Levica, ki jo vodi Luka Mesec, še ni podpisala sporazuma z vlado Marjana Šarca. Foto: BoBo
Levica, ki jo vodi Luka Mesec, še ni podpisala sporazuma z vlado Marjana Šarca. Foto: BoBo
Levica odpovedala podpis sporazuma z vlado
Levica ni podpisala sporazuma z vlado

V Levici naj bi se neuradno za to odločili zaradi odločitve premierja Marjana Šarca, da za državnega sekretarja za varnost v svojem kabinetu imenuje Damirja Črnčeca, ki je v javnosti znan po svojih nestrpnih in šovinističnih izjavah do manjšin in prebežnikov ter pripadnikov drugih narodnosti in ras.

V Levici so za MMC povedali, da odpovedi podpisa danes ne bodo komentirali oz. da se bodo uradno odzvali v sredo.

Damir Črnčec je bil za državnega sekretarja za nacionalno varnost imenovan na četrtkovi, prvi seji vlade Marjana Šarca. Kot so sporočili iz LMŠ-ja, je premier Marjan Šarec Črnčeca imenoval na mesto državnega sekretarja za nacionalno varnost "na podlagi njegovih izkušenj, saj gre za priznanega strokovnjaka tako na teoretičnem kot na praktičnem področju".

Po poročanju Mladine naj bi koordinator Levice Luka Mesec svet stranke obvestil, da sporazuma o sodelovanju s Šarčevo vlado zaradi imenovanja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade (KPV), odgovornega za nacionalno varnost, ne bodo podpisali. Mesec naj bi članom sveta tudi pojasnil, da bo stranka do petka na Šarca vršila pritisk, da umakne Črnčeca s položaja.

LMŠ: Neusklajeni termini predsednikov strank
V največji vladni stranki LMŠ-ju so pojasnili, da podpisa sporazuma sodelovanja z Levico ni bilo zaradi neuskladitve terminov predsednikov strank. Po njihovih navedbah pogovori na vseh ravneh potekajo, predsednik LMŠ-ja Šarec pa se bo z Levico tudi sestal.

Levica odpovedala podpis sporazuma z vlado
Levica ni podpisala sporazuma z vlado