Gorenak je poudaril, da se ne bo mogoče izogniti varčevalnim ukrepom,
Gorenak je poudaril, da se ne bo mogoče izogniti varčevalnim ukrepom, "ki so v okoliščinah, v kakršnih je trenutno Slovenija, nujna gotovost". Foto: BoBo

Na seji so govorili o načrtih vlade, povezanimi s potnimi stroški in morebitnimi premestitvami, so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za notranje zadeve.

Minister je poudaril, da bo varčevanje potekalo na ravni celotne državne uprave, a dokončne rešitve še niso oblikovane. Dejal je, da bo treba pri omejevanju potnih stroškov za prevoz na delo upoštevati to, ali je policiste premestil delodajalec ali pa so policisti prostovoljno podpisali pogodbe o premestitvah.

Sindikati zahtevajo izpolnitev stavkovnega sporazuma
Sindikalisti so izrazili tudi zahtevo po izpolnitvi stavkovnega sporazuma, ki ga je sindikat podpisal z vlado v prejšnjem mandatu. A kot je izpostavil minister, se ne bo mogoče izogniti varčevalnim ukrepom, "ki so v okoliščinah, v kakršnih je trenutno Slovenija, nujna gotovost".

Razpravljali so tudi o predvidenih rešitvah glede plač policistov in upokojevanj ter o drugih težavah, s katerimi se policisti srečujejo pri svojem delu. Srečanja ministra s predstavniki sindikatov se bodo nadaljevala tudi v prihodnje, da bi čim prej našli rešitve, ki bi bile sprejemljive za obe strani, so še zapisali na ministrstvu.