so negativno pisali o Faku. Ravno tako bi prosil, da se copy-pejsta, vsaj 5 negativnih komentarjev. Jaz jih namreč nisem nikjer zasledil. Hvala.
Tao3
# 27.01.2018 ob 07:17
In še tole vsem Slovencem, ki mislite, da obvladate slovenščino: PATRIOTIZEM ni NACIONALIZEM. Vbijte si to v glavo. Jakov je naš, s srcem se bori za našo zastavo!
brehme
# 27.01.2018 ob 08:28
Ne vem zakaj se je Olipijski komite sploh šel neko anketo? Postavili bi Faka, ali pa koga drugega in to je to.
luckyss
# 27.01.2018 ob 07:28
Tipično slovensko in ovčje...
Najprej vsi proti, sedaj vsi za..odvisno kako zazvižga pastir..torej mediji..
robip44
# 27.01.2018 ob 07:13
pokojni Iztok Puc je pomagal Hrvaški do prvega rokometnega olimpijskega zlata pa nisem nikoli slišal nobenega Hrvata, da ni njihov......trenutno me je sram, da sem Slovenec........res smo mali narod
kolkrkaplc
# 27.01.2018 ob 08:17
Pogledano od daleč, malo neodgovorno, da se šampijone predlaga v nekaj, kar lahko zmoti štiri leta priprav športnika.
Tisti, ki so Jakova predlagali, so videli kratkoročno in niso videli slike širše, da je Jakov Hrvat, in da se je lani veliko govorilo o arbitraži. Zagotovo trčimo v dve interesni skupini, in konflikt je tu.

Jakov ne bo nosil zastave, zmotilo je njegovo psihično pripravo na olimpijado (morda mu celo med olimpijskim nastopom švigne misel na ta dogodek), športno javnost so razklali.
Nič koristnega.

Verjamem, da so predlagalci dobro mislili, le razmislili niso.
Audy
# 27.01.2018 ob 12:36
To da je Fak odstopil od kanditature samo zaradi par zlobnih komentarjev je fake news. Šele ko so se v to vtaknili novinarji in ga spraševali ali bi navijal za Slovenijo ali Hrvaško, je odstopil.
To da novinarji prelagajo odgovornost za to afero na anonimne komentarje, je podlo.
#NeVsiSlovenci #NarodMiru
Janček
# 27.01.2018 ob 11:05
Se strinjam s fredomboy, Fak se je žal znašel v kočljivem položaju zaradi predvidljivega odziva (dela) hrvaške javnosti, to je tisto česar ga je lahko dejansko strah kot vsakega normalnega človeka. Nekateri slovenski komentarji res niso primerni, so pa (verjetno edini) priročen izgovor za izhod iz te situacije, v katero ga je pahnil OKS.

Tako da nekateri komentatorji ne se preveč čudit, če boste še kdaj obtoženi za neokusne in žaljive prispevke, ker to se res dogaja dnevno in nihče pri nas ni varen pred njimi. Da bo pa nekdo zaradi tega odstopil s svoje funkcije ali opustil svoje zadolžitve, pa lepo vas prosim dajte novinarji takšne bučke raje prodajat drugim, ne nas imeti za tako neumne.
MuDeL
# 27.01.2018 ob 08:22
Vso to kolobocijo lahko damo kot definicijo razlike med domoljubom in nacionalistom. Pravi slovenski domoljub bi ponosno gledal Faka v vlogi zastavonoše....
qwasyx
# 27.01.2018 ob 07:36
tudi v Severni Koreji se ne dogaja kaj takšnega ,, primitivizem športnih novinarjev
trolicnez
# 27.01.2018 ob 07:25
Ob tej priložnosti bi čestital vsem uporabnikom, ki so zbrali zavidljivo število plusov (beri več kot 400).
vzdev
# 27.01.2018 ob 08:36
Ne vem, kaj je OKS razmišljal, da je predlaga Faka. Pa nimam nič proti njemu, ker je eden redkih Hrvatov, ki spoštuje Slovence in Slovenijo.

