Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Predsedniške volitve 2012 - Arhiv

Pahor zmagovalec tudi glasovanja po pošti

Zmagovalec predsedniških volitev Borut Pahor je bil od svojega protikandidata uspešnejši tudi pri prepričevanju volivcev, ki so glasovali po pošti.

Mussomeli: Slovenci so lahko ponosni na izvolitev Pahorja

Izvolitev Boruta Pahorja za predsednika nakazuje veliko spremembo, saj on želi biti predsednik vseh Slovencev, kar ni lahka naloga glede na delitve, je izide volitev komentiral ameriški ...

Türkov tabor: Le kako je lahko zmagal Pahor, če podpira nepriljubljeno vlado?

V štabu Danila Türka je bilo ves večer mirno, prevevalo ga je skoraj spokojno ozračje, kot da so bili zbrani že močno sprijaznjeni z neuspehom njihovega kandidata.

"Priznavanje legitimnih razlik, gradnja na tistem, kar nam je skupno"

Pahor ima po mnenju podpornikov sposobnosti za politično povezovanje, ki naj bi bilo nujno potrebno za rešitev iz sedanjega položaja, ki se kaže v vedno večjem nezadovoljstvu državljanov.

Politična desnica se je odločila za tistega, ki je po njenem manjše zlo

Rekordno nizka volilna udeležba in zelo prepričljiva zmaga Boruta Pahorja, ki je ob tem postregel tudi z očitno zelo prepričljivo inovativno kampanjo, sta le dva od prvih vtisov tokratnih ...

Pahor: Ni težave, ki je ne bi rešili skupaj; Türk: Ostajam aktiven državljan

Potrebujemo zaupanje drug do drugega, medsebojno spoštovanje. Potrebujemo strpnost, posluh, da bo tisto, kar nas povezuje, močnejše, je v prvi izjavi dejal Borut Pahor.

Janša: Volitve so končane, upam, da bo napetost popustila

Premier Janša, ki je šel prvič volit "proti", napoveduje predlog za spremembe političnega sistema. Kučan upa, da bo Pahor državo vodil po načelih, na katerih je nastala, Lukšič pa meni, da bi Pahor ...

Foto: Tudi podobe so pisale volilno nedeljo

Poleg novinark in novinarjev na terenu ter v redakciji si je volilni večer prizadeval v vaše domove preslikati tudi naš fotograf Sandi Fišer.

Novkovič: "Druge napake si ne more privoščiti"

Izid predsedniških volitev za politična analitika Gorana Novkoviča in Matevža Tomšiča ni presenečenje. "Bo pa Pahor zdaj moral biti malo manj podoben sebi," pravi Novkovič.

Pahor : Türk 67,44 % : 32,56 %. Nizka udeležba, 2 % neveljavnih glasovnic.

V 2. krogu predsedniških volitev je Borut Pahor premagal svojega protikandidata Danila Türka in tako postal novi predsednik Republike Slovenije.

Video: Četrti predsednik republike je Borut Pahor

Po Milanu Kučanu, Janezu Drnovšku in Danilu Türku se v palačo na Erjavčevi za pet let seli Borut Pahor. - Pahor: Ni težave, ki je ne bi rešili skupaj, Türk: Ostajam aktiven državljan

Foto z volišč: Do 16. ure na volišča 30,9 odstotka upravičencev

Na nekaj več kot 3.300 voliščih okoli 1,7 milijona volilnih upravičencev izbira novega predsednika države. Do 16. ure se je na njih zglasilo 528.178 volivcev.

Velja volilni molk. Do 16.20 41 prijav.

V državi velja volilni molk. Prepovedano je vsakršno nagovarjanje volivcev. Inšpektorat je prejel 41 prijav domnevnih kršitev.

Borut Pahor, Danilo Türk in Slavko Bobovnik. Zadnje soočenje.

Pravkar nagrajeni Slavko Bobovnik je na sklepnem predvolilnem soočenju gostil Boruta Pahorja in Danila Türka.

Ninamedia: Vodstvo Cerarju, SDS drugi

Po anketi Ninamedie bi na prihajajočih državnozborskih volitvah Stranko Mira Cerarja volilo 19,8 odstotka vprašanih, sledil pa bi ji SDS s 15,2 odstotka. Na tretjem je DeSUS s 4,5 odstotka.

Valicon: Prednost Pahorja pred Türkom se znižuje

Razlika med kandidatoma se znižuje, a je še vedno relativno visoka. A sodeč po anketi, je tudi trend zniževanja razlike relativno močan.

Večer: Pahor z naskokom 27,6 odstotne točke

Boruta Pahorja bo v nedeljo volilo 48,4 odstotka vprašanih, Danila Türka pa 20,8 odstotka. Neodločenih je 13,5, volitev pa se ne namerava udeležiti 17,2 odstotka vprašanih.

Slovenski utrip: v nedeljo Pahorju 75, Türku 25 odstotkov

Volilna projekcija raziskave Slovenski utrip kaže, da bi od tistih, ki bodo "zelo verjetno" odšli na volišča, tri četrtine glasovalo za Pahorja, ena četrtina pa za zdajšnjega predsednika.

Anketa Dela: Pahorju 55 odstotkov, Türku 24

Na nedeljskih predsedniških volitvah bi Borut Pahor pobral 55 odstotkov glasov volivcev, Danilo Türk pa le 24, kaže anketa Dela. Brez odgovora jih je bilo 21 odstotkov vprašanih.

Pahorjev štab: Podprl ga je tudi Hollande. Ni čisto res.

Iz štaba Boruta Pahorja so sporočili, da je prejel pismo podpore francoskih socialistov, ki upajo na njegovo zmago v drugem krogu. To naj bi bila tudi želja Françoisa Hollanda, kar pa ne drži.

Prijavite se na e-novice