Afera Čista lopata še vedno ni prinesla želene rešitve. Foto: www.sadarvuga.com
Afera Čista lopata še vedno ni prinesla želene rešitve. Foto: www.sadarvuga.com
Žibert je štiri dni po prejemu odpovedi zaposlitve tožil Kontrolo zračnega prometa in tožbo zdaj tudi dobil. Foto: MMC RTV SLO
Žibert dobil tožbo

Enega izmed osumljencev v aferi Čista lopata je nekdanji delodajalec odpustil zaradi hujših kršitev pogodbenih obveznosti in kaznivega dejanja nedovoljenega sprejemanja daril, Delovno in socialno sodišče v Ljubljani pa je izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi razveljavilo, ker Žibertu obtožbe niso bile dokazane.

Kot je pojasnilo sodišče, se bosta storitev kaznivega dejanja in kazenska odgovornost ugotavljali šele v kazenskem postopku.

Žibert v priporu preživel tri tedne
Gre za prvi sodni epilog afere Čista lopata, ko so kriminalisti februarja lani zaradi nedovoljenega dajanja daril za pridobitev posla gradnje kontrolnega stopla na ljubljanskem letališču pridržali sedem osumljencev, med njimi pa so bili tudi direktorji treh največjih gradbenih podjetij: SCT-jev Ivan Zidar, Primorjev Dušan Črnigoj in Vegradova Hilda Tovšak.

Ključno vlogo pri tem naj bi kot član razpisne komisije odigral ravno Žibert, ki je kot edini izmed osmuljencev v priporu ostal tri tedne.

Potem ko je prišel na prostost, je 13. marca prejel izredno odpoved zaposlitve, štiri dni kasneje pa je zoper svojega nekdanjega delodajalca vložil tožbo.

Žibert dobil tožbo