Toda, zakaj so predlagali njega, če pa imamo veliko pravih slovenskih športnikov.
On je Hrvat in se ima za Hrvata in v tem ni nič slabega. Vsaj spoštuje svojo domovino za razliko od mnogih Slovencev. Sam je potrdil, da je njegova himna Hrvaška, sam je povedal, da je želel ostati na Hrvaškem, on tekmuje za Slovenijo samo zato, ker ima tukaj boljše pogoje.

Prav tako je on že nosil zastavo na oi. Zakaj bi jo še enkrat? On je že enkrat doživel ta trenutek (sicer z Hrvaško zastavo), zakaj nebi imel sedaj možnost kdo drug? Naj nosi zastavo nekdo, ki še jo ni.

In npr. podnaslov v sosednjem članku. "Imeli smo priložnost, da pokažemo, da smo veliki". Kaj bi dokazali s tem, da na tujec nosi našo zastavo. Samo to, da se izredno hitro prodamo.

Drugače je pa tole moj prvi komentar na zvezo s Fakom, tako, da jaz vsekakor nisem vplival na njegovo odločitev.
SamoRes
# 27.01.2018 ob 11:30
Sam nisem opazil nobene gonje proti Jakovu Faku. Gonja je namreč organiziran in načrten napad na koga. Zaslediti je bilo le nasprotovanje nekaterih posameznikov, da nosi zastavo vsi pa ga hvalijo kot človeka in športnika. Tudi po anketah je premočno zmagal.
Skrbi me pa pogrom samooklicanih demokratov, svetovljanov in pravičnikov, ki zmerjajo tiste s pomisleki z idioti, imbecili, kreteni, sodrgo in podobnimi izrazi, tega pa se ne briše.
Kako lahko mediji kreirajo mnenje je prav srhljivo.
miha_lj
# 27.01.2018 ob 11:04
nekdo je hotel sprožiti afero in ratalo mu je
Tao3
# 27.01.2018 ob 07:08
Sem absolutno za to da Jakov nosi zastavo, trenutno je naš najboljši olimpijec. Velik borec in velik človek! Jakov ne oziraj se na tistih 1 od 13 ljudi, ki so polni sovraštva do samih sebe in frustracij! Bom zelo ponosen če ai premisli in mu podelimo to čast in pokažemo da smo tudi mi velik narod z ogromnim srcem! Ne dovolimo trolom in primitivcem da nas preglasijo.
marusa98
# 27.01.2018 ob 07:34
Olinpijski komite bi se lahko izognil vsem tem nevšečnostim, če bi vsled vseh dogodkov z sosedi, najprej pri sebi premislil, poglobljeno, preden je šel s predlogom v javnost.
vranek
# 27.01.2018 ob 11:10
Gandhi, je slovenski drzavljan. Tu zivi, ima druzino, tekmuje za nas, dobro opravlja svoje delo, castno, gradi hiso v Lescah. Ali steje drzavljanstvo, ce ne, kaj ?
Ce je za njega to cast, kar z delom in trudom tudi dokazuje, je to ok. Tudi sam sem moral o tem malo dlje razmisljati, ne hodim k hrvatom na dopust, ce pa zivijo tukaj, so moji sodrzavljani. In ocenjujem jih po njihovem delu in po tem, kaksni ljudje so.Jakovu je clovek na mestu.
nvk
# 27.01.2018 ob 08:57
http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/izberite-zastavonoso-fak-robar-ali-fabjanova/443921#comments

Šel brat nekatere komentarje, nekateri se ne strinjajo s Fakom za zastavonošo, ampak izraženo na dokaj kulturen in spoštljiv način,večini je kot športnik in človek v redu, imajo pa pomisleke. Še največ sovražnosti sem zaznal do ljudi, ki so potem pljuvali po teh ljudeh.

