Peter Gašperšič je napovedal odstop, če se gradnja drugega tira ne bo začela prihodnje leto. Foto: BoBo
Peter Gašperšič je napovedal odstop, če se gradnja drugega tira ne bo začela prihodnje leto. Foto: BoBo
Karl Erjavec
Erjavčev DeSUS bo Gašperšiča kljub vsemu podprl. Foto: Borut Živulović/BoBo
DeSUS bo podprl Petra Gašperšiča

Ministrici Milojki Kolar Celarc in ministru Petru Gašperšiču dajejo priložnost za izpolnitev pogojev do konca leta, sicer pričakujejo, da ju bo premier Miro Cerar zamenjal, je povedal predsednik stranke Karl Erjavec.

Tako od Kolar Celarčeve pričakujejo, da bo do konca decembra vložila zakon o zdravstvenem varstvu in zavarovanju v javno razpravo in povedala, kako si predstavlja financiranje zdravstvenega sistema.

Gašperšič: Odstopil bom sam
Več nezadovoljstva pa je v DeSUS-u z ministrom za infrastrukturo Gašperšičem, in sicer ne le glede drugega tira, ampak tudi glede drugih projektov. Od njega pa pričakujejo, da bo do konca leta povedal, kako bo financiran drugi tir in kakšna bo vrednost projekta. Pri glasovanju glede interpelacije o ministru Gašperšiču se sicer lahko zgodi, da se kdo od poslancev DeSUS-a vzdrži, je pojasnil Erjavec.

Gašperšič pa je v odzivu dejal, da bo odstopil sam, če se gradnja drugega tira ne bo začela prihodnje leto.

Gašperšič sicer nima polne podpore v nobeni poslanski skupini, tudi v SMC-ju mu je dva poslanca, Tilen Božič in Marko Ferluga, ne zagotavljata. Vendar je težko verjetno, da bi interpelacija uspela, saj bi jo v tem primeru moralo podpreti več koalicijskih poslancev.

Prezpogojno pa v DeSUS-u podpirajo ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič, je še dejal Erjavec.

DeSUS bo podprl Petra Gašperšiča