Slovenija
Kirurgija
Fides je lani novembra na izredni konferenci sprejel odločitev o prekinitvi stavke, da bi vladi dal čas, da izpolni dane zaveze. Foto: Pixabay
VIDEO
Bo Fides spet stavkal?

Dodaj v

Fides odprl možnost za novo stavko

Od vlade zahteva izpolnitev zavez
9. marec 2018 ob 17:42
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides je na letni konferenci ugotavljal, da zaveze iz stavkovnega sporazuma še vedno niso uresničene, zato je glavnemu odboru podelil mandat, da lahko znova sproži stavko.

Točnega datuma, kdaj bi lahko bila stavka, niso določili, je pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin in opomnil, da še vedno ni uresničena odprava 57. plačnega razreda kot plačnega maksimuma za zdravnike, prav tako ne zaveza o drugačni ureditvi napredovanj pri tistih z daljšo specializacijo. V četrtkovem pismu predsedniku vlade Miru Cerarju pa je zapisal, naj sledi zavezam sporazumov, da ne bi prišlo do zaostritev.

Med neizpolnjenimi zavezami je tudi implementacija standardov in normativov za zdravniško delo. V njihovo postopno uveljavitev so po Kuštrinovih besedah privolili zato, ker ne želijo prizadeti bolnikov. A takrat so postavili dva pogoja: da management pripravi terminski načrt, kako priti do tega, da bodo standardi in normativi lahko uveljavljeni, ter da so zdravniki, ki delajo več, kot predvidevajo standardi in normativi, ustrezno nagrajeni. "Tu je management pokazal popolno nekompetentnost na vseh ravneh," je stanje ocenil Kuštrin.

Letne konference Fidesa se je udeležila tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je podala ugotovitev, da so bile razen odprave 57. razreda kot plačnega stropa za zdravnike vse zahteve realizirane. Tudi za program variabilnega nagrajevanja je ocenila, da poteka normalno, a se vanj niso vključile nekatere največje bolnišnice.

Po mnenju Kuštrina je variabilno nagrajevanje neuspešno, saj je bilo na sekundarni in terciarni ravni nagrajenih le devet odstotkov zdravnikov, na primarni pa 24 odstotkov. Projekt se verjetno ne bo nadaljeval, kar bi pomenilo neposredno kršitev kolektivne pogodbe. Kuštrin kot enega glavnih krivcev za neuspešnost v tem delu vidi združenje zdravstvenih zavodov.

Kuštrin oster do drugih sindikatov
Kuštrin pravi, da je odbor sindikata spremljal tudi to, kaj se dogaja v pogajanjih vlade z drugimi sindikati v javnem sektorju, in ob tem dejal: "Zelo nas zanima, kateri so poklici, ki so z zdravniki primerljivi, in na osnovi katerih parametrov jih bodo z nami primerjali."

Predsednik Fidesa je na očitke, da so si zdravniki izborili privilegiran položaj, odvrnil, da se sprašuje, kdo je v privilegiranem položaju: "zdravnik, ki mora delati najmanj 40 plus osem ur, da dobil svojo plačo, ali je mogoče privilegiran položaj visokošolskega učitelja, ki dela od tri do devet ur na teden, da dobi svojo plačo". Pri tem je komentiral, da je enotni plačni sistem prvi načel šolski sindikat Sviz, o čemer pa se ni ne pisalo ne govorilo.

La. Da.
Prijavi napako
Komentarji
SamoRes
# 09.03.2018 ob 17:49
Še eno tako pa bo nekdo organiziral kontra stavko!

