Podmladek NSi-ja je zmotila zgodba Očka, ki pripoveduje o deklici Ani, ki ima dva očka. (Fotografija je simbolična.) Foto: Thinkstock
Podmladek NSi-ja je zmotila zgodba Očka, ki pripoveduje o deklici Ani, ki ima dva očka. (Fotografija je simbolična.) Foto: Thinkstock

V reviji Ciciban, katere bralci so poleg vzgojiteljev in učiteljev zlasti otroci in njihovi starši, zagovorniki zakonika ravno v času referendumske kampanje z zgodbico Očka propagirajo istospolno partnersko skupnost, so v sporočilu za javnost poudarili v podmladku.

MSi: Uredniki presegli mejo dobrega okusa
"V Mladi Sloveniji menimo, da so v namene prepričevanja v referendumski kampanji zlorabili revijo Ciciban in na nek način tudi otroke, saj so številni ob taki vsebini v reviji zmedeni. S tem so uredniki presegli meje dobrega okusa."

V podmladku NSi-ja jih "neuravnotežena uredniška politika revije Ciciban skrbi, saj bi morala biti otroška revija popolnoma nevtralna". Prepričani so, da so uredniki revije prestopili mejo nevtralnosti, saj da z zgodbo o Očku ravno v času referendumske kampanje kot popolno in srečno družino predstavljajo le istospolno skupnost.

Idealiziranje istospolnih skupnosti?
Ob tem so v MSi-ju pojasnili, da uredništvo ob zgodbici Očka vzgojiteljem in učiteljem priporoča že pripravljen učni program na tej osnovi, ki ga je dovoljeno razmnoževati v vzgojno-izobraževalne namene.

"S tem se že na nek način uresničuje opozorilo nekaterih udeležencev v javnih razpravah o družinskem zakoniku, da bodo tovrstne vsebine in idealiziranje istospolnih skupnosti prešli v šolske učbenike in v izobraževalni program," opozarjajo v podmladku.

Mlada Slovenija vse tiste naročnike Cicibana, "ki se s propagando družinskega zakonika v tej reviji ne strinjajo, poziva, da se temu uprejo in v znak protesta razmislijo o nadaljnjem naročniškem razmerju Cicibana".