Ah ja, cel narod na nogah, komentarjev pa ni na spregled. Bravo mediji, res bravo.
Zlobni genij
# 27.01.2018 ob 11:48
Brezveze sploh kaj napisati. Mediji so uspešno iz moke naredili kruh, in zdaj se s tem kruhom hranijo praktično vsi, ki so doslej bili tiho, da bi nam Slovencem pridigali o naši škodoželjnosti, sebičnosti, nevoščljivosti, skratka o vsem, kar naj bi nam bilo po njihovem mnenju znano a njim ravno zaradi njihovega statusa naj bilo tuje.
Rugess Nome
# 27.01.2018 ob 11:19
Nimam nič osebno proti Faku, ampak zastavo mora nositi tisti, ki se počuti Slovenec! Fak prav gotovo je najprej Hrvat, šele nato državljan R. Slovenije. Gre se zato, da zastavo nosi Slovenec ali Slovenka, ne pa "turist".
Imamo dosti drugih Slovenk in Slovencev v reprezentanci, ki bi s ponosom nosili zastavo.
odlekiran
# 27.01.2018 ob 11:04
Skoraj bi si upal staviti, da Jakovu niti ni najbolj kul nositi naše zastave. On in Enis Hodžić in sosednjega prispevka sta "tujca", ki jih je lahko naša država samo vesela. Pridna, pametna, nikoli nista vlekla sociale, ponosno sta nastopala za Slovenijo. Prav je tudi, da sta ponosna na svoje poreklo. Enkota celo poznam in ga res spoštujem. Ampak tu se zgodba konča. Tudi jez ne morem postati german, pa naj si zrihtam deset potnih listov ali državljanstev. Prav je, da se spoštujemo, nipaprav, da si lažemo.
knjigobub
# 27.01.2018 ob 11:04
itak na koncu ne bi mogel noditi zastave, ker bi imel virozo, edini ki bi lahko nosil zastsvo ke Prevc
Gandhi1
# 27.01.2018 ob 10:36
A dajte no mir. Fak je hrvat, za slo nastopa ker ma pač tuki boljše pogoje, on ni slovenc, se za tazga nima, niti noče bit, ga lahko vprašate. Nastopa za slo reprezentanco po sili razmer, samo to ga še ne dela slovenca. In nvm zakaj bi potem nosil zastavo? Naj jo nekdo, ki ni samo v reprezentanci, ampak je dejansko iz slovenije. To nima veze z nestrpnostjo, sam logicn ni
freedomboy
# 27.01.2018 ob 10:30
Vprašanje je ali je res toliko užaljen zaradi nekaterih komentarjev in je dejansko imel željo nositi zastavo, ali pa je samo "diplomatsko odklonil z opravičilom negativnih komentarjev" ker ne želi reakcije Hrvaške javnosti. Kakorkoli mojo podporo ima, je pa res da je OKS naredil napako, potihem bi ga morali vprašati če želi nositi zastavo...če bi bil odgovor da, nebi imel konkurence, če bi rekel da raje ne...bi pa dali zastavo nekomu drugemu in te afere nebi bilo.
zozozo
# 27.01.2018 ob 09:52
Vem da ne bo objavljen komentar....

Vedno dober znak, da komentarja ni vredno brati.

Drugače pa MMC res že pretirava s tem. Če bi jaz bil Fak, bi mi bilo neugodno, da se ta javna debata vodi čez moj hrbet.
Jurildo
# 27.01.2018 ob 09:34
mene je sram, da se toliko pozornosti posveča tej temi...
Micesar
# 27.01.2018 ob 08:11
Slovenija od kod lepote tvoje?
infostriker
# 27.01.2018 ob 07:58
"Uboga naša zaplankana mentaliteta"

Naslov mi je zelo všeč, se pa bojim da tud če osvoji zlato kolajno ne bo veliko vredna.
Profesionalizem in zapečkarji ...to ne gre skupi.

Upam da Jakov Fak pokaže dobro formo, navijam zate! Za tele zaplankance bi dodal samo še en hashtag: #SLOFAK
jbzt
# 27.01.2018 ob 17:27
Kdo se je sploh spomnil glede javnega glasovanja o zastavonoši na ZOI...?
Kdo je določil ravno te tri,na podlagi česa...?
Ali smo vsi tisti,kateri ne uporabljamo Facebooka,diskriminirani s strani RTV SLO in OKS ?

Moje mnenje je,da se krivec za tole afero skriva na relaciji OKS-RTV !
Sedaj govoriti o mentaliteti naroda,na podlagi nekaj komentarjev...je samo preusmerjanje pozornosti s strani resničnih krivcev tega fiaska.
blayo
# 27.01.2018 ob 11:56
Par dejstev:
* Slovenci nisi nič bolj zaplankani kot recimo Angleži ali Nemci
* večina Slovencev ne ve kakšna je slovenska zastava
* večina Slovencev nima zastave in je nikoli ne izobeša
* večina Slovencev niti ne ve kdaj se izobeša zastava in kako

...zatorej večino Slovencev en K briga kdo nosi njihovo zastavo, ker to pri njih ne igra nobene posebne vloge, česar ne moremo trditi za Hrvate - njih v dno duše boli, če Hrvat nosi tujo zastavo, še posebej če je to slovenska, bog ne daj srbska.

