Borutu Pahorju zadnje javnomnenjske raziskave napovedujejo zmago. Foto: MMC RTV SLO
Borutu Pahorju zadnje javnomnenjske raziskave napovedujejo zmago. Foto: MMC RTV SLO

Tako kažejo rezultati zadnje ankete, ki jo je za Dnevnik med 20. in 22. novembrom opravila Ninamedia, v njej pa je sodelovalo 700 ljudi.

Pahorja bi podprlo 53,1 odstotka vprašanih, Danila Türka pa 31,6 odstotka, še neodločenih pa je 15,3 odstotka vprašanih, vendar jih večina rahlo prednost daje Pahorju, iz česar je po poročanju Dnevnika mogoče sklepati, da bo Pahor dobil 61, Türk pa 39 odstotkov glasov.

Pahorju glasovi SD-ja in "pomladni" glasovi
Iz analize prvega kroga volitev je mogoče sklepati, da bo Pahor dobil glasove večjega dela volivcev SD-ja, a glavnino lahko pričakuje od privržencev "pomladnih" strank in DL-ja, so zapisali v časniku. To napovedujejo križanja odgovorov na vprašanje, koga bodo volili, in o strankarskih preferencah vprašanih.

Po tej napovedi bo za Pahorja glasovalo približno 80 odstotkov volivcev SDS-a in tudi SLS-a, polovica volivcev NSi-ja in 65 odstotkov volivcev DL-ja. Na drugi strani ga bo podprlo 70 odstotkov volivcev SD-ja, 45 odstotkov volivcev DeSUS-a in 25 odstotkov volivcev PS-ja.

Za Türka bi medtem glasovalo 61 odstotkov volivcev PS-ja, 44 odstotkov volivcev DeSUS-a, 35 odstotkov volivcev DL-ja in NSi-ja, 21 odstotkov volivcev SD-ja ter 13 odstotkov volivcev SDS-ja.