RibičIČ
# 09.03.2018 ob 17:53
Evo jih, voluharje. Če jim ponudiš prst, te bodo zgrabili do rame in še čez. Z vsemi sindikati se lahko pogaja izključno o odpravi plačnih nesorazmerij v enotnem plačnem sistemu. Fides si je popolnoma neupravičeno izboril privilegije in še jim ni zadosti. Požrešni sindikati v kombinaciji z medlo in nesposobno vlado zopet nažirajo zdravo rast države.
SamoRes
# 09.03.2018 ob 18:06
Dokler bo zdravnik v tej državi zaslužil za en vikend dežurstva toliko kot delavec ves mesec, potem mi gre na bruhanje poslušat te izsiljevalce. Če komu kaj ne paše naj gre iz države, tuji zdravniki jih bodo radi nadomestili in z nasmeškom na obrazu do pacientov.
Pa kdo mislite da pa ste? Tisti faks ste naredili na stroške vseh nas, nekaj več normalno da zaslužite, da pa boste izsiljevali, po tem ko ste že dobili preveč je pa sramota!
Homer.
# 09.03.2018 ob 17:57
Tem je treba malo pristriči krila!
Mislim da vsaj 100-200 zdravnikov čez mejo čaka, da pridejo na začasno delo v Slovenijo
rav4
# 09.03.2018 ob 18:03
Kaj se pa ta spet šopiri in grozi. Da jih ni sram pri takih plačah.Ti ne smejo dobiti niti drobtinico vec.
SamoRes
# 09.03.2018 ob 18:10
Konrad Kuštrin opomnil, da še vedno ni uresničena odprava 57. plačnega razreda kot plačnega maksimuma za zdravnike

Če to dopustimo potem nas je lahko sram.
RibičIČ
# 09.03.2018 ob 18:16
Pa kdo mislite da pa ste? Tisti faks ste naredili na stroške vseh nas, nekaj več normalno da zaslužite, da pa boste izsiljevali, po tem ko ste že dobili preveč je pa sramota!

Tokrat se do neke mere celo strinjam s SamoRes. Če imamo sistem, ki omogoča brezplačno dolgoletno šolanje, potem se to pač pozna tudi položaju diplomantov. Tisti, ki na polno bluzijo o astronomskih plačah raznih zdravnikov, odvetnikov in finančnikov v ZDA, bi se morali zavedati, da njihovi diplomanti štartajo z odplačevanjem pogosto ravno tako astronomskih kreditov za šolanje.
Antipater
# 09.03.2018 ob 18:15
Najbolj poštena plačilna politikov za zdravnike je plačevanje po številu ozdravljenih bolnikov.
Tako je bilo v starih časih na Kitajskem in ni razloga, da ga ne bi zopet uvedli za kasto v belih haljah.
moonylink
# 09.03.2018 ob 17:49
hahaha ko berem te novice...vcasih je bila vecna socialisticna revolucija, sedaj se morajo zadovoljiti z vecnim stavkanjem...close enough
Bivši uporabnik
# 09.03.2018 ob 18:19
kar popuščate jim, čez nekaj let nas čaka ameriški sistem.
RibičIČ
# 09.03.2018 ob 18:03
Kuštrin pravi, da je odbor sindikata spremljal tudi, kaj se dogaja v pogajanjih vlade z drugimi sindikati v javnem sektorju in ob tem dejal: "Zelo nas zanima, kateri so poklici, ki so z zdravniki primerljivi in na osnovi katerih parametrov jih bodo z nami primerjali." Predsednik Fidesa je na očitke, da so si zdravniki izborili privilegiran položaj, odvrnil, da se sprašuje, kdo je v privilegiranem položaju: "zdravnik, ki mora delati najmanj 40 plus osem ur, da dobil svojo plačo, ali je mogoče privilegiran položaj visokošolskega učitelja, ki dela tri do devet ur na teden, da dobi svojo plačo"