Kar se tiče Faka:
* on je slovenski državljan ni pa Slovenec in se niti nima za Slovenca (to odkrito prizna)
* on tekmuje predvsem zase in ne za Slovenijo kar je čisto OK in normalno
* Slovenija mu le nudi pogoje, ki mu jih za izpolnjevanje svojih ambicij Hrvaška ni mogla ali ni hotela
* on je že nosil zastavo na olimpijadi 2010, nima veze katero

...zatorej jaz od njega ne pričakujem, da bi hotel nositi našo zastavo, niti ne pričakujem da bo pel slovensko himno, če bo zmagal. Če bi bil na njegovem mestu ob upoštevanju vseh zgornjih dejstev, bi nošenje zastave gladko zavrnil (še preden bi se razvile vse te debate za ali proti), čeprav bi bila nominacija zame vsekakor velika čast in priznanje, da so moji dosežki videni in cenjeni.
vipmit
# 27.01.2018 ob 10:14
Kje je ta agonija proti Faku?
Jaz je je najdem.

Je to FAKE NEWS ??
25kur
# 27.01.2018 ob 10:00
OZS ne se delat norca, točne ste vedeli kakšen bo odziv desničarjev oz. niste sposobni predvidit dogodkov. Stari ste ratal.
Miš
# 27.01.2018 ob 09:50
Fak se je odločil kot se je (na žalost), mene pa še zmeraj zanima, na podlagi česa so izbrali Fabjanovo in Robarja?
zapravico
# 27.01.2018 ob 09:22
Čeprav Fak tekmuje za slovenijo je še zmeraj hrvat,zato ne ga silit,da nosi našo zastavo.Dajte jo raje borčitu
kolnkista
# 27.01.2018 ob 09:01
Tudi mene zanima kje so ti megativni komentarji,ki so ga vrgli iz tira.Imam občutek,da se je umaknil,ker bi ga raztrgala HRVAŠKA javnost. Par slovenskih trolov je še najmanjši problem.
jokl
# 27.01.2018 ob 08:59
Kdo ve, kaj vse doživlja Jakov, ko se vrača domov. Že samo zato, ker nastopa za Slovenijo. Bog ne daj, da nosi zastavo... Mislim, da je najbolje, da mediji takoj in popolnoma opustite to zadevo in da pustimo Jakova, da se v miru pripravi na OI.
zjola 53
# 27.01.2018 ob 12:48
Ma ne vem zakaj so ga postavili v tako težak položaj on si tega ni zaslužil.Sedaj pa to prelagati odgovornost na nas forumaše,ki v veliki večini sploh nimamo nič proti njemu.
Janezski
# 27.01.2018 ob 11:47
OI 2014
http://www.rtvslo.si/sport/oi-2014/razingar-zastavo-bom-nosil-kot-ponosen-slovenec/327879
Razingar: "Nosil jo bom z velikim ponosom Slovenca."
Breathe
# 27.01.2018 ob 11:40
pa smo še Slovenci nekaj dodali medijski noriji

FakNews.
aci7
# 27.01.2018 ob 09:04
Če OKS ob predlogu ni predvidel posledic, je nivo njihovega razmišljanja hudo nizko.Prepustite to delo modrejšim.Še največ škode bo ob vsem te utrpel Fak.Razen če to ni bil namen,Tudi temu se ne bi čudil.Kakorkoli, škoda je narejena.
pravaresnica123
# 27.01.2018 ob 08:55
Če se je OKS odločil, da naj slovensko zastavo na otvoritvi OI nosi Slovenec, potem pa res ne vem, kje tu nekaterim, ki tako žaljivo poimenujete sodržavljane z nazivi "slovenclji", pa da hujših žaljivk sploh ne omenjam, ni jasno? Treba je samo ločit pomen besede "Slovenec" in "slovenski državljan", pa je zadeva kristalno jasna! P.s. Če bo kdo po pomoti to prebral in namerava komentirat, ga prosim, da še enkrat prebere od začetka in, če najde v komentarju kakšno žaljivko, lahko na tak način tudi odgovarja, ker, biti žaljiv na anonimni bazi pa res ni potrebno biti preveč bister.
bolkonsky
# 27.01.2018 ob 08:46
#MMCdebata: "Uboga naša zaplankana mentaliteta"
--------------------------
PROTESTIRAM zaradi naslova...

ne more 15% omejencev prevagati 85% razgledanih...
ker folk v Sloveniji ni zaplankan...zaplankani so posamezniki,njih 15%...

