Fišerja čaka še pojasnjevanje njegove plati zgodbe. Foto: BoBo
Fišerja čaka še pojasnjevanje njegove plati zgodbe. Foto: BoBo

V zadnjih dneh so se sicer v nekaterih medijih pojavile informacije, da bi lahko državnotožilski svet o poročilu, ki ga je pripravila Mežnarjeva, razpravljal že v sredo. A po pojasnilu Mežnarjeve, se to lahko zgodi šele, ko bo Fišer podal odgovor na poročilo. Kdaj naj bi bila razprava, v tem trenutku po navedbah Mežnarjeve ni mogoče napovedati, "vsekakor pa pričakuje, da še pred redno majsko sejo".

Navedla je še, da bo seja sklicana takoj, ko bo državnotožilski svet prejel Fišerjev odgovor, kot tudi, da bo svet o zatrjevanih kršitvah razpravljal in sprejel odločitev.

Omenjeno poročilo je od Mežnarjeve zahteval pravosodni minister Goran Klemenčič, in sicer po tistem, ko je Komisija za preprečevanje korupcije objavila končno poročilo o nadzoru nad imenovanjem Boštjana Škrleca na mesto generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva. Pri tem je komisija ugotovila, da sta Fišer in nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar ravnala koruptivno, ker sta opustila dolžna ravnanja in s tem Škrlecu omogočila nepremoženjsko korist.