Kakšno sprenevedanje je zdaj spet to?!! Točno se ve, kateri poklici in kakšne stopnje izobrazbe so primerljive z zdravniškimi. Na osnovi tega se določi tarifne razrede, nato tudi plačne razrede. Ostalo
QUENDI
# 09.03.2018 ob 18:26
......"Zelo nas zanima, kateri so poklici, ki so z zdravniki primerljivi, in na osnovi katerih parametrov jih bodo z nami primerjali.".....kakšen napuh......ko napačne diagnoze in neusklajena uporaba predpisanih zdravil ne bodo med poglavitnimi usodnimi pripetljaji....ko ne bo pretiravanje z napotnicami k specialistom .....za.laboratorijske teste.....različne preiskave.....odvisni ste od množice poklicov, ki vam pomagajo k uspešnejši diagnozi....zato ne nakladajte......ste le eden od poklicev.....lahko pa vrnete tisto pravno moč lastiti si telesa drugih......
svabo
# 09.03.2018 ob 18:12
masonsko združenje zdravnikov in pohlep vedno bolj in vsak dan sproti poskrbijo, da so njihovi "potrošniki" storitev vedno bolj besni. Ob tako visokih popravkih plač kot so jih bili deležni zdravniki sedaj še stavka......pa mogoče še kaj?
PONOS
# 09.03.2018 ob 18:08
Nič in adijo...
zlovenec
# 09.03.2018 ob 18:05
Povprečen slovenski zdravnik je materialistični grabežljivec, ki gre na bolniško zato da lahko preko s.p. - ja mastno služi z privat delom. Med zdravniki celo obstaja tihi dogovor, da za pacienta ne poskrbijo optimalno zato da lahko tudi njihovi kolegi ki fušajo privat od hudo bolnih in umirajočih čim več izmolzejo.
jurica
# 09.03.2018 ob 17:55
Janša bi dejal...
Evo, tik pred volitvami...
impi
# 09.03.2018 ob 19:17
Kuštrin mora zamenjati svojega Mercedesa z novim.
SamoRes
# 09.03.2018 ob 21:33
kreden2
# 09.03.2018 ob 21:28
Drugač pa, a Kuštrin še parkira svojega AMGja na invalidskem parkplacu?

Tega pa nisem vedel, prav tu se vidi kakšen dno od človeka je oseba ki to počne
tetka
# 09.03.2018 ob 18:38
Vse to pogovarjanje o plačah je posledica nespretne in po svoje nestrokovne debate vodene s strani Cerarjeve vlade. Vlada in ne sindikati ali zdravniki ali šolniki, so krivi za vsesplošen upad ugleda teh poklicev. Poklic zdravnika bi moral biti ugleden, ker študirajo najboljši sinovi in hčere ,..bi pa moral biti ugleden tudi poklic učiteljev in ostalih, ki znotraj JS omogočajo vsem državljanom lažje življenje.
Ko prebiram odgovore se ne morem znebiti vtisa, da pri večini komentarjev prihaja na plan anti izobražensko razmišljanje....vsi, ki študirajo so lenuhi in nič ne delajo ( ker pač ne vrtijo v rokah krampov in lopat, ne brusijo parketov in ne šraufajo avtomobilov, ne lakirajo in ne prenašajo v skladiščih žaklov cementa) ..le izkoriščajo prej omenjene poklice... v resnici pa so vsi poklici JS ne samo nujni, ampak tudi naporni in ni res, da si manj utrujen po delu na urgenci UKC LJ kot zdravnik nasproti naprimer nekoga, ki kot gradbeni delavec na AC vrti lopato v rokah. Komentatorji bi se morali osredotočiti na sistem plačevanja, na razmerja, na učinkovitost, na nagrajevanje boljših , na pozitivni stvari, ne pa da " šimfajo" vse po vrsti od dela ministrov do zdravnikov, učiteljev ...čeprav dela le teh jasno da ne poznajo skorajda nič.
mile952
# 09.03.2018 ob 18:30
Ne samo to, zdravniki sabotirajo sistem s prekomernim številom napotnic za specialiste, katerih število je od 2013 narasla iz 1 na 3 milijone v letu 2017. Rast napotnic od 2016 do 2017 je milijon več napotitev, točno 49& rast, Ti izsiljevalci so naredili napako, ki jih bo stala pozicij, ki so jih kruhoborsko na račun drugih pridobili in hočejo na hrbtu pacientov doseči še več. Gre za čisto sabotažo. Mislm, da imamo tega koštruna in Fidesa dovolj!
RibičIČ
# 09.03.2018 ob 18:03
* Ostalo bi moralo v vsakem primeru biti odvisno od storilnosti in obremenitve. Jih poznam kar nekaj, ki lepo vlečejo zdravniške plače, pretegnejo pa se prav nič več kot birokrati po ministrstvih.
kreden2
# 09.03.2018 ob 22:16
Radio
Ma ne mi bluzit o plačnih razredih, ker dežurstva niso vključena v to cifro.
zamudnik
# 09.03.2018 ob 18:21
Noro. Najbrž bi bilo res najbolj smiselno, da se jim ne da nič drugega kot proste roke, da odidejo,kjer bodo baje zaslužili več, in se sprejme v službo tiste, ki bi hoteli delati. Le da ne samo ex-Jugoslovanov, ampak da se delovna mesta ponudi tudi npr. češkim in poljskim zdravnikom. Če so slednji dobri za Skandinavijo, bodo tudi za nas. Znajo vsaj toliko kot naši, pohlepni so pa verjetno manj.
m72
# 09.03.2018 ob 22:23
"Drugač pa, a Kuštrin še parkira svojega AMGja na invalidskem parkplacu?"

