Fakinu pri podpori v DZ-ju ne kaže najbolje. Foto: BoBo
Fakinu pri podpori v DZ-ju ne kaže najbolje. Foto: BoBo

V poslanski skupini SMC-ja so po besedah vodje Simone Kustec Lipicer opravili pogovor na podlagi informacij, ki jim jih je v petkovi predstavitvi podal Fakin. A so danes sprejeli sklep, da ga ne podpirajo, je dejala Kustec Lipicerjeva.

Fakina ne podpirajo niti v NSi-ju. "Upamo, da bo razpis ponovljen in da se bodo prijavili še drugi kandidati," je dejala predsednica NSi-ja Ljudmila Novak. Fakin po njenih besedah na eni strani prikazuje dobiček zavoda, na drugi strani pa bolnišnicam, ki poslujejo negativno, niso plačane vse storitve. O imenih ni želela govoriti, je pa izrazila prepričanje, da je v Sloveniji kar nekaj ljudi, ki se vendarle spoznajo na to področje.

Fakin je danes obiskal še poslansko skupino SDS-a, ki bo svojo odločitev sporočila do seje mandatno-volilne komisije. Iz SD-ja so sicer že pred časom sporočili, da Fakina podpirajo.

Podpora za zdaj kaže, da bo nezadostna
V drugih treh poslanskih skupinah pa se bodo glede podpore Fakinu odločili v prihodnjih dneh. V DeSUS-u to načrtujejo za četrtek, čeprav se jim Fakin ni prišel predstavit niti se ni najavil, in sicer verjetno za to, ker v svetu zavoda ni imel podpore upokojencev, je dejal Franc Jurša.

Poslancem ZaAB-ja je Fakin sicer ponudil, da se jim pride predstaviti v poslansko skupino, a je predsednica ZaAB-ja Alenka Bratušek presodila, da njegovo delo že dovolj dobro poznajo. "Mogoče bi bil pa po več mandatih čas, da se najde kakšna nova oseba za vodenje zdravstvene zavarovalnice," je dodala in pojasnila, da odločitev še ni padla.

V ZL-ju pa bodo imeli pogovor s Fakinom v sredo in takrat se bodo odločili tudi glede podpore, je pojasnil vodja poslanske skupine ZL-ja Luka Mesec.