Slovenija
Gibanje za otroke in družine med drugim poudarja, da je v Slovenijo treba vrniti spoštovanje do nedeljskega počitka in krščanstva. Foto: BoBo
VIDEO
Primčeva koalicija postaj...

Dodaj v

Foto: Koalicija Za otroke gre je postala gibanje, morda nekoč tudi stranka

Med željami Primčevega gibanja je tudi obvezno samoobrambno usposabljanje fantov
26. maj 2016 ob 14:00
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Koalicija za otroke gre se je preimenovala v Gibanje za otroke in družine in se bo dejavno vključilo v politiko. Zaradi lažjega nastopa na volitvah pa ne izključujejo preoblikovanja v stranko.

Vodja Koalicije Za otroke gre Aleš Primc je pojasnil, da gre za gibanje, ki bo v svoje središče postavilo otroke in družine "in bo naredilo vse, da jim bo lepše, kot jim je bilo do zdaj". Ob tem računajo, da se bodo tako lažje pogovarjali s politiko. "Prvedvsem pa bomo ves čas delovali kot gibanje - od tega trenutka naprej do volitev in po volitvah," je dejal. Sodelovati nameravajo z vsemi strankami, s katerimi bodo našli skupne točke.

Med glavnimi točkami, strnjenimi v programski deklaraciji, gibanje poudarja, da je v Slovenijo treba vrniti spoštovanje do življenja, materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva.

Gibanje tudi nasprotuje poseganju v življenje nerojenih otrok, ostarelih in bolnih. Zavzema se tudi za družino, ki jo sestavljata mama in oče, ustvarjanje možnosti za večjo rodnost, pošteno plačilo delavcem, ustvarjanje razmer za večje zaposlovanje mladih in uspešno gospodarstvo, ki ga je treba razbremeniti davkov in odpraviti administrativne ovire.

Želja po ponovnem služenju vojske
Slovenija potrebuje tudi pravičnejše pravosodje, obvezno samoobrambno usposabljanje fantov in pozitivnejši pogled na življenje.

Med vidnimi člani gibanja sta dozdajšnja vidna članica Koalicije Za otroke gre Metka Zevnik in nekdanja vidna članica SDS-a Angelca Likovič. Zevnikova bo v gibanju delovala kot zagovornica starejših, starih staršev in upokojencev.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
d(-_-)b
# 26.05.2016 ob 14:31
Zloraba otrok za lastne ambicije - za to vam gre, ne pa za otroke!
Kaj je kdorkoli od naštetih že naredil za otroke? Konkretnega?
Partizan Miha
# 26.05.2016 ob 14:35
Foto: Koalicija Za otroke gre je postala gibanje, morda nekoč tudi stranka

SDS2 in nič drugega.
Species
# 26.05.2016 ob 14:31
Če ne bi opletali s krščanstvom in ukinjanjem pravice do splava bi nabrali več glasov. Tako pa se bodo pulili za glasove z Ljudmilo in Ivanom, novih volilcev na desno stran pa po mojem ne bodo pridobili. Na moj glas vsekakor ne morejo računati, saj nie kažejo potenciala za žlahtno desno stranko.
Partizan Miha
# 26.05.2016 ob 14:38
Sicer pa če se bojo začeli boriti tudi za otroke, ki so spolno zlorabljeni v rkc-ju, imajo moj glas !

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/nekdanji-diakon-mora-zaradi-spolnega-napada-v-zapor/393898
STRIKE
# 26.05.2016 ob 14:49
, "obvezno samoobrambno usposabljanje fantov"

Zakaj pa samo fantov? A dekleta pa na tečaj kuhanja in šivanja?
royayers
# 26.05.2016 ob 14:46
SDS v2 ... Satelit, Primc teme in pravi princ teme v koaliciji se s Kanglerjem, v opoziciji.
dStroj
# 26.05.2016 ob 14:54
Vsi bi samo o vrednotah sanjal. Kdo si bo pa umazal roke z aktualnimi problemi?
gisky
# 26.05.2016 ob 14:55
sem pogledal njihovo programsko deklaracijo:
in 1 točka:

V Slovenijo je potrebno vrniti spoštovanje življenja, materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva.

ok, spoštovanje življenja se strinjam.

glede materinstva in očetovstva - vsak lahko postane mama ali ata, to še ne pomeni, da je nekdo dober v tem in da bi to moral avtomatsko spoštovati.

