Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
27 let Slovenije: Od groženj do rajanja, kurjenja kresov in sajenja lip "Kot v vsakem otroštvu in mladosti bodo srečni in težki trenutki. Bodimo trdni, vztrajni in odločni, čas pa bo sodil. Na svidenje v samostojni Sloveniji!"
Pahor: Srečni smo, da imamo svojo Slovenijo Predsednik republike Borut Pahor je na osrednji proslavi pred dnevom državnosti dejal, da je vsaj enkrat na leto čas, da na glas povemo: "Srečni smo, da imamo svojo Slovenijo."
Dražja proslava ne privabi nujno več obiskovalcev "Če je proslava dobra, število obiskovalcev raste, saj se ljudje selijo izpred televizorjev neposredno na prizorišče," pripoveduje vodja Službe za državne proslave Aleksej Adrijan Loos.
Akcija Čista nula, čista vest, skoraj polovica pa vsaj nekoliko opitih Skoraj polovica tistih, ki so v okviru preventivne akcije Čista nula, čista vest minuli konec tedna opravili preizkus alkoholiziranosti, je za volan ali za krmilo vozila sedla vsaj nekoliko opita.
Škodo po hudi toči v Beli krajini že izplačujejo Zavarovalnice skupne ocene škode po neurju z debelo točo v Beli krajini še nimajo, so pa že začele izplačevati odškodnine. Odpravljanje škode na terenu bo trajalo še nekaj časa.
Na paradi ponosa proti vsem vrstam diskriminacije S povorko po ljubljanskih ulicah se je zaključil festival Parada ponosa, ki je minil v znamenju pozivov k spoštovanju različnosti in obsodbe vseh vrst strukturne diskriminacije.
27 let letalskih napadov na Kum. "To je bila bitka za medije." Minilo je 27 let od dveh letalskih napadov Jugoslovanske ljudske armade (JLA) na oddajnik Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO) na Kumu 28. junija in 2. julija leta 1991.
Socialni delavci zaradi kadrovske podhranjenosti opozarjajo na nevzdržne pogoje dela Obseg dela se na centrih za socialno delo nenehno povečuje, kar ob kadrovski podhranjenosti vodi do nevzdržnih razmer za delo, so opozorili na Fakulteti za socialno delo in v društvu socialnih ...
Sodni svet Florjančiča in Zobca pozval, naj zaplet rešita na dostojen način Komuniciranje predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča in vrhovnega sodnika Jana Zobca škodi ugledu sodstva, je na četrtkovi seji ocenil sodni svet.
Veter odkril nekaj streh, popoldne bo še hladneje Nevihte, ki so že v četrtek zvečer zajele severni in severnovzhodni del države, so se ponoči počasi razširile nad vso Slovenijo, na vzhodu države je veter odkril nekaj streh in podrl nekaj dreves.
Tonin je postal novi predsednik državnega zbora Za predsednika DZ-ja je bil po pričakovanjih z 80 glasovi za in devetimi proti izvoljen Matej Tonin.
Omejitve vpisa na 88 študijskih programih Vlada je sprejela soglasje k omejitvam vpisa v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih v študijskem letu 2018/2019.
Zore daroval mašo za domovino: "Država, ki ima rada otroke, ima prihodnost" Vprašanje demografskih gibanj in rodnosti je eno izmed ključnih vprašanj za prihodnost naše države in domovine, je med mašo za domovino razmišljal nadškof Stanislav Zore.
Jelinčič zaradi domnevnih groženj kazensko ovadil Cerarja Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič je premierja, ki opravlja tekoče posle, Mira Cerarja, zaradi domnevne grožnje kazensko ovadil.
Od osamosvojitve BDP štirikrat višji, za novega clia zdaj delamo dvakrat manj Povprečna starost prebivalcev Slovenije se je od osamosvojitve zvišala za več kot sedem let, bruto družbeni proizvod (BDP) na prebivalca pa se je početveril, kažejo podatki Sursa.
Šarec: Za predsednika DZ-ja v igri več imen. Podpisi podpore za Tonina? Predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec je po sestanku petih strank dejal, da se jim še ni uspelo dokončno uskladiti glede imena, ki bi ga skupaj podprli za predsednika DZ-ja. V igri je še vedno več imen.
Najslabši čas potovanja proti morju sta petek popoldne in sobota zjutraj Med poletnimi počitnicami in dopusti bodo med tednom zadihale mestne vpadnice, ob koncih tedna pa se bo močno povečala gneča na avtocestah.
Vozilo naj bo pred odhodom na počitnice brezhibno Pred odhodom na počitnice, ko opravljamo daljše poti kot običajno, AMZS priporoča obisk avtoservisa, saj preventivni pregled avtomobila lahko prihrani marsikatero težavo na poti.
Erjavec: Tožba proti Hrvaški je pripravljena, vložimo jo lahko vsak čas Hrvaški premier Andrej Plenkovič je napovedal, da bo Hrvaška novi slovenski vladi predlagala dvostransko rešitev mejnega spora, medtem pa se je slovenska vlada v odhodu že seznanila z vsebino ...
Državni izpitni center objavil prve analize letošnjega NPZ-ja V 6. in 9. razredu so učenci pri slovenščini dosegli 46,2 in 51 odstotkov mogočih točk, pri matematiki pa 52,5 in 53,1 odstotka, je pokazala prva analiza nacionalnega preverjanja znanja (NPZ).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Matej Tonin
2
24. junij 2018 ob 21:04 Naša edina sreča je bila, da smo v ključnih trenutkih kot narod ostali enotni.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo