Gantar je pojasnil, da si v času Podbregarjevega nastopa nihče od članov komisije ni ogledal magnetograma seje. Foto: RTV SLO
Gantar je pojasnil, da si v času Podbregarjevega nastopa nihče od članov komisije ni ogledal magnetograma seje. Foto: RTV SLO
Posnetek pogovora na Sovi je, dokumenta ni

Predsednik komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb ob tem ni želel špekulirati o tem, kdo bi podatke utegnil posredovati medijem. Gantar (Zares) je pojasnil, da si v času Podbregarjevega nastopa nihče od članov komisije ni ogledal magnetograma seje, prav tako pa ni nihče obiskal sobe, kjer potekajo seje. Povzetke stenograma je namreč v soboto objavil časopis Dnevnik.

Član komisije in poslanec SDS-a Jožef Jerovšek pa je podvomil, da sploh gre za stenogram, saj ga, kot pravi, ni pogledal še nihče izmed poslancev. Ob tem meni, da sama izjava nekdanjega direktorja Sove Iztoka Podbregarja ni imela nobene trdne vsebine. "Tudi, če bi Podbregar to dal novinarjem, ne bi s tem storil ničesar, kajti v izjavi ni nič posebnega," je povedal Jerovšek.

Jerovšek: Stvar bolj ali manj razčiščena
Jerovšek tako meni, da je zadeva okoli domnevnega dogovarjanja o incidentih v Piranskem zalivu bolj ali manj razčiščena. Glede ponovnih obiskov Sove s strani komisije, kar je Gantar že napovedal, pa je dejal, da so ti pravilni, saj se bodo tako odpravili vsi dvomi.

Dušan Kumer (SD) je dejal, da ga objava delov stenograma ne preseneča. Ob tem je opozoril, da se pozornost preveč vrti okoli domnevnih prisluhov, pri tem pa se pozablja na brskanje po Sovi članov kabineta predsednika vlade.

Posnetek obstaja, dokumentov o tem pa ni
Kako je mogoče, da so posnetek na Sovi poslušali poslanci, dokumentov o tem pa ni. Kako komentira dejstvo, da Podbregar ni potrdil njegovih izjav, je Anton Rop dejal, da Podbregar ni zanikal ene stvari, o kateri je sam govoril.

Posnetke pogovora med Janšo in Sanaderjem naj bi poslušala tudi vladna komisija, ki jo vodi minister za pravosodje Lovro Šturm. Ta dejstvo, da posnetek obstaja, dokumentov o tem pa ni, komentira z besedami: "Če je Sova takrat posnela posnetek, ki ni varnostno zanimiv, potem je nujno, da tega zapisa ni."

Posnetek pogovora na Sovi je, dokumenta ni