Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij. Foto: BoBo
Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij. Foto: BoBo

Kandidati za direktorsko mesto morajo imeti univerzitetno izobrazbo in ne smejo biti člani sveta Fiha. Biti morajo slovenski državljani, imeti organizacijske sposobnosti in vsaj petletne izkušnje na področju vodenja. Poznati morajo področje dela in imeti vsaj petletne izkušnje na področju delovanja invalidskih ali humanitarnih dejavnosti.

Novi direktor naj bi imel menedžerske izkušnje in potrebna pravna ter ekonomska znanja, s katerimi bo lahko pridobival dodatne finančne vire in prispeval k razvoju fundacije. Kandidati morajo prijave v 15 dneh po objavi razpisa poslati priporočeno po pošti na naslov Fiha.
Kandidate, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje, bodo povabili na sejo sveta, kjer bodo predstavili prednostne naloge in vizijo razvoja Fiha.

Direktorja, katerega funkcija je poklicna, imenuje svet za petletni mandat. Mandat mu bo začel teči z dnem podpisa pogodbe o zaposlitvi, ki bo sklenjena po pridobitvi soglasja vlade.
Po odhodu Kukavice, ki je odstopil zaradi drugačnega pogleda na vodenje fundacije od večine v svetu, je kot vršilka dolžnosti direktorice fundacije 1. maja nastopila nekdanja varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek - Travnik, a je že kmalu odstopila iz osebnih razlogov. Za novega v. d. direktorja je svet imenoval Vilka Kolbla.