Luka Dončić je v slovenski reprezentanci postal eden glavnih nosilcev igre. Foto: Reuters
Luka Dončić je v slovenski reprezentanci postal eden glavnih nosilcev igre. Foto: Reuters
Slovenski košarkarji brez poraza v Carigrad
Dragić ima še dovolj moči za izločilne boje v Carigradu
Prepelič: S tako igro lahko premagamo vsakogar
Slovenci so lahko prvi v skupini, lahko pa tudi tretji
Prepelič čaka na Blažičevo pivo
Zdovc in Dedas o dosežkih Slovenije
Prepelič: Gogi bo zdržal tempo
Slovenski košarkarji po preobratu do tretje zmage v Helsinkih
Dragić v prvem polčasu nasul 24 točk
Dragić nasul Poljakom 30 točk za uspešen uvod
Collet: Slovenija je favorit za zmago v skupini

V preteklem tednu so na MMC-jevem portalu najbolj odmevale zmage slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu. Dobili so vse tekme v skupinskem delu v Helsinkih, zagotovo je najbolj odmevala zmaga nad nekdanjimi evropskimi prvaki Francozi, ki nikakor niso našli odgovora na slovensko igro.

S še peto zmago na peti tekmi na Finskem so si izbranci selektorja Igorja Kokoškova zagotovili prvo mesto v skupini A, s čimer so si tudi izborili dvoboj osmine finala z reprezentanco Ukrajine. Reprezentanci se dobro poznata. Lani v kvalifikacijah so bili Slovenci dvakrat boljši, letos pa so tudi dobili pripravljalno tekmo v Opatiji pred dobrim mesecem, ko je bilo 78:67.

Kokoškove kure so pojedle peteline!

— mash 2017-09-06 15:37:16

Koliko lažje je igrati ko gre ekipi tudi met od daleč. Tudi manj energije se porabi, ker ni tistega garanja pod košem.

— nonparel 2017-09-06 14:19:45

Nimam besed. Ena lepših tekem, kar sem jih kdaj spremljal. Pustimo zadnjo četrtino, ko je itak bilo že vse odločeno.
Ma tok sem vesel k radio!

— alcatraz 2017-09-06 15:37:19

Ukrajino bomo razbili! Z desno, z levo, z obema ali kakorkoli že. Mislim, da se bodo spet lahko naigrali vsi. Zares hude bitke se po moje začnejo v četrtfinalu in verjamem da potem še naprej.

— threepointer 2017-09-06 21:25:05

Neverjetno - Francozom nasuli kar 95 točk!
A vrnimo se k zadnji tekmi skupinskega dela v Helsinkih, kjer so slovenski košarkarji prepričali še zadnje dvomljivce. Že v prvem so polčasu povsem zasenčili nasprotnika. V drugi četrtini so pobegnili na dvomestno prednost, ki so jo po manjši krizi na začetku drugega dela še nadgradili. Leteči Slovenci so ob nebogljenih Francozih pobegnili na +29 in niti nekoliko slabša predstava v zadnjih desetih minutah ni skazila izjemnega vtisa. Francozi so se v zadnji četrtini v slabih štirih minutah približali na -12 (79:67), toda po izključitvi Evana Fournierja je razlika spet naraščala. Na koncu je Slovenija dosegla 95 točk, kar je njen drugi najvišji dosežek na evropskih prvenstvih. Največ doslej - 102 točki - je dosegla pred manj kot 24 urami proti Islandiji.

Francozom dati 52 pik v enem polčasu. Fenomenalno!

— garmond 2017-09-06 14:28:31

Super nasprotnika so si priborili s tem prvim mestom. Nemcev me je še zdaj strah od tisga Rollerja naprej (pa še zagriženi so), Italjani se lahko razmečejo kadarkoli in znajo biti neugodni (pa posrani povrhu), o Litvi ni potrebno zgubljati besed, za njih so takšne tekme kot kosmiči za zajtrk (pa še dobro ekipo imajo), Ukrainci so pa na papirju najlažji, plus, da imajo velikokrat težave s psiho, plus, da so naše stalne stranke, plus da se jim roster bere kot kakšni naši B ekipi.

