Ob ugodnem vremenu se bodo številni med počitnicami zabavali, smučali in sankali na snegu. Foto: BoBo
Ob ugodnem vremenu se bodo številni med počitnicami zabavali, smučali in sankali na snegu. Foto: BoBo

Na počitnice se odpravlja še druga polovica slovenskih šolarjev iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter iz Ribnice, Sodražice, Loškega Potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela. Ker bo v tem tednu tudi državni praznik Prešernov dan, bodo imeli učenke in učenci ter dijakinje in dijaki zahodnega in osrednjega dela države prost tudi 26. april.

Sorodna novica Za približno polovico slovenskih šolarjev so se začele zimske počitnice

Šolarje in njihove starše pričakujejo na smučiščih in v zdraviliščih, nekateri pa bodo uživali zimske radosti na morju. Na voljo jim bodo številne raznovrstne dejavnosti, največ v Ljubljani. Tam jih med drugim čakajo grajske dogodivščine in vstop v svet zmajev v organizaciji Zavoda Ljubljanski grad in spoznavanje živali v ljubljanskem živalskem vrtu.

Veliko raznovrstnih dogodkov med počitnicami so pripravile tudi obljubljanske občine. Tako kot vsako leto bo tudi tokrat marsikje poskrbljeno za otroško varstvo.

Ker med počitnicami še bolj kot sicer oživijo smučišča, policija opozarja na previdnost.
Šolarji bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 13. februarja. Zimske počitnice imajo šolarji letos sicer prej kot po navadi, ker bo od 22. februarja do 5. marca v Planici potekalo nordijsko svetovno prvenstvo.