Sindikat policistov Slovenije in Policijski sindikat Slovenije sta se na ločenih sestankih srečala s predstavniki ministrstva za notranje zadeve na temo plačevanja socialnih prispevkov. "Po zagotovilih predstavnikov ministrstva naj bi bilo zdaj vse plačano, kar potrjujejo tudi podatki, objavljeni na spletni strani Fursa," je dejal sekretar Policijskega sindikata Slovenije Igor Ručigaj.

Sindikat policistov Slovenije bo dokumentacijo, ki so jo prejeli, sicer še preučil, že zdaj pa ocenjujejo, da bo moralo ministrstvo plačati finančni upravi obresti v znesku 155.000 evrov, je dejal predsednik sindikata Kristjan Mlekuš. V sindikatu so namreč prejeli več kot 500 obvestil članic in članov ter drugih zaposlenih, v katerih je iz zapisov finančne uprave razvidno, da so bila zadnja izplačila prispevkov izvedena do 1. marca 2019, nato pa prispevki niso bili vplačani.

Na ministrstvu pa zagotavljajo, da redno plačujejo prispevke. To pomeni, da so vsi prispevki za vse zaposlene na ministrstvu in policiji plačani, so pojasnili. Določena odstopanja v evidenci plačanih prispevkov pa se pojavljajo zaradi problematike pri oddaji REK-obrazcev oziroma obračuna davčnega odtegljaja. Vodstvo ministrstva je že zahtevalo, da strokovne službe pripravijo poročilo o tej zadevi.

MNZ policistom ni v celoti izplačal prispevkov?