Mojca Kucler Dolinar je v MMC-jevem klepetu zatrdila, da je mogoče urediti brezplačni brezžični internet za celotno Ljubljano.
Mojca Kucler Dolinar je v MMC-jevem klepetu zatrdila, da je mogoče urediti brezplačni brezžični internet za celotno Ljubljano. "Če želimo biti pametno mesto, je to osnovno," meni. Foto: Osebni arhiv

Kucler Dolinarjeva je prepričana, da bi moral svetnik in poslanec Pozitivne Slovenije Mitja Meršol zaradi afere SDV odstopiti. "Sodelovanje v tajnih policijah totalitarnih režimov je v popolnem nasprotju z demokracijo," je dejala. Zatrdila je, da bi morali odstopiti tudi poslanca Branko Marinič in Ivan Simčič in direktor Lekarne Ljubljana Marko Jaklič.

Klepet si lahko v celoti preberete tukaj.


"Nobeden izmed projektov ni 'čist'"
O centru Stožice je dejala, da je tako velike in tako nasedle projekte težko reševati. "Poiskati bo treba zasebnega upravitelja, ki bo skrbel za zapolnjenost objekta, in se z njim dogovoriti o terminih, ki bodo morali biti na razpolago mestu Ljubljani in njenim klubom. Kot županja bom poskrbela za javni del javno-zasebnega partnerstva, zasebnik pa naj poskrbi za zasebni del," je zatrdila.

Na klepet smo že povabili Vita Rožeja.

Po njenem mnenju je nujno dati več pristojnosti četrtnim skupnostim, o projektih dozdajšnjega župana Zorana Jankovića pa pravi: "Videz ni vse, nobeden izmed projektov ni 'čist'."

MMC je na spletne klepete povabil vse kandidate za mesto župana/županje Ljubljane. Razvrstitev klepetov si oglejte tukaj.