Joško Joras gladovno stavka že peti dan. Foto: MMC RTV SLO
Joško Joras gladovno stavka že peti dan. Foto: MMC RTV SLO

Joško Joras, ki so mu 14. julija hrvaški policisti kljub sklepu piranskega sodišča preprečili odstranitev robnikov in rampe na poti do njegovega doma, se je obiska državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Rada Genoria razveselil.

"Gospod Genorio pozna problematiko in dobil sem občutek, da vendarle niso vsi politiki takšni kot nekateri. Torej, da želijo reševati nekaj, na kar se ne spoznajo," je pojasnil Joras in dodal, da je Genoriu predstavil svoje težave in "predložil" rešitve.

Nemoteno sta se sprehodila do Jorasovega doma
Poleg tega je bil vesel, da sta se lahko do njegovega doma po evropski poti mimo zapornice sprehodila nemoteno. "Za to si namreč prizadevam. Seveda od Genoria nisem pričakoval, da bi mi kar koli obljubil, vesel sem, da sem mu lahko predstavil težave, ki jih bo v prihodnjih dneh lahko kot kandidat za stalnega predstavnika pri EU-ju predstavil tudi v Bruslju," je še povedal Joras.

"Dve lopati asfalta nista rešitev"
Kot pravi, ne pričakuje nikakršnih klicev z državnega vrha, vendar le to, da vlada, ki ima pristojnosti, uredi stvari. Kot pravi, se je za gladovno stavko odločil sam in zavestno. "Seveda ni najbolj luštno, a življenje teče naprej in ker gre za mojo odločitev, se ne bom pritoževal," je še dejal za našo spletno stran.

Pri robniku, ki otežuje dostop do Jorasovega doma, so 14. julija, potem ko so mu hrvaški policisti preprečili odstranitev teh, naredili asfaltno klančino. A, kot je še povedal Joras, "dve lopati asfalta" nista rešitev težave.