Verjetno, saj je neke vrste invalid, kot smo videli.
Glas_razuma
# 09.03.2018 ob 20:05
Tole s 57. razredom je neumno. Namesto da bi se borili za boljši položaj mladih ter normative, se Fides ukvarja z butičnimi zahtevki peščice elitistov, ki bi dejansko padli v višji razred. Za 95% zdravnikov se s tem pač ne bi karkoli spremenilo.
darkwader
# 09.03.2018 ob 19:23
Vedno več je indicev, da Fides ne želi urejenega stanja, v javnem zdravstvu.
tu in tam
# 09.03.2018 ob 18:31
@zamudnik
>>ampak da se delovna mesta ponudi tudi npr.
>>češkim in poljskim zdravnikom. Če so slednji
>>dobri za Skandinavijo, bodo tudi za nas.
Ja, ob predpostavki, da sploh hočejo sem delat.
Zakaj za vraga bi češki zdravnik hodil delat v Slovenijo, če ima bližje domu Avstrijo, z bolj urejenimi razmerami.
Pa zakaj bi poljak čez celo evropo hodil, če ima skandinavce preko luže.
Tudi kubanski zdravniki so dobri, pa imajo nizke plače, pa se ne grebejo ravno za delo v Sloveniji.
Odkar je hrvaška v EU, nismo zanimivi niti kot prehodna država za ex Yu zdravnike.

Vprašajte na zdravniško zbornico, koliko zdravnikov na leto prosi za potrdila za delo v tujini.
Cca 200.
Pa koliko tujih zdravnikov na leto prosi za delo pri nas.
Cca 20.
tetka
# 09.03.2018 ob 18:29
Idealnega sistema plač ni nikjer v svetu. Primerjave med državami niso možne, ker imajo ponekod samo privatno šolstvo in zdravstvo, drugod pa javno in privatno, ponekod pa celo samo javno. Zdravniki imajo zahteven študij, morda najtežji od vseh v povprečju gledano, vsekakor pa najdaljši, je pa res, da je relativno poceni, skoraj zastonj, kar po razvitem zahodu ni slučaj in je ostanek socialističnega sistema. Jaz to podpiram. Študirajo v povprečju najbolj priodni dijaki gimnazij. Vse to in pa specifika dela, ki je drugačna od naprimer šolnikov ali drugih javnosektorašev je v delu z ljudmi, kjer se napaka pri diagnozi za celo življenje zaznamuje pacienta in tudi marsikaterega zdravnika. Stresno delo in strokovno zahtevno. Po drugi strani pa je nedvoumno dejstvo, da se napake pri delu zdravnikov enostavno pometajo pod preprogo oziroma se običajno ne kvalificirajo za napake...kar ni normalno in posledično ne prinaša izboljšave dela. 10 priznanih napak letno pri zdravniški zbornici pri 100 000 posegov je enostavna matematična neumnost. Naslednji problem je delo zdravnikov popoldan v privat ordinacijah. Tam svojo plačo bistveno izboljšajo, česar drugi javnosektoraški poklici ne morejo. Res je, da je naprimer kirurgov malo in lahko odidejo v tujino, če niso zadovoljni, kar je tudi ena redkih možnosti pri poklicih. Za konec, menim, da bi morale zdravniške plače biti najvišje znotraj JS, a limitirane. Zelo jasna bi morala biti pravila o delu popoldan. Posebej pa bi bilo potrebno javno spregovoriti o napakah pri delu zdravnikov, le teh je namreč bistveno več in predvsem bi se s tem zrušil nek mit o nezmotljivosti ( ki je posledica neke vrste izoliranosti in tudi nadutosti), nisem sicer za ameriško doktrino tožb vsevprek, sem pa zato, da se zdravniki sami pri sebi vprašajo, kako z napakami pri delu ...kako rešiti te nedvoumno prisotne napake.
Park
# 09.03.2018 ob 19:32
Čas je, da nekaj dajo še medicinskim sestram in ostalemu zdravstvenemu kadru. Zdravniki so že preveč dobili! Tudi zaslužijo si ne. Kak odnos imajo do bolnikov, da te nadere in te žali in ponižuje! Ko je sin bil hudo bolan, pa menda ni bilo mesta na oddelku, se je med.sestra kregala, da ga je potrebno sprejeti, ker je mlad in si zasluži posteljo na oddelku, pa je zdravnik samo zamahnil z roko in rekel, da ga lahko zaradi njega kar na hodniku pusti, kjer hodijo mimo med.sestre, da ga bodo lahko nadzorovale!
In tem našim zdravnikom se NIČ ne zgodi! Koliko napak se pod preprogo pomete, nihče nič ne odgovarja! A plače bi pa še višje imeli!
Marš!
melanholik
# 09.03.2018 ob 18:51
tetka

