Janši se nasmiha nov premierski mandat. Foto: BoBo
Janši se nasmiha nov premierski mandat. Foto: BoBo
DeSUS-ov zasuk v desno

Mojca Šetinc Pašek je v oddaji Odmevi na TV Slovenija poročala, da naj bi stranka SDS, katere prvak Janez Janša bi bil premier, vodila tri ministrstva. Dragutin Mate naj bi znova prevzel ministrstvo za notranje zadeve, ministrica za delo naj bi bila nekdanja državna sekretarka Romana Tomc, izobraževanje in kulturo pa naj bi prevzel evropski poslanec Milan Zver.

Državljanska lista Gregorja Viranta, ki ima v parlamentu osem poslancev, naj bi ob mestu predsednika državnega zbora (Gregor Virant) vodila ministrstvo za pravosodje in javno upravo (Jani Soršak) in ministrstvo za finance (Janez Šuštaršič).

Predsednik stranke SLS Radovan Žerjav naj bi postal minister za gospodarstvo in infrastrukturo, minister za kmetijstvo in okolje naj bi bil Franc Bogovič.

Najmanjša parlamentarna stranka NSi naj bi nekdanjega člana uprave Darsa Aleša Hojsa predlagala za ministra za obrambo, Ljudmila Novak pa naj bi bila ministrica brez listnice za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Karl Erjavec naj bi si izpogajal vodenje slovenske diplomacije, DeSUS pa naj bi vodil še ministrstvo za zdravje (Tomaž Gantar).

Novakova je v Odmevih potrdila, da gredo pogajanja v smeri imenovanja omenjenih imen na omenjena ministrstva, Žerjav pa je bil bolj zadržan. "Nekatera imena sem videl prvič," je dejal.

DeSUS-ov zasuk v desno