Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
V čistem okolju je živelo 84 odstotkov gospodinjstev Skoraj vsa gospodinjstva v Sloveniji so v letu 2016 imela telefon, pralni stroj in televizijski sprejemnik.
Pogovori o meji. "S Hrvaško ni mogoče voditi tihe diplomacije" Minister Karl Erjavec potrjuje, da so s Hrvaško vodili tiho diplomacijo o rešitvi nesoglasij glede arbitražne razsodbe, a da je Hrvaška "na vsak način želela uveljaviti svoje stališče."
Finančna uprava spodbuja, da vloge za vzdrževane družinske člane oddate prek spleta Rok za oddajo vloge za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane je tudi letos 5. februar.
Nekdanji slovenski "superminister" išče rešitve, kako zajeziti lažne novice " Nisem iskal podpore nobene organizacije ali države, nikogar ne predstavljam in sodelujem kot neodvisni strokovnjak v lastnem imenu in s svojimi mnenji ," je svoje sodelovanje v skupini evropskih ...
Umrl je Vili Guček V 74. letu starosti je umrl naš novinarski kolega Vili Guček. Vili Guček je začel delati na Televiziji Slovenija že takrat, ko je televizija še gostovala v sosednji stavbi, na Radiu Slovenija.
Timmermans: Med članicami EU-ja meje niso več eksistencialno vprašanje Med članicami EU-ja meje niso več eksistencialno vprašanje, je poudaril prvi podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans v komentarju vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško.
Poleg Računskega sodišča se s posojilom SDS-a ukvarja tudi specializirano tožilstvo S posojilom, ki ga je stranka SDS najprej najela, nato pa ga po opozorilu Računskega sodišča, da zakon to izrecno prepoveduje, tudi vrnila, se že ukvarjajo na specializiranem državnem tožilstvu.
Delodajalec ga je fotografiral med spanjem v službi Konec lanskega leta so na Detektivski zbornici Slovenije opozorili, da detektivi v zadnjih letih zaznavajo veliko nelojalne konkurence, zato se zavzemajo za pripravo nove detektivske zakonodaje, ki ...
Čuš: Nihče ne sme biti plačan manj kot 5 evrov na uro Nepovezani poslanec Andrej Čuš je v obravnavo vložil predlog zakona, s katerim bi določili minimalne pravice delavcev. Nihče ne bi smel bil plačan manj kot pet evrov bruto na uro, je povedal.
Vraničar Ermanova presenečena nad predlogom Kopač Mrakove, ta pred ESS-jem še k Cerarju Predlog ministrice za delo Anje Kopač Mrak za dvig minimalne plače je presenetil finančno ministrico Matejo Vraničar Erman. Od Kopač Mrakove pričakuje dobro argumentacijo.
Sindikati povabljeni k podpisu aneksa, to namero je izrazilo sedem od 42 Ministrstvo za javno upravo je sindikate javnega sektorja povabilo k podpisu aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor, s katerim bi na krovni ravni sklenili pogajanja o odpravi plačnih anomalij ...
Koalicija se izreka o predlogu vladne pogajalske skupine. SD in DeSUS kritična do ločenih dogovorov. Vrh koalicije je razpravljal o stavkovnih zahtevah sindikatov in predlogu vladne pogajalske skupine.
Hrvaški ribiči vabijo slovenske kolege na druženje ob kavi Ribiči iz Savudrije in Umaga so svoje slovenske kolege iz Izole, Kopra in Pirana pozvali k druženju, na katerem bi se ob kavi neformalno pogovarjali o stanju v Piranskem zalivu.
Stavka: okrnjeno delo, zaprt del ustanov in shod pred vlado Stavko, ki bo 24. januarja, je do zdaj napovedalo 16 sindikatov javnega sektorja, protestni shod, ki bo na dan stavke pred vlado, pa je podprlo 22 sindikatov javnega sektorja, je na novinarski ...
Erjavec: Evropska komisija ni pozvala Slovenije k podpori hrvaškemu vstopu v OECD Zunanji minister Karl Erjavec zanika poročanje hrvaških medijev, po katerih naj bi Evropska komisija priporočila Sloveniji in Madžarski, da podpreta kandidaturo Hrvaške v OECD-ju.
Ministrica za delo predlaga zvišanje minimalne plače na 638,42 evra neto Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak bo Ekonomsko-socialnemu svetu (ESS) predlagala, da se minimalna plača za leto 2018 zviša za 4,7 odstotka, na 842,79 ...
Lažna ponudba vinjet: pozivi k prijavi na policijo Tako na tržnem inšpektoratu kot na Si-Certu vsem naivnežem, ki so v upanju na za polovico cenejšo vinjeto poklicali na plačljivo telefonsko številko, svetujejo, naj dogodek prijavijo policiji.
Država lani pobrala za 15 milijard davkov, slabo milijardo več kot leto prej Finančna uprava je lani pobrala 15,53 milijarde evrov prihodkov za vse blagajne javnega financiranja, kar je za približno 920 milijonov evrov oziroma za 6,3 odstotka več kot leto prej.
Ročno vnašanje je preveč zamudno - dacarji poenostavili oddajo e-vlog Finančna uprava želi spodbujati elektronsko poslovanje tudi za fizične osebe, zato je uvedla poenostavljeno registracijo na portalu e-davki - ta je zdaj mogoča tudi samo z davčno številko.
Je omejevanje koncesij za zasebne visokošolske zavode "birokratski fašizem"? V pripravi je nova novela o visokem šolstvu, ki kar v 18 členih govori o koncesijah zasebnikom, med drugim o omejitvi na 4+1 leto. Bodo vsi koncesionarji morali koncesijo pridobiti znova?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Barbara Mali
15. januar 2018 ob 13:39 Kar se je zgodilo jezidom in vse, kar se je dogajalo tem ženskam po ugrabitvi – bile so zaprte, spolne sužnje, prisilno so se morale spreobrniti v islam, kar je bila ogromna travma za jezide, saj je ...
Več novic ...
Videonovice
Kazalo