Foto: BoBo
Foto: BoBo

Največ novih potrjenih okužb je bilo znova v Šmarju pri Jelšah, po enega okuženega pa so potrdili še v Ljutomeru in na Jesenicah. Občin s potrjenimi primeri je 154, občin z deset ali več potrjenimi okužbami je 24, z dvema ali več pa 111.

Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 50.290 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, število potrjenih okužb je 1408.

Za covidom-19 je umrlo 86 bolnikov. V bolnišnicah je bilo 78 bolnikov, od teh 24 na intenzivni negi, v domačo oskrbo so odpustili dva bolnika, je na spletu objavila vlada.

Deset intubiranih bolnikov v UKC Ljubljana

V UKC Ljubljana je 31 hospitaliziranih bolnikov, kar je isto kot dan prej. Na intenzivnem oddelku se zdravi 11 ljudi, dva več kot v ponedeljek do poldneva. V UKC Ljubljana so v zadnjih 24 urah intubirali še tri zbolele, skupno število je zdaj 10.

V UKC Maribor je bilo v ponedeljek do polnoči hospitaliziranih 30 bolnikov, kar je eden več kot v nedeljo do polnoči. Na intenzivnem zdravljenju je 10 ljudi, kar je prav tako eden več kot v nedeljo. Doslej so iz UKC Maribor odpustili 65 bolnikov.

Prvi primer v Črnem Vrhu nad Idrijo

V domu starejših v Črnem Vrhu nad Idrijo so konec tedna potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Okužena je stanovalka, ki je prišla iz bolnišnice, je poročal Radio Slovenija.

Od prihoda v dom je bila izolirana v svoji sobi, tako da nihče od drugih oskrbovancev ni bil v stiku z njo, zaposleni pa so uporabljali vso predpisano zaščitno opremo.

Po potrditvi okužbe so stanovalko znova premestili v bolnišnico, zaposlene, ki so bili v stiku z njo, pa testirali. Vsi brisi so bili negativni.

Prvi rezultati raziskave do konca tega tedna

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.