Foto: BoBo
Foto: BoBo

Nekdanji svetovalec predsednika republike za nacionalno varnost Uroš Krek je s 1. oktobrom zaposlen v Generalštabu Slovenske vojske.

Boštjan Šefic je bil v preteklosti med drugim zaposlen v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova), kjer je opravljal različne operativne in vodstvene naloge, od februarja 2000 do oktobra 2003 je bil vodja kabineta direktorja, nato krajši čas vodja operacij in od januarja 2004 namestnik direktorja agencije. Na tem mestu je ostal vse do konca septembra 2007, ko se je zaposlil kot izvršni direktor svetovalnega podjetja ECOSEC poslovno svetovanje.

Aprila 2013 ga je vlada imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve, kjer je ostal do konca mandata, nato pa bil državni sekretar na istem ministrstvu tudi v mandatu 2014–2018. Širša javnost ga je najbolj spoznala v času množičnih migracij v letih 2015 in 2016.

Od septembra 2018 do marca 2019 je bil svetovalec ministra za obrambo. V tem obdobju se je predvsem posvečal izzivom kadrovske krepitve Slovenske vojske, oblikovanju sistemskih predlogov, s katerimi bi izboljšali kadrovsko stanje v Slovenski vojski, in usklajevanju interesov med ministrstvom za obrambo in lokalnimi skupnostmi. V aprilu 2020 pa je prevzel naloge sekretarja v kabinetu ministra za notranje zadeve za področje problematike migracij.