Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Narava - Arhiv

Brez sistemskih sprememb bo milijon vrst rastlin in živali izumrlo

Slovenija se lahko ob nedavnem poročilu o grožnji za izumrtje milijona vrst na Zemlji pohvali kot ena biotsko najbogatejših držav Evrope. Na ministrstvu ob mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti opozarjajo na njen pomen za kmetijstvo.

Drugi svetovni dan čebel. Od njih odvisna vsaka tretja žlica hrane.

20. maja drugič zaznamujemo svetovni dan čebel, ki je namenjen ozaveščanju o pomenu čebel in drugih opraševalcev za človeštvo.

Protest proti odstrelu: "Vsak poseg v naravo vračamo z dvojnimi obrestmi"

Odstrel ni edina možnost zaščite živine pred zvermi, je bilo osrednje sporočilo približno 20 protestnikov, ki so pred ministrstvom za okolje protestirali proti odstrelu medvedov in volkov. Opozorili pa so tudi na zastraševanje pred medvedi in volkovi.

Ob svetovnem dnevu Zemlje opozorila glede pospešenega izumiranja vrst

Svetovni dan Zemlje je letos posvečen zaščiti ogroženih živalskih in rastlinskih vrst. Smo v obdobju največjega izumrtja vrst v zadnjih 60 milijonih let, kar je posledica človeške dejavnosti, opozarjajo pri Earth Day Networku.

O odstrelu medvedov bo morala vlada znova odločati

Upravno sodišče je delno ugodilo tožbi okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green proti državi v primeru načrtovanega odstrela medvedov.

Ali Slovenija potrebuje tudi varuha narave?

Ministrstvo za okolje in prostor še vedno ni naklonjeno ideji, da bi Slovenija dobila varuha narave, kar so že pred dvema letoma predlagale članice skupine nevladnih organizacij za trajnostni razvoj.

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost zahteva: Prehod na večinoma rastlinsko hrano, zaprtje Teša 6, kolektivne prakse ...

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost je oblikovalo pet konkretnih ukrepov, ki jih bo v petek naslovilo na odločevalce v okviru "Podnebnega štrajka".

Plenjenje in uničevanje zaščitenih gorskih rastlin se nadaljujeta

V Planinski zvezi Slovenije opozarjajo na problematiko plenjenja in uničevanja gorskih rastlin, saj kljub zaščitnim ogradam opažajo načrtna izkopavanja in ropanja zaščitenih vrst.

Velika požarna ogroženost po celotni državi

Na območju celotne države je Uprava za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Policija in pristojni inšpektorat bosta izvajala tudi poostren nadzor.

Odstrel 175 medvedov, ki bi se moral zgoditi do konca septembra, je začasno zadržan

Upravno sodišče je zadržalo izvajanje odloka o odvzemu rjavega medveda iz narave, po katerem je do 30. septembra predviden odvzem 200 medvedov oz. odstrel 175 živali.

Indonezijski ognjenik se je ob izbruhu znižal za več kot 200 metrov

Indonezijski ognjenik Anak Krakatav, ki je pred dnevi izbruhnil in nato sprožil cunami, se je po izbruhu znižal kar za dve tretjini, občutno pa se je zmanjšal tudi njegov volumen, so razkrili satelitski posnetki.

Število severnih jelenov na Arktiki se je v 20 letih prepolovilo

V zadnjih dveh desetletjih se je število severnih jelenov na arktičnem območju več kot prepolovilo. Razloga sta višanje temperature in sprememba vegetacije.

Islandija: Simbioza ledenika in ognjenika proizvede 41 ton metana dnevno

Na islandskem ledeniku Solheimajökull , ki se dviga ob poledenelem ognjeniku Katla, se poleti proizvede kar 41 ton metana na dan, za kar so odgovorni mikrobi, ki uspevajo ob toploti ognjenika.

Koncentracije toplogrednih plinov lani rekordno visoke

Koncentracija toplogrednih plinov v ozračju, ki so eden glavnih dejavnikov podnebnih sprememb, je dosegla novo rekordno raven.

Zaradi človeštva je od leta 1970 izginilo 60 odstotkov divjih živali

Ljudje smo od leta 1970 do danes izbrisali z obličja Zemlje 60 odstotkov vseh sesalcev, ptic, rib in plazilcev, opozarja najnovejša raziskava, ki svari, da je uničenje živali ustvarilo razmere, ki ...

Ogljični odtis zavržene hrane večji od odtisa večine držav

Ekologi brez meja mesec dni po akciji Očistimo Slovenijo nadaljujejo z načrtom "čisto za vedno".

Prostovoljci so po Sloveniji posadili 10.000 mladih dreves

V akciji pogozdovanja v vetrolomu poškodovanih gozdov po Sloveniji je 400 prostovoljcev zasadilo 10.000 sadik gozdnega drevja. Največ dreves so posadili na Kočevskem, in sicer več kot 3.100.

"Pomladimo gozdove – v soboto bodo posadili 10.000 sadik dreves

Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) skupaj s partnerji v soboto pripravlja akcijo Pomladimo gozdove, v okviru katere bodo posadili okoli 10.000 sadik različnih dreves.

Težko pričakovano podnebno poročilo: zvišanje povprečne temperature omejiti na 1,5 stopinje Celzija

Če želimo zvišanje povprečne temperature na Zemlji omejiti na 1,5 stopinje Celzija glede na predindustrijsko dobo, se mora ne le svetovno gospodarstvo, ampak tudi družba v celoti preoblikovati hitro ...

Letala bodo ob meji s Hrvaško odvrgla na tisoče vab s cepivom proti steklini

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je začela jesensko akcijo cepljenja lisic proti steklini. Akcija bo trajala predvidoma do 15. novembra.

1 2 3 4 5 6 7