glede slovenske kulture - se strinjam

glede dela se pogojno strinjam, treba najprej natančneje opredeliti kaj "delo" pomeni

glede nedeljskega počitka - mi sploh ni jasno kako to paše sem. Kaj želijo da preostalih šest dni pa je treba v službo hodit ali kaj?

glede krščanstva - proti, slovenija rabi znanstveno razgledane ljudi, ne pa nekoga, ki bo pravljice širil in jih zagovarjal kot resnico
Partizan Miha
# 26.05.2016 ob 14:52
Jooj, sam še primca rabim gledati v parlamentu, jao jao, pa že tok sem bil vesel ko je pukšič odletu....
xerces8
# 26.05.2016 ob 14:55
Trenutno v Sloveniji živi okroglih 200 tisoč otrok brez matere ali očeta. Kaj trenutno počnete za njih, gospod Primc?
hefe
# 26.05.2016 ob 14:54
Telim otroka na bi dal čuvat niti za minuto. Gibanje za otroke in družine, japajade.
STRIKE
# 26.05.2016 ob 14:48
A je to joke?
grado
# 26.05.2016 ob 14:45
hehe, zeh
mataj
# 26.05.2016 ob 14:46
Želja po ponovnem služenju vojske LOL
UličnaSvetilka
# 26.05.2016 ob 15:01
@ Mindmaster

TTIP bo katastrofa za Evropo in voda v ustavi je nujna.
gisky
# 26.05.2016 ob 15:01
pa tale zadeva:

Največja nevarnost družbene in politične moči ter oblasti je, da ljudje, ki opravljajo funkcije, mislijo, da so bogovi in lahko delajo, kar hočejo. Bog je en sam.

Boga ni. razen če mislijo na katero določeno osebo, ki jo smatrajo z bogom?
ni maitre
# 26.05.2016 ob 18:23
juk
# 26.05.2016 ob 17:55

.....O TTIPu ne morem soditi ker ne vem vsebine.

juk
# 14.05.2016 ob 00:03

TTIP podpiram ker levičarji v večini primerov nasprotujejo dobrim stvarem.
gisky
# 26.05.2016 ob 15:07
Starši so najbolj odgovorni za svoje otroke, zato morajo imeti pravico, da otroke vzgajajo v skladu z lastno vestjo in verskim prepričanjem, ne da bi bili zaradi tega diskriminirani v šolskih, zdravstvenih in drugih ustanovah. Ta pravica mora biti dejansko uresničena in ne tako kot doslej zgolj zapisana črka v ustavi oz. v mednarodnih deklaracijah o otrokovih pravicah.

aha torej ko bomo pri nas imeli muslimane, ki ne bodo hoteli, da njihove otroke uči učiteljica brez pokrivala, bomo jim to na davkoplačevalske stroške zagotovili.

Šola mora ostati ateistična oz. agnostična in otroke je treba učiti o stvareh (predvsem znanosti) ne glede na verska prepričanja staršev.
grado
# 26.05.2016 ob 14:58
Trenutno v Sloveniji živi okroglih 200 tisoč otrok brez matere ali očeta. Kaj trenutno počnete za njih, gospod Primc?

Nič!
oliva
# 26.05.2016 ob 14:51
V bistvu bodo imeli sds volilce in nsi - al koga, na koga računajo?
Komu bodo odtegovali glasove?
In kdo 'nov' (ki ni že za sds ali nsi) jih bo volil?
KovacevaKobila
# 26.05.2016 ob 17:48
Za meine je osnovni Postulat ekonomska in osebna Svoboda

Zveni krasno ... če ne bi šlo za povsem kontradiktorno, shizofreno stališče.

Če vam je dejansko blizu osebna svoboda, potem verjetno težko zagovarjate eksplozijo prekarstva, minimalnih plač, sweatshopov in ostalih oblik novodobnega suženjstva, ki so direkten rezultat fleksibiliziranega trga oz. ekonomske svobode. Če vam je blizu osebna svoboda, potem verjetno težko zagovarjate prelaganje dolgov, ki so nastali kot posledica dereguliranega finančnega trga oz. ekonomske svobode, na pleča milijonov davkoplačevalcev. Če vam je všeč osebna svoboda, potem verjetno težko zagovarjate vsiljevanje nevarnih produktov s TTIP-jem in podobnimi sporazumi, ki so direktna posledica ekonomske svobode.

