NPU je že zaslišal nekdanje sodelavce Borisa Koprivnikarja na ministrstvu za javno upravo. Foto: BoBo
NPU je že zaslišal nekdanje sodelavce Borisa Koprivnikarja na ministrstvu za javno upravo. Foto: BoBo

Kot je med drugim zapisal na Facebooku, je žrtev svoje politične opredeljenosti: "Ker tudi SMC ne vidi več moje aktivne vloge v okviru funkcij, ki so ji bile na voljo, in ni ocenil, da je dosedanje vodenje resorja zadostna osnova za nadaljevanje dela, sem se po izstopu iz izvršnega odbora in sveta stranke odločil, da izstopim tudi iz članstva v stranki SMC. Cenim vrednote, za katere se zavzemamo, in delo, ki smo ga skupaj opravili, vendar enostavno ne morem dopustiti, da sem sam, družina in sedanji delodajalec žrtev političnega obračunavanja."

NPU preiskuje sume storitve kaznivega dejanja Borisa Koprivnikarja
Nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je le nekaj dni po izteku svojega mandata zaposlil v družbi BTC. Kriminalisti zdaj preiskujejo, ali je tej družbi še kot minister podelil brezplačne testne frekvence 5G v zameno za službo po izteku ministrovanja, pravi novinarka Radia Slovenija Jolanda Lebar.

Boris Koprivnikar, ki je bil ves teden službeno v ZDA, tudi po vrnitvi vse očitke zanika. Za informacijo, da sta zadevo pod drobnogled vzela Nacionalni preiskovalni urad in tožilci, je izvedel od medijev, pravi in dodaja, da vabila na zaslišanje še ni prejel, a da bo v sredo vse pojasnil pred parlamentarno komisijo za nadzor javnih financ.

"Vsi postopki so bili popolnoma transparentni, v skladu z usmeritvami ministrstva in popolnoma neodvisno vodeni s strani agencije AKOS," zatrjuje Koprivnikar in pripominja, da v nobenem primeru ne gre za kakršno koli povezavo v zvezi z zaposlitvijo v BTC-ju. Zanika tudi, da bi si teren pripravil s spremembo zakona tako, da se frekvence podeljujejo brezplačno, testno obdobje pa se je s treh mesecev podaljšalo na tri leta.

"Komercialne frekvence se prav tako zaračunavajo, kot so se vedno do sedaj. Vendar razpis za komercialno rabo frekvenc sploh še ni bil izveden. Drugič, te frekvence, ki so bile BTC-ju podeljene, so začasne in omejene samo na področje BTC-ja, torej jih komercialno uporabljati za neke storitve za splošno populacijo sploh ni mogoče. Frekvence oziroma obdobje testiranja je bilo podaljšano zato, ker je v povezavi s frekvencami 5G mogoče razvijati popolnoma nove poslovne modele, in to je tisto področje, za katero potrebuješ več časa za testiranje," pojasnjuje Koprivnikar.

Pravi tudi, da je informacijo, da je NPU že začel preiskavo korupcije, dobil od medijev: "Sam nisem dobil nobenega vabila, v kolikor pa komur koli lahko pojasnim svoje postopke, dejanja, odločitve, sem z veseljem na voljo, ker imam popolnoma mirno vest." Ko se je v soboto vrnil s službene poti, je šel najprej k predsedniku uprave BTC-ja Jožetu Mermalu: "Na mojo pobudo sva se dogovorila, da v kolikor se v postopkih kakor koli pravnomočno izkaže, da je bilo moje ravnanje v kakršni koli obliki koruptivno, s tem avtomatično preneha moja pogodba o zaposlitvi v BTC-ju," še dodaja Koprivnikar. Z zadevo pa se bo že v sredo ukvarjala parlamentarna komisija za nadzor javnih financ, je v prispevku za Radio Slovenija še poročala Jolanda Lebar.

Kriminalisti že zaslišali nekdanje sodelavce na ministrstvu
Potem ko je v javnost prišla novica, da je kriminalistična policija v zvezi s Koprivnikarjevo zaposlitvijo v BTC-ju začela preiskovati sum korupcije, naj bi bilo tudi že zaslišanih nekaj nekdanjih Koprivnikarjevih sodelavcev na ministrstvu. NPU pa naj bi o sumu storitve kaznivega dejanja tudi že obvestil Specializirano državno tožilstvo, je v soboto poročal POP TV.

Po poročanju STA-ja je Anže Logar na sejo komisije DZ-ja za nadzor javnih financ, ki bo v sredo med drugim povabil tako Koprivnikarja kot tudi vodstvo Akosa, BTC-ja, Komisije za preprečevanje korupcije in računskega sodišča.

Koprivnikar izstopil iz SMC-ja
Koprivnikar izstopil iz SMC-ja