Miro Senica vsa namigovanja o nepravilnostih in na splošno o vpletenosti v primer Bužekijan zavrača. Foto: MMC RTV SLO
Miro Senica vsa namigovanja o nepravilnostih in na splošno o vpletenosti v primer Bužekijan zavrača. Foto: MMC RTV SLO

Po poročanju časnika Finance so pred kratkim anonimni prijavitelji na Nacionalni preiskovalni urad (NPU), posebno tožilsko skupino in pravobranilstvo naznanili kazniva dejanja goljufije, zlorabe položaja in uničevanja okolja.

Po trditvah anonimnežev naj bi jih zagrešili Miro Senica, njegova partnerica in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, nekdanja županja in župan Izole Breda Pečan in Tomislav Klokočovnik, nekdanji podžupan Darko Grad, Igor Skok z občine Izola, prvotni investitor Edi Bužekijan ter še nekaj drugih.

Prejem prijave so nam potrdili na pravobranilstvu, od katerega prijavitelji zahtevajo, da sproži obnovo postopka izdaje gradbenega dovoljenja. Posestvo je zdaj v lasti podjetja Mala Seva Predraga Šinika. Pred tem je bilo v lasti Jožeta Anderliča (Sepire), še prej pa Bužekijana.

Vsi so povezani s Senico, še pišejo Finance, vendar ta vsa namigovanja zavrača. "Miro Senica ni seznanjen, da bi bili v zvezi s predmetnimi nepremičninami podani kakršni koli razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, in ga o tem tudi ni nihče spraševal, kaj šele zasliševal," so dejali v njegovi odvetniški pisarni.

To ni prva prijava suma kaznivih dejanj pri gradnji Bužekijana (zdaj Mala Seva) - že septembra lani je Komisija za preprečevanje korupcije primer odstopila kriminalistom in tožilcem iz Kopra.