# 09.03.2018 ob 18:46
Prijavi neprimerno vsebino Vsak od nas se je v življenju srečal z veliko zdravniki in prepričan sem, da velja Gausova krivulja, slabih, zoprnih zdravniokov jaz naprimer skoraj nisem srečal, pa sem jih videl kar dosti. Res pa je , da takšnih, ki bi izrazito odstopali, pa tudi ni bilo veliko, z ogromno večino sem bil zadovoljen, nimam pripomb in njihovo delo bi jaz ocenil kot čisto solidno, morda tudi dobro. Če se v časopisih najde primer, ki kaže na zdravniško malomarnost, je to primer, ki bi ga morali zdravniki sami predebatirati in sprejeti ukrepe, vsekakor pa posploševanje ni na mestu. Zdravniki sami seveda zelo dobro vedo, da sicer ugled pada, a hkrati, ko vas zaradi granoloma začne boleti glava in pridete k dežurnemu zobozdravniku, ste mu do groba hvaležni, če vam uredi-sanira žarišče bakterij in odidete domov pomirjeni in brez bolečin. Po 1 mesecu, ko vas ne boli, pa veselo pišete, kako so sami lenuhi in kaj pa vem še...spoštovati je treba vsako delo. In plačati ga je tudi treba, vsako delo, ne le obrtnikovo, ko vam pobere 50e za menjavo pipe v pol ure, ampak tudi intelektualno delo, ki ga opravlja JS.

In kdo temu nasprotuje? Pri zdravnikih ne gre za to. Dobivajo plače, ki so čisto znotraj okvira siceršnjih plačnih razmerij v JS, prej visoke kot nizke. Gre za to, da očitno nekateri izsiljujejo za še več. To pa, žal, pri večini ostalih ne bo naletelo na solidarnost.
cortex
# 10.03.2018 ob 00:55
Inženirji elektrotehnike, računalništva, metalurgije, strojništva, kemijske tehnologije... niso primerljivi g. Kuštrin?
Brez teh bi v zdravstvu še vedno šlogali in mešali čaje kot v srednjem veku.