Se mar motim?
Wagra
# 26.05.2016 ob 15:07
(IZ DEKLARACIJE) "Vdor arabizacije in šeriatizacije v Slovenijo in Evropo pomeni kulturno, civilizacijsko in varnostno grožnjo. Dolžni smo zavarovati civilizacijski položaj žensk in otrok v Evropi ter zagotoviti njihovo varnost."

Tudi vdor krščanstva pomeni kulturno in civilizacijsko grožnjo, za kar se pa Primc zavzema.
Hudo protislovno zveni tole.
gisky
# 26.05.2016 ob 15:02
pa tole

Krščanstvo ima izjemen pomen za slovenski narod in kulturo. Krščanske vrednote – ljubezen, spoštovanje in dostojanstvo vsakega človeka ter iz tega izhajajoče človekove pravice so prava pot za dosego mirnega družbenega sožitja v Sloveniji in v Evropi.

te človekove pravice bolj izhajajo iz razsvetljenstva, kot pa iz krščanstva. In te vrednote so splošne, nima krščanstvo monopola nad njimi.
Kapitan Kljuka
# 26.05.2016 ob 14:54
Še teh lunatikov se je manjkalo...

Če počistijo svinjarije, ki jih RKC duhovniki počno otrokom, potem mogoče dobijo moj glas...

Do takrat pa samo meeeeehhh...
ni maitre
# 26.05.2016 ob 18:05
juk

# 14.05.2016 ob 00:03
HErsheyeve čokoladice so sranje. Moji otroci jih ne jedo zato ni nobene bojazni da bo kdo drug to jedel. Čista plastika. TTIP podpiram ker levičarji v večini primerov nasprotujejo dobrim stvarem.

Vrjetno je to osebna svobda?
skylleen
# 26.05.2016 ob 15:34
V celotni deklaraciji jim je uspelo napisati celo ali vsaj nekaj, kar meji na sorodno konkretnega in jasnega cilja:

"Mladi so naša prihodnost, zato naj ima vsaka državljanka in državljan svoj volilni glas. Starši otroka oz. mladostnika do 14. leta starosti naj v njegovem imenu oddajo volilni glas. Od dopolnjenega 14. leta do pridobitve volilne pravice pa naj volilni glas oddajo starši mladostnika ob njegovi prisotnosti."

A ste normalni?! Če to ni eden od korakov v še večjo indoktrinacijo in vzgojo ovac. Volilno pravico bi kvečjemu morali vezati na državljanski izpit, ne pa na to, da bomo starši otrokom sugerirali kako in koga morajo voliti.

"Spoštujemo tradicionalno levico, ki se je borila za delavske pravice, in ugotavljamo, da je v Sloveniji danes žal ni več. Borbeni ateizem in sovraštvo do drugače mislečih v Sloveniji povzročata ogromno škode. Zato se uprimo novemu fašizmu, komunizmu in kristjanofobiji, ki se kažejo v čedalje večjem preganjanju in diskriminaciji kristjanov in drugače mislečih zaradi njihovega verskega oz. drugega prepričanja. Vsak ima pravico do ugovora vesti, zlasti v primeru zdravstvenih delavcev, farmacevtov, sodnikov, notarjev in učiteljev."

Torej nič novega. Vzeli so osnovne simbole (družina, zdravje, domovina), na katere so ljudi navezani/programirani bolj kot pes na žvenkt konzerve s hrano, jih okitili v mitološko in načrtno nedefinirano besedičenje in zraven dodali klasične besede o grožnji, o zunanjem sovražniku (borbenim ateistom so pozabili še dodati, pomehkužene možje in možate femnacistke.), o nečem, ki ogroža to stanje. Tipična manipulacija in reciklaža strahov in negotovosti ljudi.

Ne, hvala.
ivod
# 26.05.2016 ob 15:40
... poskusiti ni greh ... si misli Primc :)
evil-woman
# 26.05.2016 ob 15:24
pravica do splava mora ostati legalna. nisem feministka ampak tam gre za vprašanje telesne avtonomije. če ženska ni pripravljena biti noseča 9 mesecev zaradi katerega koli razloga je prav da se splav omogoči. in preden začnete z "če nočeš otrok potem ne seksaj"; včasih konracepcija odpove in pač noče da otrok pristane v sistemu ali ga ni sposobna vzgajati.

vera nima kaj iskat v šolah, ne moti me če ljudje verujejo v boga ampak naj ne vsiljujejo vere drugim državljanom.

glede služenja: v evropi sta spola enakopravna tako da predlagam enak sistem kot izraelu.

