Za koga v funkciji novega ministra se bo uskladila koalicija? Foto: BoBo
Za koga v funkciji novega ministra se bo uskladila koalicija? Foto: BoBo

Novega človeka za vodenje zdravstvenega resorja mora premierka Alenka Bratušek poiskati, ker je po mesecu dni odstopila Alenka Trop Skaza. Trenutno naj bi bila po poročanju TV Slovenija dva resna kandidata za nastop tega mesta - zdravnik Danijel Bešič Loredan in Nina Pirnat, ki je na ministrstvo prišla v ekipi Alenke Trop Skaza.

Po poročanju TV Slovenija pa naj bi bila Bratuškova zelo zadovoljna s pogovori s sekretarko Nino Pirnat, ki po njenih besedah v tem vmesnem obdobju "pelje naprej vse stvari, ki smo si jih začrtali v zadnjem mesecu z ministrico".

A morda bi utegnila biti težava to, da je Nina Pirnat trenutno tudi članica Socialnih demokratov, zdravstveni resor pa pripada Pozitivni Sloveniji. Vseeno naj bi se s premierko kmalu spet srečali.

Z Bešičem Loredanom se nista več pogovarjala
Danijel Bešič Loredan se je s predsednico vlade že sestal pred več kot tednom dni in takrat povedal, da je pripravljen postati minister, če bodo s koalicijo našli skupno pot. Od takrat pa se s premierko nista več slišala.

Najprej se je zdelo, da bodo v koaliciji kandidaturo Bešiča Loredana podprli. A predsednik DeSUS-a Karl Erjavec ni več prepričan, da je primeren kandidat, v DL-ju pa so ponudili za ministra poslanca Bojana Starmana, čeprav podpore Bešiču Loredanu niso umaknili.