Jože Možina je med drugim prepričan, da 'RTV že leta ni realno ocenjena'. Foto: MMC RTV SLO
Jože Možina je med drugim prepričan, da 'RTV že leta ni realno ocenjena'. Foto: MMC RTV SLO
Jože Možina o zaposlovanju, štipendiranju in prihodnosti MMC-ja

Na vprašanje uporabnika Honorarc o zaposlovanju honorarnih sodelavcev je Možina dejal, da jim zaposlitve ne more zagotoviti, ob tem pa še pristavil: "Čeprav mi je osebno dovolj stalnega pritiskanja na nižanje število zaposlenih zaradi nujnega zmanjševanaj stroškov dela in menim, da bi RTV zaradi strateškega razvoja v prihodnosti moral odpreti vrata mladim izobraženim sodelavcem, pa je glede na realne razmere nemogoče pričakovati, da se bo to zgodilo množično." Ob tem je dodal še, da so honorarci povsod in tudi na RTV-ju v nezavidljivem položaju.

Celoten klepet, v katerem izveste tudi, zakaj TV Slovenija predvaja ponovitve oddaj in zakaj na nacionalni televizii ne moremo spremljati Lige prvakov, si lahko preberete TUKAJ.
"Ne verjamem, da je zakon za dobro delovanje zavoda najbolj bistven, seveda pa je primeren zakonski okvir potreben. Od novega zakona ne pričakujem revolucionarnih sprememb, vsaj potrebne niso."

V videu na desni pa izveste, kje Jože Možina vidi MMC-jev potencial in zakaj se je RTV odločil za štipendiranje študentov novinarstva.

Jožeta Možino so uporabniki spraševali tudi o morebitnih novih filmih, nadaljevankah, oddajah in še čem, kar lahko pričakujemo v prihodnosti. Možina o tem pravi: "Naša odgovornost javnega medija je v pomembnem delu usmerjena v kvalitetno slovensko, ter seveda evropsko in siceršnjo neodvisno produkcijo umetniških filmov, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Si pa v dveh, treh elitnih terminih želimo tudi megauspešnice in kako trendovsko nanizanko."

Jože Možina o zaposlovanju, štipendiranju in prihodnosti MMC-ja