Predsednik SLS-a Franc Bogovič meni, da ima trenutna kriza tudi dobre plati. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Predsednik SLS-a Franc Bogovič meni, da ima trenutna kriza tudi dobre plati. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Tokratne klepete pripravljamo v okviru spletnih pogovorov z različnimi sogovorniki iz gospodarskih, sindikalnih in strankarskih vrst na temo Slovenska pot iz gospodarske in politične krize. Predsednik SLS-a je med drugim povedal, da ima kriza kljub vsem negativnim posledicam eno dobro stvar.

Klepet je bil pripravljen v okviru spletnih pogovorov z različnimi sogovorniki iz gospodarskih, sindikalnih in strankarskih vrst na temo Slovenska pot iz gospodarske in politične krize.
*
DRUGI KLEPETI O IZHODU IZ KRIZE
-
Svetovalec generalnega direktorja GZS-ja
Goran Novković

-
Izvršni sekretar sindikalne zveze ZSSS
Goran Lukić

- Predsednik SD-ja Igor Lukšič
- Vodja poslanske skupine PS-ja Jani Möderndorfer
- Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak
V petek ob 11. uri pa bo z vami klepetal Gregor Virant

"Ta je, da se spet zavemo vrednot, ki krasijo slovenski narod. Te so: delavnost, poštenje, solidarnost itd. Žal smo na te vrednote v preteklih letih pozabili in si ob tem postavili prevelika pričakovanja. Odgovorni nosilci v političnem, gospodarskem, pravosodnem in širšem javnem sistemu se moramo zavedati, da bomo vredni zaupanja le takrat, ko bomo spoštovali te vrednote. In to se mora pokazati pri vsem svojem delu," je povedal Bogovič.

"Pri tem želim poudariti, da je prav, da se je začel delati red prav pri politikih, delno tudi v gospodarstvu, da pa morajo položiti račune tudi druge sfere družbe: pravosodje, zdravstvo, šolstvo itd.," je še dodal.

Bogovič se je tudi strinjal, da je največja napaka politično kadrovanje vodstvenih struktur in nepoštenje, kar pa se po njegovih besedah žal prepogosto dogaja.

"Pravna država oz. pravosodje naj tiste, ki to zlorabljajo, čim prej strpa tja, kjer je takim mesto. Volivke in volivci pa naj na volitvah tudi kaznujejo tiste, ki tako politikantsko in nepošteno delujejo," je zapisal Bogovič.