V košari ponesrečenega balona je bilo 32 ljudi. Štirje so umrli, drugi pa so bili hudo ali lažje poškodovani. Foto: MMC RTV SLO
V košari ponesrečenega balona je bilo 32 ljudi. Štirje so umrli, drugi pa so bili hudo ali lažje poškodovani. Foto: MMC RTV SLO
Balonarska nesreča
Na kraj dogodka so takoj prihitele številne ekipe reševalcev in gasilcev. Foto: EPA

Inštitut za sodno medicino je potrdil tudi identiteto hudo poškodovane ženske, ki se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru in jim je zaradi hudih poškodb do zdaj ni uspelo prepoznati. Predstojnik inštituta Jože Balažic je dejal, da je preiskava na inštitutu za zdaj končana. Dopoldne bodo v zvezi s preiskavo izdali še potrebno dokumentacijo.

Policija nesrečo še preiskuje
Policija nadaljuje preiskavo okoliščin nesreče, pri čemer preverja tudi možnost, da je bilo storjeno kakšno kaznivo dejanje. V Balonarskem centru, ki je polet organiziral, so zagotovili, da je bil polet skrbno načrtovan ob upoštevanju vseh pravil, ki veljajo za balonarstvo.

V ljubljanskem UKC-ju še 10 poškodovanih
V nesreči je bilo udeleženih 32 ljudi, štirje so umrli, drugi so bili poškodovani. Vsi imajo opekline, veliko je zlomov kosti, tudi hrbtenice. V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana se trenutno zdravi še deset poškodovancev. Med njimi jih pet potrebuje intenzivno zdravljenje, od tega sta dva še vedno v smrtni nevarnosti, pri preostalih treh pa ostaja zdravstveno stanje resno.
V mariborskem UKC-ju sta na zdravljenju še vedno oba poškodovanca, ki so ju tam sprejeli takoj po nesreči. V prihodnjem tednu pa bodo pri ponesrečencu s hudimi opeklinami začeli operacije, so za STA povedali v mariborski bolnišnici.

Ponesrečenca, ki se zdravi v celjski bolnišnici, počasi zbujajo, v prihodnjih dneh, najverjetneje v ponedeljek, pa bodo nadaljevali z operativnim zdravljenjem njegovih globokih opeklin, je pojasnil specialist splošne kirurgije in travmatologije Radko Komadina. Dodal je, da ima bolnikovo stanje "pozitivno tendenco". V splošni bolnišnici v Novem mestu, kjer so zdravili lažje poškodovane, so vse že odpustili, v jeseniški bolnišnici pa so napovedali, da bodo žensko z več zlomi zadržali še nekaj dni.