Joras je pridobil ustrezna soglasja, da do hiše uredi cesto. Foto: MMC RTV SLO
Joras je pridobil ustrezna soglasja, da do hiše uredi cesto. Foto: MMC RTV SLO

V Dubrovniku se bosta v okviru tradicionalnega mednarodnega vrha Croatia Summit 2010 - Jugovzhodna Evropa namreč srečala hrvaška premierka Jadranka Kosor in njen slovenski kolega Borut Pahor, ki bosta med drugim razpravljala tudi o nadaljnjem postopku reševanja mejnega vprašanja po ratifikaciji arbitražnega sporazuma v obeh parlamentih in slovenski potrditvi sporazuma na referendumu.

Od njunega srečanja Joško Joras pričakuje dogovor, "da ne bi več hrvaška policija kratila človekovih pravic oz. suverenosti republike Slovenije". "Ko se bo predsednik vrnil, bomo videli, ali bomo prišli do nekega epiloga in ali smo dosegli pozitiven ali negativen rezultat," še pravi Joras in dodaja, da bo na podlagi tega tudi reagiral.

"Predvidevam, da bom do torka že vedel, če se bo kaj zgodilo. Če pa ne bo prišlo do nekega rezultata, mi pa ne bo preostalo drugega, kot da nadaljujem, kar sem junija začel," je v pogovoru za MMC še pojasnil Joras in dodal, da želi doseči, da se bo spoštovalo sklep piranskega sodišča, obenem pa pričakuje, da bo lahko tudi zgradil cestni priključek, za katerega že ima soglasje Direkcije RS-a za ceste.

Da bi le politiki bili dovolj modri ...
Prepričan je sicer, da so politiki tukaj tudi zato, da bi ljudem pomagali doseči dobre sosedske odnose in da bi nato lahko živeli drug z drugim, "ne pa da se kratijo človekove pravice in ne da se ignorirajo sklepi sodišč".

"Upam, da so politiki dovolj modri, da bodo lahko prišli do nekih stališč, da je treba spoštovati drug drugega, da je treba živet drug z drugim. In zato je treba ustvariti neke pogoje," še meni Joras in doda: "Politiki so prevzeli odgovornost, ko so se pustili izvoliti, da bodo uredili odnose tako, da bomo lahko živeli drug z drugim, in ne drug proti drugemu."