'na ulici' nisem slišal sploh nobenega,ki se ne bi strinjal s Fakom,kot našim zastavonošo...

in 'ulica'-VELJA !!!
Drncl
# 27.01.2018 ob 08:14
Še sedaj ne vemo, kje je bil tak buren odziv. Ker praktično noben ni nikjer ničesar zasledil. Verjetno pa je prišel ukaz iz Hrvaške, saj je že za njih nosil zastavo. Nekdo pa to spet izkorišča, da še nas pri športu deli, niso več partizani dovolj...
Janezski
# 27.01.2018 ob 12:59
Tetameta
# 27.01.2018 ob 12:16
Prijavi neprimerno vsebino
A lahko kdo da povezavo do teh forumov, kjer je potekala gonja...če sploh je...


Kolikor sem spremljal in shranjeval, se je na raznih forumih tudi naknadno brisalo komentarje.

Tudi take, da je Fak zgolj Državljan Slovenije in ne Slovenec (Jakov Fak: "Nikoli ne bom Slovenec, bom pa Slovenijo zastopal po najboljših močeh", 2016), pustilo se pa je komentarje, da je tisti, ki je to ali v tem stilu napisal, da bi zastavo moral nositi Slovenec, nacionalist, debil, trol, slovencelj, in še marsikaj hujšega......
Tetameta
# 27.01.2018 ob 12:16
A lahko kdo da povezavo do teh forumov, kjer je potekala gonja...če sploh je...
Heisenberg
# 27.01.2018 ob 11:00
Jaz mislim, da mediji in vsi delamo iz muhe slona. Situacija je takšna, da lahko danes majhna skupina ljudi (trolov) na internetu hitro ustvari občutek nekega lažnega splošnega mnenja. Jaz ne poznam nikogar, ki bi imel kaj proti temu, da Jakov nosi zastavo. Tudi sedaj, ko se je to izpostavilo in več ljudi govori o tem, se vidi, da ima Jakov široko podporo. Na žalost je nek procent ljudi pacientov (Jakov je razlagal, da je dobil tudi neke čudne klice), imajo preveč časa in jeze v sebi, da samo čakajo, kdaj lahko pljuvajo. Takšne je treba bolj kot ne ignorirati.
CimeBine
# 27.01.2018 ob 10:47
Gandhi1...korektno napisan.
brezposelni
# 27.01.2018 ob 09:48
Samo enkrat sem slišal, da je Fak po materi Slovenec. Kako je s tem?

https://med.over.net/forum5/viewtopic.ph
p?t=6599577#p6599694

To bi tudi malo pohladilo razgreto sceno po forumih.
zniranc
# 27.01.2018 ob 09:26
Jakov po mnenju nekaterih, taksnem ali drugacnem, ne bi smel nositi slovenske zastave, a te isti komentatorji bodo drli na koncerte Jasmina Stavrosa, Danijele, drli bodo na ze 25. poslednji koncert Parnog valjka, drli bodo poleti na hrvasko morje... pa razumi, kdor more.
#MMCdebata


MMC-debata je rubrika, v kateri bomo na MMC-ju

vsak teden izpostavljali najboljše oziroma najbolj

odmevne komentarje uporabnikov našega portala.

Svetovni pokal v biatlonu
link
Fourcade tudi v Sibiriji razred zase; Fak 19.
20
22. marec 2018 ob 16:07 Francoski biatlonec Martin Fourcade je zmagovalec šprinta za svetovni pokal v Tjumnu, s čimer je osvojil mali kristalni globus v tej disciplini, le velika smola pa mu lahko prepreči osvojitev ...
Več novic ...
Kazalo