Foto: Inštitut 8. marec
Foto: Inštitut 8. marec

Kampanja Inštituta 8. marec je potekala po vsej Sloveniji, obiskali so več kot 30 mest. "V vsakem mestu nas je v povprečju pričakalo med 40 in 80 ljudi," so povedali na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer že dva dni ljudi vabijo na predčasno glasovanje.

Poudarili so, da so želeli zaščiti zaposlene na RTV Slovenija in ljudem pojasniti, zakaj je sprememba zakona nujna.

"V najtežjih časih, ko v resnici ne veš, kaj vse se lahko zgodi, se zgodijo najlepše stvari. In nam se je zgodila še večja skupnost, skupnost, ki temelji na solidarnosti in upanju. Od zaposlenih na RTV smo se naučili, kaj pomeni pokončna in dostojanstvena drža, kako se je potrebno ustrahovanju upirati z doslednostjo. Na terenu pa smo se naučili, kako lahko vsak naredi nekaj majhnega, da je ta svet boljši in lepši. Pozivamo vse, da pridejo na referendum in glasujejo za," je izpostavila direktorica inštituta Nika Kovač.

Zaposlenim na RTV-ju so izročili pisma podpore, ki so jih podpisovali ljudje po različnih slovenskih krajih. Zvezdan Martič se je zahvalil v imenu zaposlenih na RTV Slovenija in dejal, da lahko "zlomijo enega Marcela, eno Vesno, enega Saša, ne morejo pa zlomiti vseh vas."