— Wasabi 2017-09-06 21:45:08

Katera ekipa lahko proti Francozom spočije svoje glavne igralce?

— Matic 2017-09-06 15:12:12

ZDA so lahko vesele, da niso v Evropi..

— 2px_orbitala 2017-09-06 15:41:10

Dragić: Ni majhna stvar takole premagati Francijo
"Pokazali smo, kaj lahko naredimo. Sploh v obrambi smo začeli zelo agresivno in naredili velik posel. Ta zmaga nam veliko pomeni. Smo prvi in se križamo s slabšim nasprotnikom. Od začetka smo bili osredotočeni na to zmago, da bomo prvi. Ekipa se dviguje in vsak dan smo boljši. Pomembno je, kakšni smo v obrambi, kjer se vse začne. Proti Franciji smo pokazali, kako dobri smo lahko defenzivno," je bil po tekmi zadovoljen Luka Dončić. Najboljši slovenski igralec Goran Dragić je dodal: "Ni majhna stvar takole premagati Francijo, ne glede na to, da ni Parkerja, Batuma in Goberta. Še vedno imajo igralce, ki igrajo za vrhunske klube v Evroligi in v Ligi NBA. Igrajo na vrhunski ravni, a na koncu zmagujejo prave ekipe. Igrali smo fantastično v obrambi, dobro smo zapirali in izvajali pritisk nanje." Slovenija boje na evropskem prvenstvu nadaljuje danes, ob 11.30 jih v Carigradu čaka obračun z Ukrajino.

Tako homogene ekipe še nismo imeli. Takšne kemije še ni bilo čutiti med igralci. Vsi dihajo kot eno za SLOVENIJO, vključno s selektorjem. Tukaj se pa kregajo o končnicah priimkov NAŠIH košarkarjev.-OPH, - IĆ, - IČ, -OV, - EC, - AR, vsi eno, vsi za Slovenijo. RESPECT

— sandi 2017-09-06 17:35:59

Od tiste junijske nedelje leta 1815 (torej že več kot 200 let) in Napoleonovega poraza pri Waterlooju, Francozi niso bili tako dotolčeni in ponižani. Takrat so jih premagali združeni zavezniki, tokrat pa le mala Slovenija, ki je bila veliiiiiiiiiiiiiiiika po srcu in pogumu.
Bravo naši. Smo že napol poti. Le še štiri zmage do zlata... ;))

— Yanez 2017-09-06 16:02:14

Fantje so se rodili v Sloveniji, tukaj odraščali, prevzeli navade, kulturo, jezik in se odločili igrati za slovensko reprezentanco. Uradno so Slovenci, kaj pa čutijo sami pri sebi, je pa njihova osebna stvar, ki se ne tiče nikogar.
Tako kot je že nekdo pred menoj izjavil, so njihovi starši svetovljani in so jih vzgajali kot strpne ljudi, ki ne razmišljajo o nekih bedastočah kot je čistokrvnost.
Mimogrede se s to zadevo ukvarjajo le kakšni rejci psov ali konjev.

— moj komentar 2017-09-06 17:10:47

Haha, eni pa že cel dan kalkulirajo. S tako igro zmagamo vse tekme na prvenstvu. Preprosta računica.

— Grega 2017-09-06 14:29:28

Slovenski košarkarji brez poraza v Carigrad
Dragić ima še dovolj moči za izločilne boje v Carigradu
Prepelič: S tako igro lahko premagamo vsakogar
Slovenci so lahko prvi v skupini, lahko pa tudi tretji
Prepelič čaka na Blažičevo pivo
Zdovc in Dedas o dosežkih Slovenije
Prepelič: Gogi bo zdržal tempo
Slovenski košarkarji po preobratu do tretje zmage v Helsinkih
Dragić v prvem polčasu nasul 24 točk
Dragić nasul Poljakom 30 točk za uspešen uvod
Collet: Slovenija je favorit za zmago v skupini