Tehnične težave so zadnje, kar je letalski prevoznik potreboval ... Foto: BoBo
Tehnične težave so zadnje, kar je letalski prevoznik potreboval ... Foto: BoBo
Manjša okvara Adriinega letala

Adrijino letalo Airbus A320 je s polno hitrostjo drvelo po vzletni stezi, ko se je v pilotski kabini prižgala rdeča luč, ki opozarja na napako na motorju. Posadka letala je zaradi domnevne okvare enega izmed motorjev na koncu vzletno-pristajalne steze zato v zadnjem trenutku prekinila vzlet.

Potniki so bili zaskrbljeni, a živi in zdravi, na pojasnila pristojnih pa so čakali več kot dve uri, je za Radio Slovenija poročala Liana Buršič.

"Varnost potnikov ni bila ogrožena"
Kot je eden izmed potnikov dejal za Radio Slovenija, jim pristojni ob prekinitvi vzleta niso povedali ničesar. Nekateri potniki so zahtevali, da jih na cilj prepelje drug letalski prevoznik, saj, kot je dejal sogovornik, vedo za finančne težave slovenskega nacionalnega prevoznika.

A tehnična ekipa je napako odpravila in preizkusila motorje. Ker so ti delovali brezhibno, so se potniki vkrcali nazaj na isto letalo in odleteli proti Ljubljani. "Varnost letala in potnikov ni bila nikoli in v nobenem trenutku ogrožena," so za TV Slovenija zatrdili v Adrii Airways. Letalo je nato s štiriurno zamudo srečno pristalo na ljubljanskem letališču.

Potnikom odškodnina
Potniki bodo sicer najverjetneje dobili 400 evrov odškodnine zaradi domnevno neustreznega ravnanja prevoznika. Potnike je namreč bolj kot dveurno čakanje na hrano in pijačo zmotil odnos pristojnih, tako agencije kot prevoznika.

Evropsko sodišče pa je že večkrat potrdilo, da tehnična napaka ne predstavlja izredne okoliščine, kar pomeni, da je letalski prevoznik potnikom dolžan plačati odškodnino.

Manjša okvara Adriinega letala