Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj komentirane

Šarec: Moj govor v Strasbourgu bi bil lahko razumljen kot predvolilni

Premier Marjan Šarec je zavrnil kritike glede odločitve, da ne nagovori Evropskega parlamenta na njegovem drugem marčnem zasedanju v Strasbourgu. Govor bi v tem času lahko bil razumljen kot predvolilni, opozarja.

272

Kako obremenjeni so slovenski šolarji v primerjavi s tujimi vrstniki?

Društvo Svet staršev je s peticijo opozorilo, da so po njihovem mnenju slovenski šolarji preobremenjeni. Na drugi strani pa mednarodne raziskave kažejo, da je število ur pouka med najnižjimi na svetu.

142

OZP zavrnil preklic priznanja Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele

Vlada naj nasprotuje vsakršni vojaški intervenciji v Venezueli in se zavzame za mirno reševanje krize, je priporočil odbor DZ-ja za zunanjo politiko. Zavrnili so predlog preklica slovenskega priznanja Guaidoja za začasnega predsednika.

221

Bi Novič lahko prikolesaril od doma do kraja umora Jamnika?

Sodišče je preverjalo čas, ki bi ga Milko Novič potreboval, da bi od svojega doma prišel na kraj umora Janka Jamnika. Obramba ocenjuje, da je rekonstrukcija pokazala, da ni imel dovolj časa. Tožilka pa je preverjanje ocenila kot preveč "turistično".

81

Roglič: Lepo je, da dobiš potrditev, da si na pravi poti

"Zmaga je zmaga. Lahko za nekaj desetink ali pa za nekaj minut," je po dramatičnem zaključku dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, ki jo je odločil sebi v prid, dejal kolesar Primož Roglič.

15

Prijateljska Trump in Bolsonaro krepita vojaško in trgovinsko sodelovanje

Ameriški predsednik Donald Trump je v Beli hiši sprejel "tropskega Trumpa", brazilskega predsednika Jaira Bolsonara. Prijateljsko srečanje desnih populistov obeta utrditev sodelovanja dveh največjih gospodarstev na ameriški celini.

15

Sinteza: Želja po dobičku pri gradnji karavanškega predora prešla vse meje

Želja po dobičku od gradnje druge cevi karavanškega predora je po oceni predsedujočega Sintezi – Koaliciji civilne družbe za prenovo Emila Pintarja prešla vse meje.

23

Jokić: Treba je samo prenesti dobro formo iz klubov v reprezentanco

"Nisem vršilec dolžnosti kapetana," je zatrdil Bojan Jokić, ko smo ga povprašali, ali na prvem zboru nogometašev pod vodstvom Matjaža Keka do imenovanja novega (starega?) kapetana morda začasno še opravlja to vlogo.

35

Novi nuncij v Sloveniji je Jean-Marie Speich

Papež Frančišek je danes za novega apostolskega nuncija v Sloveniji imenoval francoskega nadškofa Jean-Marieja Speicha, so sporočili s Slovenske škofovske konference.

18

Svarilo za Slovence: Izrael v Ligi narodov jeseni zmagal na obeh domačih tekmah

Slovenska nogometna reprezentanca, ki bo v četrtek ob 20.45 proti Izraelu začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020, je dva dni pred tekmo že prispela v Hajfo. Tja se je z Brnika odpravila ob 14.30 po dopoldanskem treningu na Brdu pri Kranju.

7

130.000 Slovencev ne ve, kakšno vodo pijejo

Oskrba z vodo je v Sloveniji ena najbolje urejenih javnih služb, a vseeno okoli 130.000 posameznikov ne ve, kakšno vodo pijejo, saj se z vodo oskrbujejo iz lastnih zajetij, opozarjajo na Zbornici komunalnega gospodarstva.

24

Družinski zdravniki zaradi preobremenjenosti dajejo odpovedi

Kot kaže, je družinskim zdravnikom po letih opozarjanj pristojnih, da so preobremenjeni, da ne zmorejo več kakovostno in varno poskrbeti za svoje bolnike, dokončno prekipelo. Zdaj so se pojavile tudi prve odpovedi pogodb o delu.

6

Italija zasegla reševalno ladjo z 49 prebežniki

Italijanske oblasti so zasegle italijansko ladjo Mare Jonio kolektiva humanitarnih organizacij Mediterranea, ki je blizu libijske obale rešila 49 prebežnikov. Finančna policija je reševalno ladjo pospremila v pristanišče na otoku Lampedusa.

42

Dragić s šestimi trojkami potopil Oklahomo, poraz Dallasa kljub trojnemu dvojčku Dončića

Goran Dragić je blestel v Oklahomi, s 26 točkami in 11 podajami je bil najzaslužnejši za zmago Miamija (107:116). Luka Dončić je prispeval trojni dvojček (29 točk, 13 skokov in 10 podaj), Dallas pa je izgubil proti New Orleansu s 125:129 po podaljšku.

150

CAS Uefi zaradi zamude prižgal rdečo luč za ponovno odprtje preiskave PSG-ja

Francoski nogometni velikan PSG je dobil bitko z evropsko nogometno zvezo (Uefa) glede preiskave finančnega ferpleja.

5

Rimac je predstavil svoje drugo električno kolo

Hrvaški proizvajalec električnih superšportnikov Mate Rimac oziroma njegova znamka za proizvodnjo električnih koles je predstavil svoje drugo električno kolo greyp G6.

9

Papež ni sprejel odstopa kardinala Barbarina, obsojenega prikrivanja zlorab

Papež Frančišek ni sprejel ponujenega odstopa francoskega kardinala Philippa Barbarina, ki je bil zaradi prikrivanja spolnih zlorab obsojen na šestmesečno pogojno kazen, so potrdili v Vatikanu in nadškofiji v Lyonu.

20

Fides: Zdravniki bodo delali toliko, kot določajo standardi in normativi

Zdravniški sindikat Fides je na današnji letni konferenci sklenil, da bodo zdravniki na vseh ravneh delali toliko, kot določajo standardi in normativi. Datuma še niso določili, saj morajo prej pripraviti navodila za zdravnike.

25

Bajc predlaga, naj bo Planica ne le športni, ampak državni praznik

Vasja Bajc je treniral že številne reprezentance, tudi precej eksotične, trenutno je, recimo, na Madžarskem, kjer dela za drobiž, a ga to ne moti: "Samo da imam 30. v mesecu še za kruh in mleko."

175

Sindikati predlagajo: Najnižja plača v gospodarstvu 940 evrov bruto, najvišje se začnejo pri 2.900

Šest sindikalnih central je enotno predlagalo kolektivno pogodbo za gospodarstvo. V njem je najnižji plačni razred izenačen z minimalno plačo.

275