Po podatkih prometnoinformacijskega centra sta zaradi poplavljenega vozišča zaprti glavna cesta skozi Prevalje ter Partizanska cesta v Velenju. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Po podatkih prometnoinformacijskega centra sta zaradi poplavljenega vozišča zaprti glavna cesta skozi Prevalje ter Partizanska cesta v Velenju. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje meteorne vode zalivajo kleti in ceste v občini Prevalje. "Vse se je zgodilo v 20 minutah. Bregove sta prestopila dva potoka, meteorne vode pa so zalile center Prevalj. Poplavljene so ceste, zalilo je več objektov, pomagajo gasilci, civilna zaščita, prostovoljci," je povedal župan Občine Prevalje Matic Tasič.

Ali bodo morali koga začasno izseliti, župan za zdaj še ne ve. Se je pa naliv medtem že umiril.

.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra sta zaradi poplavljenega vozišča zaprti glavna cesta skozi Prevalje ter Partizanska cesta v Velenju. Na Ravnah na Koroškem pa je bila poplavljena cesta v naselju Zelen Breg.

Ponekod se je neurje razbesnelo že popoldne
Popoldansko neurje z močnimi nalivi je povzročilo tudi poplave na območju občine Podvelka, kjer je bila na več delih poplavljena glavna cesta proti Mariboru.

Tudi del Štajerske se spopada z meteornimi vodami. O poplavah poročajo z območja Selnice ob Dravi in Ruš. V naselju Bezena na območju občine Ruše je močan naliv na cesto nanesel blato in gramoz. Cestišče so že očistili gasilci.

V Kamniku težave z meteorno vodo, v Kopru z vetrom
Na območju Kamnika, na Duplici, je meteorna voda zalivala pritlično stanovanje večstanovanjske stavbe. Gasilci so iz stanovanja prečrpali okoli sto litrov vode in nudili pomoč lastniku pri odpravljanju posledic poplave, navaja uprava.

V Kopru pa je po podatkih uprave za zaščito in reševanje okoli 14.30 na Ulici za gradom zaradi močnega vetra drevo padlo na osebno vozilo. Gasilci so drevo že razžagali in ga odstranili z vozila.