Renata Brunskole je bila poslanska SD-ja in PS-ja. Foto: BoBo
Renata Brunskole je bila poslanska SD-ja in PS-ja. Foto: BoBo

Brunskoletovo je na razpisu za novega generalnega sekretarja, na katerega je prispelo 13 prijav, pet kandidatov pa se je uvrstilo v ožji izbor, novembra izbral glavni odbor RKS-ja, v ponedeljek pa jo je potrdil še zbor članov RKS-ja.

Zbor RKS-ja je tudi odločil, da bo do zbora članov v sredini prihodnjega leta funkcijo podpredsednice ob Ireni Nečemer opravljala še Nataša Pirc Musar.

Nova generalna sekretarka RKS-ja je poudarila, da bo RKS še naprej deloval v smeri pomoči potrebnim in nadaljeval vse naloge, ki jih opravlja v okviru javnih pooblastil. Prav tako bodo ohranili in nadaljevali vse primere dobrih praks, po katerih je organizacija tudi prepoznavna. Prepričana je, da bo delo potekalo nemoteno.

Brunskoletova tudi napoveduje, da bo prisluhnila in upoštevala območna združenja, saj ima RKS po vseh državi številčno mrežo skoraj 15.000 prostovoljcev, ki na leto opravijo več kot pol milijona prostovoljskih ur. Izrazila pa je tudi željo, da bi se v okviru kabineta predsednika vlade ponovno vzpostavil urad za humanitarno področje, pa tudi da se nadaljuje odlično sodelovanje z obrambnim ministrstvom, upravo za zaščito in reševanje in ministrstvom za zdravje.

Glede na težko obdobje, ko je veliko ljudi dejansko potrebnih pomoči, želijo obdržati višino finančnih sredstev v okviru javnih pooblastil s področja obeh ministrstev, ob tem pa to še nadgraditi s sodelovanjem z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na socialnem področju.

Pirc Musarjeva nadomestila Brgleza
Pojasnila je tudi, da je Pirc Musarjevo za podpredsednico do volilnega zbora imenoval zbor članov, pri njenem imenovanju sama ni imela pristojnosti. Pirc Musarjeva bo na tej funkciji nadomestila dosedanjega podpredsednika Milana Brgleza, ki je postal predsednik DZ-ja in član vodstva politične stranke in zato s tega mesta odstopil.

Nova generalna sekretarka je poudarila, da v času prijave na funkcijo ni bila članica vodstvenih organov kakšne politične stranke, po imenovanju za generalno sekretarko pa bo iz stranke tudi izstopila.