Čas je, da se ta višji bogovi v belem, tega začnejo zavedati in začnejo spoštovat tudi ostale poklice..
Alde-Nte
# 09.03.2018 ob 23:47
Kuštrin snova trosi demagogijo..
Mediji so poročali, da je ze več kot 1000 zdravnikov doseglo najvišji plačilni razred.Kdo so z njimi primerjivi poklici glede prihodkov.,naj se vpraša? Za vse glavne probleme v zdravstvu so krivi prav oni.Če ne omenjamo korupcije, so čakalne vrste generirajo z njihovim naročanjem in prenaročanjem.Ne, ni jih premalo, njim to ustreza, da z dop.in pop. delom mastno dodatno služijo.
Nasprotujejo, da bi se dodatno zaposlili mladi zdravniki, ki jim ne preostane drugega kot beg v tujino.Logično bi ti kadri razbremenili zdravstvo in zmanjšali čakalne dobe, a kaj ko bi s tem grabežljivcem zmanjšal zaslužke.Ministrstvo se tega zaveda, ob tem pa je nemočno zaradi pritiskov in izsiljevanja zdravniškega ceha.Dejstvo je tudi, da se s tem Indirektno izsiljuje tudi vse bolne in poškodovane, ki potrebujejo pomoč.Za vse kar naredijo imajo dobro plačilo.Zatorej Kuštrin ustavi se in fuck-off..
kreden2
# 09.03.2018 ob 21:28
Popolnoma je treba ločit državno in privat zdravstvo. Ma ne more delat dveh služb, da ga . ebes. Kjerkoli sem delal, sem imel konkurenčno klavzulo. Teli se pa z blagoslovom države sprehajajo od enga do druzga in si rihtajo paciente. Ma ne bojo manjše vrste, dokler bo isti zdravnik na obeh koncih šanka. Trgovci so to, ne pa zdravniki. Drugač pa, a Kuštrin še parkira svojega AMGja na invalidskem parkplacu?
crnuskagmajna
# 09.03.2018 ob 19:35
Kaj a spet??
Ob takih čakalnih vrstah? Ob tako malomarnem zdravljenju in odnosu do bolnikov?

