Janković pričakuje ponovno zmago na lokalnih volitvah. Foto: BoBo
Janković pričakuje ponovno zmago na lokalnih volitvah. Foto: BoBo

Predsednik PS-ja Zoran Janković je tudi namignil, da bodo morda imenu stranke pred volitvami dodali še kakšen znak, da bo jasno, kdo in kaj so. Na volitve pa se že dejavno pripravljajo. "Datum je tukaj in pred nami so zanimivi dnevi," je dejal.

Na vprašanje, ali gre morda za SDS, je odvrnil, da je to "sicer vprašanje v hecu, ampak je lahko zelo resno". Odločno poudaril, da je zelo jasno, da s prvakom SDS-a Janezom Janšo ne gre v nobeno koalicijo.

Po informacijah TV Slovenija pa se Janković glede sodelovanja pogovarja s koprskim županom Borisom Popovičem.

Ali bo na letošnjih lokalnih volitvah nastopil z Listo Zorana Jankovića ali s PS-jem, Janković tudi še ne ve, saj je do volitev še kar nekaj časa. Sicer pa pričakuje zmago na volitvah. "Dejstvo pa je, da parlament ni moj način dela, in jaz v parlamentu ne bom sedel," je odgovoril na vprašanje, ali bo sam kandidiral za poslanca.

Bratuškova je pokazala, kaj si želi
Spregovoril je tudi o premierki, ki opravlja tekoče posle, in nekdanji vodji PS-ja Alenki Bratušek, ki je nedavno ustanovila stranko Zavezništvo AB. "Kaj si ona želi, je pokazala," je povedal in ponovil, da so se razšli izključno v gospodarskem delu programa.

Janković ni razbil koalicije
"Očitno moja nekdanja kolegica težko sprejema odločitev na kongresu PS, ki je meni dalo vodenje stranke," je pristavil in znova poudaril, da ni on tisti, ki je razbil koalicijo oziroma vlado.

"Kdo je določil datum kongresa? Izvršni odbor PS-ja, jaz takrat nisem bil član. Hoteli so imeti kongres, hotela je imeti kongres, imela je kongres. Kdo je organiziral avtobuse, kdo jih je plačal? Zoran Janković se eno leto ni dotaknil terena," je dejal Janković.

Znova se je komentiral tudi poročilo protikorupcijske komisije iz januarja 2013, ki je presodila, da ni znal pojasniti izvora dela svojega premoženja.

Želja po priključitvi na detektor laži
Janković je prepričan, da je bilo to poročilo namerno, in zato predlaga, da se z nekdanjim predsednikom KPK Goranom Klemenčičem "soočita" z detektorjem laži.

"Jaz ga bom vprašal le to, ali me je obravnaval tako kot druge in ali se je s kom dogovarjal glede pisanja poročila, on pa mene lahko sprašuje, kar želi," je razložil Janković.

Poudaril je še, da si zadeve želi čim prej razčistiti na sodišču in da se "v nasprotju z nekaterimi drugimi" sodišču ne izogiba.