Repertoar za sezono 2020/2021 bodo predstavili 23. junija, vpis abonmajev pa začeli 24. avgusta. Foto: BoBo
Repertoar za sezono 2020/2021 bodo predstavili 23. junija, vpis abonmajev pa začeli 24. avgusta. Foto: BoBo

Po dveinpolmesečni prekinitvi vseh delovnih procesov zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa v Drami v juniju napovedujejo še ponovitve Molierove komedije Šola za žene in Brezmadežne po romanu Colma Toibina Marijin testament.

Sorodna novica Šola za žene, ki jo poganja še danes živa šovinistična mentaliteta 17. stoletja

Balet odpirajo 19. in 20. junija, ko bodo praznovali 15-letnico premiere Edwarda Cluga Radio and Juliet, ki dosega največje število mednarodnih gostovanj v zgodovini slovenskega baleta.

Solisti, zbor in orkester Opere pa nov zagon pripravljajo 26. junija, pod taktirko Simona Krečiča bodo pred gledališčem na Slomškovem trgu izvedli Gala koncert opernih arij. 2. julija bo v Veliki dvorani na sporedu Opereta Netopir.

Niz predstav pred poletnimi počitnicami bo sklenil Balet. Premiera avtorskega projekta Gaja Žmavca Little Creation bo 3. julija. Baletni triptih Falling Angels v koreografiji Alexandra Ekmana, Edwarda Cluga in Jiržija Kyliana, ki je doživel premiero tik pred začetkom epidemije, bo na ogled 10. julija.

Sorodna novica V Mariboru trije dinamični baleti, ki plesalcu omogočajo sijajne virtuozne trenutke

Obenem bosta Opera in Balet SNG-ja Maribor gostovala tudi na Festivalu Ljubljana, in sicer 6. julija z opereto Netopir in 13. julija z baletnim trojčkom Falling Angels.

Po epidemiji: vavčerji v vrednosti dela abonmaja in vstopnic
Za abonente bodo v SNG-ju Maribor do konca septembra odigrali dramske in baletne predstave, ki so že doživele premiero v aktualni sezoni. Za predstave in koncerte, ki so bili razpisani v posameznem abonmaju in niso bili odigrani, pa bodo izdali vavčerje v sorazmernem deležu vrednosti abonmaja oziroma v vrednosti vstopnic. Gledalci jih bodo pri gledališki blagajni lahko unovčili za nakup abonmajev ali posameznih vstopnic Drame, Opere in Baleta do konca leta 2021.

Napovedan je bil Gala baletni koncert s solisti moskovskega Bolšoja in sanktpeterburškega Mariinskega gledališča, tega bodo poskusili izvesti do konca koledarskega leta. Repertoar za sezono 2020/2021 bodo predstavili 23. junija, vpis abonmajev pa začeli 24. avgusta. Zagotovili bodo največjo mogočo varnost tako zaposlenih kot tudi občinstva, so zapisali.