Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

Sredi decembra, ko programsko-produkcijski načrt še ni bil potrjen, je namreč nadzorni sklep sprejel sklep o financiranju po dvanajstinah.

Nadzorni svet je s sprejetjem finančnega načrta omogočil izvedbo programsko-produkcijskega načrta za letos, ki so ga člani programskega sveta RTV Slovenija potrdili konec decembra, so zapisali na Radioteleviziji Slovenija.

V finančnem načrtu so po njihovih navedbah predvideni prihodki za 139,44 milijona evrov, kar je za 2,74 milijona evrov oz. za dva odstotka več glede na načrt 2022. Odhodki so načrtovani v vrednosti 139,43 milijona evrov, kar je za 2,77 milijona evrov oz. za dva odstotka več glede na načrt 2022.

Letos je načrtovana prodaja celotnih delnic Eutelsata v vrednosti 5,6 milijona evrov. Od tega bi šlo 3,175 milijona evrov za odpravnine, preostalo pa bi namenili za pokritje enkratnega dviga stroškov električne energije v letošnjem letu.

Programski svet v ponedeljek ni dal pozitivnega mnenja k finančnemu načrtu. Zlasti predstavniki zaposlenih v programskem svetu so ocenili, da prihodki od načrtovane prodaje delnic Eutelsata niso realni. Cena ene delnice trenutno namreč ne dosega 9,95 evra, kolikor je nadzorni svet določil za mejo, pod katero naj delnic ne bi prodajali.