ko pride evtanezije je to bolj zapleteno vprašanje ampak osebno bi sorodnika raje evtanizirala kot da bi mu pustila da se muči do konca, je pa vsak primer drugačen in bi morali imeti natančno zakonodajo da bi se preprečile zlorabe.

pravice istospolnih bi lahko že zdavnaj izenačili pa zaradi takih primerkov to ni bilo mogoče. zahod je že legaliziral in svet se ni podrl. in preden mi kdo reče "potem to vodi v legalizacijo sodomije in pedfilije" ne, izenačili bi pravice dveh odraslih oseb, ki sta privolila v odnos.

izkoriščanje otrok za politične točke mi je pa sploh nagnusno tako da mojega glasu zagotovo ne bojo dobili.
izo
# 26.05.2016 ob 15:21
Očitno je Primc že dosegel svoj namen. Levičarska sekta (vsaj na tem forumu) že besni in cepeta z nogami.

oh, madona. meni je čist ok, kot pravim, malo razvedrilnega programa paše vsake toliko časa. gelde na tisto soočenje zadnjič je zaloga smeha garantirana..
oliva
# 26.05.2016 ob 14:45
Saj je bilo napovedano.
Načeloma čisto pozdravljam, zakaj pa ne, naj tudi na desnici vznikajo nove stranke (razen tega da me moti zloraba otrok), samo kateri del volilcev pa mislijo pokrivati?
Saj imamo že Nsi cerkveno.
In SDS...
izo
# 26.05.2016 ob 18:56
Kakšne traparije no. Če mu je že toliko do nedeljskega počitka, da izpostavlja takšne kozlarije, bi pričakoval, da bo najprej skenslal vse volitve na nedelje in jih prestavil na katerikoli drug dan.

sej veste, kako je s tem: je blo treba imet referendum za zaprtje trgovin v nedeljo, v isti sapi se pa derejo, da je treba vse sprivatizirat, pa "odpret" trge itd itd. ravno tako isto pri šolstvu, dejmo imet vse privat, ampak za "naše" seveda na 100% državne (beri naše) stroške. pa seveda rkc tudi mora biti na plečih države, recimo, tega se mi zdi ne bo na utdb listi, kljub miljardnemu pufu.
takšne pač imamo, se toliko oglašajo kot drugačni in pravični, pa so isti ali v določenih pogledih hujši kot sistem 20, 30 let nazaj in več. če se mene vpraša, bi jih vse dal na prosti trg, pa da vidimo, kako bodo lajali brez poslanske (beri naše) plače. in seveda za to plačo se bori tudi to grozno gibanje, kakšni otroci lepšo vas prosim. kot da ni 100 poslanskih ritih, kateremu je treba vsakomur pljunit 5 jurjev bruto na mesec, lepo vas prosim? kaj rabi ene žepna državica, velika za eno predmestje, 100 poslancev recimo?? kdaj bomo imeli referendum na to temo, ali pa bog ne daj, pa temo podmizne razprodaje države, na katero so prepovedali glas ljudstva?
tako, malo za rasmislek, zakaj gre pri vsem..
matz
# 26.05.2016 ob 18:12
Kje so bili, ko se je šlo za afero Velenjska dečka?

Če tako pogledam, vam dol visi za otroke, samo gledate na svojo korist.

Lahko Vas je stram!
Alchemist
# 26.05.2016 ob 15:50
Lahko se Janša maje, ampak kar prihaja na njegovo mesto je še dvakrat bolj zastrašujoče in mračnjaško od njega.

Tonemo.
Celjan27
# 26.05.2016 ob 15:10
Lepo, da se zavzemajo za otroke...

...Primc bo baje posvojil dva sirska otrocicka in dal s tem svetel zgled, da so vsi otroci enako vredni.

Nato bo obracunal s pedofilijo v cerkvah in nasiljem v navidez popolnih druzinah, ki so vsako nedeljo pri masi.

/sarcasm off
Partizan Miha
# 26.05.2016 ob 15:02
Mindmaster
"Nasprotujejo TTIP in so za vpis vode v ustavo"

V koaliciji z enim in edinim bojo morali obrniti ploščo. Čisto brezveze.
oliva
# 26.05.2016 ob 14:57
Ja, sej kateri se bodo z deli programa strinjali, drugi pa z drugimi, samo recimo z določenimi stališči pa se eni 100% ne bodo in si bodo zapravili veliko volilcev, na katere tako ne bodo mogli računat, ki pa jih kao tudi naslavljajo.

