V primerjavi s februarjem lani pa je bilo registriranih brezposelnih za 4,6 odstotka več. Foto: BoBo
V primerjavi s februarjem lani pa je bilo registriranih brezposelnih za 4,6 odstotka več. Foto: BoBo

Stopnja registrirane brezposelnosti v Sloveniji je februarja ostala nespremenjena pri 14,2 odstotka, potem ko je pred tem dva meseca zapored občutno naraščala. Med moškimi je stopnja registrirane brezposelnosti februarja ostala pri 13,7 odstotka, stopnja registrirane brezposelnosti med ženskami pa se je znižala za 0,1 odstotne točke, na 14,8 odstotka.

Število vseh registriranih brezposelnih je ostalo v primerjavi z januarjem bolj ali manj nespremenjeno (129.764), kar je le 79 oz. 0,1 odstotka manj kot januarja. V primerjavi s februarjem lani je bilo registriranih brezposelnih za 4,6 odstotka več.

Pred letom dni je bila stopnja registrirane brezposelnosti pri 13,6 odstotka, nato je do septembra upadla na 12,6 odstotka, po septembru pa se začela spet postopno zviševati. Močneje je začela naraščati decembra lani in januarja letos.

Marca več zaposlitev
Medtem so znani že podatki zavoda za zaposlovanje za marec. V Sloveniji je bilo tako tretji mesec leta registriranih 126.730 brezposelnih, kar je 2,3 odstotka manj kot februarja, a še vedno 3,3 odstotka več kot marca lani. Prijavljanje novih brezposelnih se je marca umirilo, hkrati pa se je okrepilo zaposlovanje.