Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj komentirane

Pahor: "Mi smo dejavnik. Zato, ker imamo svojo državo."

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekala osrednja proslava ob dnevu državnosti in 28. obletnici osamosvojitve Slovenije, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik republike Borut Pahor.

68

Dončić glavni kandidat za novinca, Antetokounmpo pa za MVP-ja sezone

V Los Angelesu bodo ob 3.00 znani dobitniki nagrad v Ligi NBA. Glavni kandidat za novinca leta je Luka Dončić. Tekmeca zvezdnika Dallasa sta organizator igre Atlante Trae Young in center Phoenixa DeAndre Ayton.

22

ZDA s sankcijami tudi nad iranskega vrhovnega voditelja

Ameriški predsednik Donald Trump je zaostril sankcije proti Iranu, ki so tokrat uperjene proti vrhovnemu voditelju ajatoli Aliju Hameneju in njegovemu bližnjemu krogu. ZDA, Združeno kraljestvo in Savdska Arabija so pred tem pozvali k diplomatski rešitvi.

75

V trčenju nemških bojnih letal umrl pilot

Na severovzhodu Nemčije sta trčila dva lovca Eurofighter v lasti nemške vojske. Oba pilota sta se po nesreči izstrelila iz letal, ki sta strmoglavili približno deset kilometrov narazen. Enega so našli živega, drugi nesreče ni preživel.

65

Zion Williamson - nova era Lige NBA

Začetek koledarskega poletja je prinesel tradicionalni vsakoletni nabor v Ligi NBA. Ekipa New Orleans Pelicans je s prvim izborom pričakovano izbrala 18-letnega Ziona Williamsona, ki vstopa v najmočnejšo košarkarsko ligo že s statusom superzvezdnika.

237

Ali bo Bruselj začasno ustavil izplačilo evropskih sredstev?

Sloveniji se napoveduje začasna zaustavitev povračil evropskih sredstev iz Bruslja. Podoben ukrep, čeprav iz drugačnih razlogov, je našo državo doletel leta 2014.

62

Veliki kitajski brat: prva digitalna diktatura

Kitajska je resničen primer, kaj se lahko zgodi, če nadzor prevlada nad svobodo, družba nad posameznikom, cenzura nad naravnanostjo k resnici. Dobimo državo, kjer medmrežje postaja ključen del največjega nadzorovalnega aparata v zgodovini.

269

Konec ali začetek?

Očitno ni ali pa ne bo več KK-ja Olimpije v članski konkurenci. V slovenski prestolnici ostaja klub, ki se bo ukvarjal z mlajšimi kategorijami.

69

Bratuškova prejela ček v vrednosti 109 milijonov evrov za drugi tir

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek simbolično predala ček v vrednosti 109 milijonov evrov, ki jih je Slovenija pridobila za projekt gradnje drugega železniškega tira med Divačo in Koprom.

26

Konec tedna nas bo zajel vročinski val

Vročinski val, ki prihaja nad Evropo, bo zajel tudi Slovenijo. V četrtek in petek se temperature tako lahko dvignejo do 35, na Primorskem celo do 37 stopinj Celzija. Ponekod bo tudi velika požarna ogroženost.

8

Denis Šme tudi uradno član Olimpije

Nogometaše Olimpije je okrepil Denis Šme. 25-letni branilec, ki je nazadnje igral za Maribor, je z ljubljanskim klubom podpisal triletno pogodbo.

58

Šarec slovenskim vojakom v tujini: Na vse smo izjemno ponosni

Premier Marjan Šarec je pred dnevom državnosti po videokonferenci nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih misijah. Kot je dejal, z njimi Slovenija prispeva k ohranjanju miru in stabilnosti v svetovnem merilu.

73

Prva vožnja najbolj slovenskega avtomobila

Na Portugalskem smo sedli za volan nove, pete generacije Renaultovega clia. Pomembnega tudi za Slovenijo. To ni le najbolje prodajan model avtomobila pri nas, ampak tudi ponos tovarne Revoz in Novega mesta.

35

Leta 2018 prvič po 10 letih manj kot 20.000 rojstev

Število prebivalcev Slovenije bi se ob neupoštevanju selitev lani zmanjšalo. Umrlo je namreč 20.485 prebivalcev, rodilo pa se jih je 19.585. Po več kot desetletju pozitivnega naravnega prirasta je bil ta tako že drugo leto zaporedoma negativen.

111

FAO: Evropske države razočarane nad izvolitvijo Kitajca

Kmetijski ministri iz več kot 190 držav sveta so na konferenci Organizacije ZN-a za hrano in kmetijstvo (FAO) v Rimu na mesto generalnega direktorja izvolili kitajskega kandidata Ču Dungjuja. Predstavniki evropskih držav niso skrivali razočaranja.

24

Študija: Sestava živil v državah EU-ja se še vedno razlikuje

Evropska komisija je glede neenotne kakovosti živil na vzhodu in zahodu EU-ja objavila izsledke analize skoraj 1.400 vzorcev 128 živilskih izdelkov iz 19 držav EU. Pri približno tretjini izdelkov se je sestava razlikovala kljub enaki ali podobni embalaži.

3

Zimske olimpijske igre 2026 v Milanu in Cortini

Mednarodni olimpijski komite je na prvi generalni skupščini po selitvi na nov sedež v Lozani izbral prireditelja zimskih olimpijskih iger leta 2026. V Milanu in Cortini d'Ampezzo bodo potekale med 6. in 22. februarjem 2026.

9

Znameniti berlinski Checkpoint Charlie in njegova prihodnost

Checkpoint Charlie je eden izmed še obstoječih pomnikov nekdanje razdeljenosti Berlina. Vendar je stanje te s turisti oblegane in posledično donosne lokacije za številne moteče, kar naj bi se spremenilo, ampak ni še jasno, v kateri smeri.

2

Kresnik Bronji Žakelj za roman Belo se pere na devetdeset

Bronja Žakelj je za svoj romaneskni prvenec Belo se pere na devetdeset na Rožniku prejela nagrado kresnik, ki jo časopisna hiša Delo podeljuje za najboljši slovenski roman preteklega leta.

12

Klara Apotekar evropska prvakinja v kategoriji do 78 kg

Judoistka celjskega Sankakuja Klara Apotekar je na evropskih igrah v Minsku, tekmovanje v judu šteje tudi kot evropsko prvenstvo, osvojila zlato odličje.

12