Bomo vidl. ;)
Izkušnje pravijo, da so poskusi realizacij (kaj šele realizacije same!) praviloma daleč od točk programov.
KovacevaKobila
# 26.05.2016 ob 23:05
RKC je Cerkev, ki jo je ustanovil Kristus. Drugo so ločine, ki "učijo" nepopoln oz. napačen nauk.

Naj uganem: ta 'dejstva' ste izvedeli v cerkvi?

Vrhunska ironija je, da nam - pri vašem strahu nad Bližnjim vzhodom - kot najpomembnejši del slovenstva prodajate religijo iz Bližnjega vzhoda.

Mimogrede: lahko si samo predstavljam vašo reakcijo, če bi se vam Jezus, tj. bradat moški iz Bližnjega vzhoda, pojavil na pragu in vas nagovoril v aramejščini. Glede na to, da zagovarjate ščitenje doma z orožjem, bi reveža verjetno ustrelili.
Gaius Julius
# 26.05.2016 ob 16:30
Ti ljudje bodo torej imeli svojo stranko?

gnusfraba
# 26.05.2016 ob 15:52
A je Primc prišel s časovnim strojem iz srednjega veka?
Voly
# 26.05.2016 ob 15:36
Kje pa je ta veliki borec za otroke bil, ko je šlo za nezakoniti odvzem dveh vnukov starima staršema?
Aja, skrb za otroke samo takrat, ko to prinese politične točke!
grado
# 26.05.2016 ob 15:18
Prosim za izbris komentarja Izo, ker zlorablja Normo korošec, jo ponižuje in kaže v zgrešenem kontekstu.

Ne vem no, tkole se pač ženska obnaša, kakšen zgrešeni kontekst?
Partizan Miha
# 26.05.2016 ob 15:09
juk
So proti TTIP, levičarji zakaj jih ne podprete? hinavci

juk, sds je za ttip in primc z njimi v koaliciji (kot, da obstaja kakšna druga možnost:), bi ga potem moral tudi podpret.. Nismo hinavaci, ampak nismo NEUMNI !
Vongobongo
# 26.05.2016 ob 14:53
Oliva

Govorijo da je vecina , ki nehodi volit desno usmerjena in na njih najbolj racunajo. Ker polom bo to :)
SamoRes
# 26.05.2016 ob 18:28
nekaterim bi res ustrezalo malo več gibanja ...
G.Bruno
# 26.05.2016 ob 16:38
Upam, da bo članek o novem gibanju, s slikama Primca in Zevnikove, vsak dan zjutraj na portalu. Ugodno vpliva na mojo prebavo.
Voly
# 26.05.2016 ob 16:33
juk
Sedaj si pa že siten s tem, da ima ta stranka tri osnovne levičarske postulate v programu. Ja, v redu, ima jih, toda ima še celo vrsto drugih stvari, ki povprečnemu levičarju niso všeč, zato jih seveda no bo volil in zato ne bo prav nič nenačelen.Veš, včasih je dovolj ena sama stvar, da stranke ne voliš, recimo marsikomu je pri SDS-u dovolj-Janša!
Meni se zdi, da si malo jezen, ker bo ta stranka, ki ti očitno ni všeč, razpršila glasove na desni, ne bo pa bistveno desne strani ojačala.
Partizan Miha
# 26.05.2016 ob 15:16
juk, primc, prosim te lepo, zagotavljam ti pa, da ga ne bo volil noben levičar. Pobral bo samo glasove desničarjev, ki imajo dost kalimera in ljudmile. Glej in se čudi :)
bori
# 26.05.2016 ob 15:12
Slovenija potrebuje tudi bolj pravično pravosodje, obvezno samoobrambno usposabljanje fantov in bolj pozitiven pogled na življenje.

No, s tem se pa strinjam.
Slovenija potrebuje neodvisno pravosodje, ne 'bolj pravično'. Vojaški rok bi bil vsestransko dober in potreben, pa brez mobitelov. Za pozitiven pogled na življenje je treba delati. Pa ne v pisarni celi dan, politične govore imeti, ker je ravno ta sistem velika ovira temu. Z lopato, tekom, branjem. Ne gre kmetu pisati zakonov, koliko naj pridela, kako sadi, da se nekdo ekonomijo gre z nogami na mizi. Back to nature bo treba, ne pa vodo prodajat.
Partizan Miha
# 26.05.2016 ob 15:10
juk, homofobije levičarji NE podpiramo ! Že zato primc odpade :))
bob7
# 26.05.2016 ob 15:05
fuj
Kazalo