Foto:
Foto:

Vladajoča koalicija je po Janševem mnenju z odstavitvijo dosedanjega predsednika uprave Petra Graška presegla vse meje, uradni razlog pa naj bi bil žaljiv. Pri vsem skupaj naj bi šlo za verigo, v katero je vpet tudi predsednik sveta LDS-a Gregor Golobič. Slednji je namreč zaposlen v podjetju, ki ima glavne posle sklenjene s hčerinskimi podjetji Telekoma. Janša je dodal, da se LDS očitno boji jesenskih volitev, zato želi na pomembna mesta v državi čim prej postaviti svoje ljudi.

Golobič zanikal vpletenost
Predsednik sveta LDS-a Gregor Golobič je zavrnil očitke Janše o političnem kadrovanju v Telekomu in njegovi vpletenosti. V nadzornem svetu Telekoma ni članov LDS-a, je dejal Golobič in dodal, da ne stranka ne on nista povezana z odstavitvijo predsednika uprave.

Po njegovem mnenju je bil najboljši primer političnega kadrovanja imenovanje Marjana Podobnika za prvega moža Telekoma, ki ga je kot predsednik vladne kadrovske komisije vodil prav Janša. Ta naj bi bil po besedah Golobiča še vedno globoko prizadet, ker je sedanja koalicija na Podobnikovo mesto imenovala Petra Graška. Z imenovanjem Podobnika naj bi Janša v času Bajukove vlade izrazil vso aroganco, ki jo lahko nekdo na oblasti izrazi do državnega premoženja.

Glede padanja podpore LDS-u je dejal, da je treba z napovedmi počakati, in dodal, da Janševa politika vzbujanja nestrpnosti ne predstavlja pozitivne alternative. Golobič je priznal, da je bila stranka v preteklih mesecih v "defenzivi", predvsem pri vprašanju izbrisanih. LDS je
namreč poskušala problem rešiti po pravni in konsenzualni poti, medtem ko druga stran ni bila nikoli pripravljena na dogovor, je dodal.