KSJS pod vodstvom Branimirja Štruklja grozi s protestom, če vlada ne umakne dodatnih posegov v plače. Foto: BoBo
KSJS pod vodstvom Branimirja Štruklja grozi s protestom, če vlada ne umakne dodatnih posegov v plače. Foto: BoBo

Predsedstvo KSJS, ki zastopa več kot 73.000 članic in članov, poudarja, da sindikati, ki so člani KSJS-ja, ne sprejemajo ukrepov vlade, ki bi dodatno posegli v že znižane plače in druge prejemke javnih uslužbenk in uslužbencev. So se pa po navedbah predsednika konfederacije Branimirja Štruklja pripravljeni pogajati o prenosu zdaj veljavnih ukrepov oziroma dela varčevalnih ukrepov na področju plač in drugih prejemkov ter premij dodatnega pokojninskega zavarovanja.

Če vlada do naslednjega kroga pogajanj, ki bodo v četrtek, tako ne bo umaknila "nesprejemljivih dodatnih posegov v plače in druge prejemke", bodo 3. decembra ob 15. uri pred poslopjem vlade izpeljali protestni shod, s čimer bodo potrdili odločenost, da zavrnejo vsakršno dodatno zniževanje plač in prejemkov v javnem sektorju, še pravi Štrukelj.

KSJS ob tem poziva, naj se protestnemu shodu pridružijo vsi sindikati javnega sektorja. K nagovoru udeleženih na protestnem shodu so povabljeni tudi predstavniki konfederacij in zvez sindikatov, ki so v času pogajanj izrecno podprle zahteve javnih uslužbenk in uslužbencev, je še zapisal Štrukelj.