Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek zagrozil venezuelskim vojaškim poveljnikom. Foto: Reuters
Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek zagrozil venezuelskim vojaškim poveljnikom. Foto: Reuters

Venezuelska vojska je v povišani pripravljenosti pred morebitnimi kršitvami na meji, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump v ponedeljek venezuelskim vojaškim poveljnikom zagrozil s posledicami, če ne bodo podprli začasnega predsednika Juana Guaidója.

Ah ta opevani "anti-establishment, anti-globalisticni predsednik, ki zagotovo ne bo zacel nove vojne" spet grozi. Pozdrav vsem podpornikom, ki ste veselo zagrabili vse njegove populisticne floskule
-Guinness 2019-02-19 10:22:04
Iran si zdaj lahko vsaj malo oddahne, ko so si ZDA in strici ter tete za svoj naslednji cilj izbrali Venezuelo.
-oziris.va 2019-02-19 10:11:58

Obrambni minister Vladimir Padrino je zagotovil, da bodo vojaki pozorno varovali mejo. "Oborožene sile bodo ostale nameščene in v pripravljenosti ob mejah, da bi s tem preprečile kakršne koli kršitve ozemeljske integritete," je dejal venezuelski minister.

A lahko prosim nekdo strokovno razloži, od kdaj in od kje Ameriki pravica, da se vmešava praktično v vsako državno politiko v vsaki državi? Razen v Rusiji seveda ...
-sportivko 2019-02-19 10:26:18
Namesto da se bi ta Oranžna katastrofa osredotočila na resnične probleme Portorika in Kalifornije, na resnično veliko grožnjo masivnih pobojev, na resnične težave zdravstvenega sistema celotnih ZDA, katerega sistem je bolj podoben državam tretjega sveta kot pa največjemu gospodarstvu na zemlji. Se raje osredotoča na "demokratiziranje" Venezuele in s tem bo ustvaril tako željene izredne razmere. #Trumpjedelproblema!!!
-darkwader 2019-02-19 10:35:33

Ponovil je, da še naprej ostajajo zvesti predsedniku Nicolasu Maduru in da ne bodo podprli marionetne vlade ali ukazov tujih vlad, so poročale tuje tiskovne agencije.

Trump zagrozil predstavnikom venezuelske vojske

Melania "ve, kako je biti blagoslovljen s svobodo"
Trumpa je pred govorom predstavila prva dama ZDA Melania Trump v vlogi "preživele" socializma. Ameriški mediji so njen nastop pospremili s komentarjem, da se je rodila v "komunistični Sloveniji", sama pa je poudarila, da ve, kako je "biti blagoslovljen s svobodo", potem ko je živela v socializmu. Vojaškim poveljnikom Venezuele je pred tem zapretila tudi tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders, ki je dejala, da ZDA vedo, kje po svetu imajo skupaj s svojimi družinami skrit denar.

Trumpa je pred govorom predstavila prva dama ZDA Melania Trump v vlogi "preživele" socializma. Ameriški mediji so njen nastop pospremili s komentarjem, da se je rodila v "komunistični Sloveniji", sama pa je poudarila, da ve, kako je "biti blagoslovljen s svobodo", potem ko je živela v socializmu. ---------------- Boga zatirana Melanija. To se zgodi ko se prodaš starcu za denar.:)))
-J@st 2019-02-19 10:02:10
Zda pa izvazajo demokracijo z bombami, a tega se ni za bati. Melania je pa verjetno v Ameriki vec pretrpela, kakor pa v komunisticni Sloveniji.
-gyore92 2019-02-19 10:05:11
Socializem, kot smo ga imeli mi v bivši jugi, si bi ljudje po svetu lahko le želeli, saj boljše, kot nam je bilo, bi ne moglo biti. Hja, verjamem, da gre to komu v nos, ker je "scal" " proti vetru in se pri tem zmočil. A tu ga je z tako bedasto izjavo first Lady pihnil mimo...
-Pugalo 2019-02-19 10:13:16

Oborožene sile bodo ostale nameščene in v pripravljenosti ob mejah, da bi s tem preprečile kakršne koli kršitve ozemeljske integritete.

