Gibanje za otroke in družine med drugim poudarja, da je v Slovenijo treba vrniti spoštovanje do nedeljskega počitka in krščanstva. Foto: BoBo
Gibanje za otroke in družine med drugim poudarja, da je v Slovenijo treba vrniti spoštovanje do nedeljskega počitka in krščanstva. Foto: BoBo
Primčeva koalicija postaja gibanje

Vodja Koalicije Za otroke gre Aleš Primc je pojasnil, da gre za gibanje, ki bo v svoje središče postavilo otroke in družine "in bo naredilo vse, da jim bo lepše, kot jim je bilo do zdaj". Ob tem računajo, da se bodo tako lažje pogovarjali s politiko. "Prvedvsem pa bomo ves čas delovali kot gibanje - od tega trenutka naprej do volitev in po volitvah," je dejal. Sodelovati nameravajo z vsemi strankami, s katerimi bodo našli skupne točke.

Med glavnimi točkami, strnjenimi v programski deklaraciji, gibanje poudarja, da je v Slovenijo treba vrniti spoštovanje do življenja, materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva.

Gibanje tudi nasprotuje poseganju v življenje nerojenih otrok, ostarelih in bolnih. Zavzema se tudi za družino, ki jo sestavljata mama in oče, ustvarjanje možnosti za večjo rodnost, pošteno plačilo delavcem, ustvarjanje razmer za večje zaposlovanje mladih in uspešno gospodarstvo, ki ga je treba razbremeniti davkov in odpraviti administrativne ovire.

Želja po ponovnem služenju vojske
Slovenija potrebuje tudi pravičnejše pravosodje, obvezno samoobrambno usposabljanje fantov in pozitivnejši pogled na življenje.

Med vidnimi člani gibanja sta dozdajšnja vidna članica Koalicije Za otroke gre Metka Zevnik in nekdanja vidna članica SDS-a Angelca Likovič. Zevnikova bo v gibanju delovala kot zagovornica starejših, starih staršev in upokojencev.

Primčeva koalicija postaja gibanje