Vsakič rečejo, da stavkajo za bolnike, da bodo z večjo plačo odpravili čakalne vrste! Kolikokrat so jim že povišali plačo?
...no, in čakalne vrste so vedno daljše! Kvaliteta zdravljenja in strokovno znanje mladih zdravnikov pa vedno bolj na psu!
tetka
# 09.03.2018 ob 18:59
Sam nisem zdravnik in ne poznam zakonov, to kar sem sam opazil, ko sem šel privat na pregled kolena v Ljubljani v znano ordinacijo zelo znanega slo-ortopeda, sem ga čakal 1 uro, ker je imel v javnem sektorju operacijo, ki se je zavklekla. Prišel je utrujen, da mi je bilo kar žal, da ga še sam nadlegujem...ampak prišel je, verjetno je dobro zaslužil s pregledom, jaz sem bil zadovoljen, ker sem vseeno dobil diagnozo, a mi tak sistem ni všeč iz več razlogov. Zdravnik, ki hodi po službi še na delo se izčrpava in njegovo delo nikakor ni enako efektivno, kot bi ga delal spočit in to velja tudi za njegovo delo v bolnici naslednje jutro, saj se ni odpočil od dela v popoldanskem času..je pa zadovoljen, ker si je izboljšal plačo..to bi bil vsak od nas, ki se pritožuje na forumu. Ne vem, kako imajo to regulirano v državah, ki imajo primerljiv sistem....a takšno dvojno delo zagotovo ni dobro ...no razen za višjo plačo...
culcibingl
# 09.03.2018 ob 18:17
privatizirat javni sektor, dvigniti vsem plače in seveda zmanjšati kader za 1/3 ter dvigniti uspešnost za polovico. vsak obisk pri zdravniku se plača 10€, čakalnih vrst več ni. seveda hkrati opraviti reformo na področju farmacije in njenih oderušnih posrednikov, zagotoviti boljše storitve oz izobraževanje kadra.
ozzie
# 10.03.2018 ob 09:48
žal porazno nespoštljiv odnos zdravnikov do drugih poklicev... si katera politika tu upa narediti red? kot kaže ne...
prosveta
# 10.03.2018 ob 07:42
Dragi Fides,sem brez besed. Vi pa resnično živite v svojem svetu. Uboge čistilke,ki delajo z vami,kaj si one mislijo o vas zdravnikih
mike1968
# 09.03.2018 ob 19:53
Zdravniki, zgledujete se po Kanadskih zdravnikih in se odrečite višjim plačam v korist medicinskim sestram in ostalim zdravstvenim delavcem...
tetka
# 09.03.2018 ob 18:46
Vsak od nas se je v življenju srečal z veliko zdravniki in prepričan sem, da velja Gausova krivulja, slabih, zoprnih zdravniokov jaz naprimer skoraj nisem srečal, pa sem jih videl kar dosti. Res pa je , da takšnih, ki bi izrazito odstopali, pa tudi ni bilo veliko, z ogromno večino sem bil zadovoljen, nimam pripomb in njihovo delo bi jaz ocenil kot čisto solidno, morda tudi dobro. Če se v časopisih najde primer, ki kaže na zdravniško malomarnost, je to primer, ki bi ga morali zdravniki sami predebatirati in sprejeti ukrepe, vsekakor pa posploševanje ni na mestu. Zdravniki sami seveda zelo dobro vedo, da sicer ugled pada, a hkrati, ko vas zaradi granoloma začne boleti glava in pridete k dežurnemu zobozdravniku, ste mu do groba hvaležni, če vam uredi-sanira žarišče bakterij in odidete domov pomirjeni in brez bolečin. Po 1 mesecu, ko vas ne boli, pa veselo pišete, kako so sami lenuhi in kaj pa vem še...spoštovati je treba vsako delo. In plačati ga je tudi treba, vsako delo, ne le obrtnikovo, ko vam pobere 50e za menjavo pipe v pol ure, ampak tudi intelektualno delo, ki ga opravlja JS.
J€Z€N
# 09.03.2018 ob 18:39
Mi rabmo enga Titota nič drucga da to malo v red spravi.
prosveta
# 10.03.2018 ob 07:56
Tale Kuštrin ima pa lep avto
zaposleni
# 10.03.2018 ob 05:43
Dokler bom z napotnico nujno obravnavan tako, da je naslednji pregled čez 1 mesec - bi morali plače znižat!
garmond
# 10.03.2018 ob 04:23
To izsiljevanje in nenehni štrajki v JS ne dišijo samo po anarhiji v tej državi, ampak dejansko to anarhija to že je. Očitno se v tej državi (mentaliteti) ne da drugače, kot da ji vlada trda roka, brez nje vsak po svoji strani razjeda in ruši. Komaj je država prišla iz umetnega dihanja po veliki ekonomski in finančni krizi, noge jo še ne držijo dobro, jo že spet vsi izsesavajo do onemoglosti. Na tak način država ne more normalno funkcionirati in dolgo obstajati, zato bomo prej ko slej ostali brez nje. Ja, bilo je prelepo da bi bilo res, pravimo navadno temu.
Žalostno je, da so med glavnimi rušilci te naše mlade Slovenije, te naše stoletja željene države, ravno zdravniki, s pokvarjenim Kuštrinom na čelu. V kaj se izrojeva ta nekdaj spoštovani in ugledni poklic...
kreden2
# 09.03.2018 ob 22:22
Radio
Drugače pa 40% od 10500 je 6300 in ne 7000. Verjamem da vam 700eur ni ne vem kaj, ostalim pa nekaj pomeni.
kreden2
# 09.03.2018 ob 22:12
Popravek, v British Columbiji je 250000eur bruto 12323, 97eur neto. S tem da si mora tam zdravnik plačat zavarovanje za povzročene škodo pacientom zaradi nezaželjenih rezultatov zdravljenja. Pri nas zdravniki ne potrebujejo tovrstnih zavarovanj, ker ne delajo napak.
paver
# 09.03.2018 ob 21:10
Kuštrin pravi da je nad zdravniki le nebo. Plače do neba! Na račun revežev. Baje jih je v Sloveniji še premalo!
ZETAC
# 09.03.2018 ob 19:35
Zelo nas zanima, kateri so poklici, ki so z zdravniki primerljivi, in na osnovi katerih parametrov jih bodo z nami primerjali
Ti pa so grebatorji, da jim ni para, imajo se za velike ne male bogove...
Radenm
# 09.03.2018 ob 17:59
Volitve so letos in interesi določenih kravatarjev pritiskajo na državo. To je edini relevanten podatek v tem trenutku.
prosveta
# 10.03.2018 ob 07:45
57 plačilni razred ? Eni lahko samo sanjamo o njem pa lahko še kako dobro in vestno opravljamo svoje delo. Pri zobarju pa itak niti računa ne dobiš...
Kazalo