Vladimir Padrino

Trump zagrozil vojaškim poveljnikom
Ameriški predsednik je nato ponovno izrekel podporo samooklicanemu začasnemu predsedniku Juanu Guaidóju in zagrozil venezuelskim vojaškim poveljnikom, da bodo izgubili vse, če se ne postavijo na pravo stran in med drugim dovolijo vstop humanitarne pomoči v Venezuelo. Trump si želi predvsem mirne tranzicije oblasti, vendar dopušča vse možnosti, kar pomeni tudi vojaško.

Trump trka na vrata: "Spusti me noter!" Maduro: "Zakaj?" Trump: "Da te lahko rešim." Maduro: "Pred čim?" Trump: "Pred tem kar ti bom naredil, če me ne spustiš noter!"
-strategos 2019-02-19 10:11:49
dokler se niso jenkiji vmešal je bilo zdravstvo elektrika itd zastonj v libiji in siriji. potem pa sankcije, vojne napovedi in vsi vemo kako je danes
-RIBAŠ ANDREJ 2019-02-19 10:20:47

Maduro zanika obstoj humanitarne krize
V Venezueli vlada huda gospodarska kriza, zaradi katere je iz države odšlo več kot dva milijona ljudi, tiste, ki so ostali, pa pesti veliko pomanjkanje hrane, zdravil in drugih osnovnih dobrin. Maduro, ki zanika obstoj humanitarne krize, zavrača opozicijske ukrepe kot politično predstavo in krinko za ameriško invazijo.

Kaj je Trump pred očmi celotne svetovne javnosti povedal? Povedal je, da socializma ne bo in, da potrebujejo venezuelsko nafto. Če hočejo ali nočejo Venezuelci, "osvoboditev" in "dobrodelno pomoč" bodo morali sprejeti, drugače sledi vojaška intervencija. Kako je to možno? Enostavno. Soglaša s tem terorjem veliko držav, med njimi tudi Slovenija, ki se skriva za semantiko in zatrjuje, da ni priznala Guaidoja ampak "prepoznala". Guaido se jim za priznanje pa zahvaljuje. Očitno jih je on pravilno razumel. Ta dvolični, neskončno sprenevedavi svet. Predsedniški funkciji sodi tudi preverjanje psihofizičnega zdravja predsednika. Očitno je njihov zdravstveni sistem v še hujši krizi od našega, če ne opazijo, da predsednik potrebuje zdravljenje. In to pod nujno.
-Sandalovina 2019-02-19 19:04:29
kaj se grejo svet je ponorel. ZDA so izgubile kompas. nasilje in grožnje so nedopustne v zunanji politiki. Gangsterji! STOP! Bolje socializem kot ameriška vojna!
-bikinikill 2019-02-19 10:13:19
Ves svet gleda, kdo razsuva Venezuelo. Socijalizem je ob svetovnem teroristu št.1, kot raj na zemlji... Živeti v državi, ki finančno in vojaško uničuje druge države, da bi sama bogatela, najbolj na proizvodnji sovraštva, sankcij in orožja, mora biti prav posebna sramota. Kar pred očmi celotne svetovne javnosti grozi suvereni državi z vojaškim posegom in EU hlapci ga celo podpirajo. V Minhnu je njegova diplomacija pogorela. Njegov oproda od teh hlapcev ni požel niti enega aplavza, vsi so le počenili... To bo imelo posledice... Sedaj čakamo 23., ko bomo videli, ali se bodo generali, ki imajo denar skrit v tujini, odločili za denar, amnestijo, ali bo zmagalo domoljubje, nacionalni ponos...
-Ernest 2019-02-19 10:09:15