Matjaž Han. Foto: BoBo
Matjaž Han. Foto: BoBo

"Iskreno povem, da se še nisem odločil. Čeprav sem prejel kar nekaj klicev, tudi že pred evidentiranjem kandidatov, naj se vendarle odločim za kandidaturo. Za zdaj odločitve še nisem sprejel, je pa tako, da v politiki nikdar ni nemogoče sprejemati tudi hitrih odločitev," je povedal za TV Slovenija.

Kot je znano, so do zdaj potrjeni kandidati za naslednika Tanje Fajon na čelu SD-ja trije: vodja poslancev Jani Prednik, evropski poslanec Milan Brglez in ajdovski župan Tadej Beočanin.

Socialni demokrati bodo volilni kongres imeli v soboto.

Prepričevanje, naj vendarle kandidira, naj bi mu ustrezalo

Han je potrdil, da se o možnosti kandidature zadnje dni pogovarja, za kandidaturo potrebuje podporo ene tretjine od približno 400 delegatov, to je slabih 140 podpisov.

"Od treh do zdaj prijavljenih kandidatov, kot kaže, za zdaj nikomur ni uspelo zbrati odločilne podpore delegatov, zato v soboto lahko pričakujemo več krogov glasovanja. Dejstvo je, da je Han javno podporo že izrekel Beočaninu, možnost kandidature na tem kongresu je večkrat javno tudi zavrnil, a ta "ne" njegovi kandidaturi vendarle ni več tako odločen," je v oddaji Dnevnik poročal Rok Šuligoj.

Dodal je še, da Hanu nekateri v stranki očitajo, da je bil med evidentiranimi kandidati za predsednika stranke, a h kandidaturi ni dal soglasja in da zato ni obiskal članstva na terenu.

Nekateri menijo, da mu ta dinamika oziroma prepričevanje, naj vendarle kandidira, ustrezata in da si tako dviguje ceno, kar Han sicer zanika. Kot pravi, bo, če se bo za kandidaturo odločil, to sporočil v petek, torej dan pred kongresom, je pojasnil Šuligoj.

Bo kandidiral tudi Han?