Ženske v večji meri prevzemajo starševske in druge skrbstvene obveznosti, kar ima vpliv na pokojninsko osnovo. Foto: BoBo
Ženske v večji meri prevzemajo starševske in druge skrbstvene obveznosti, kar ima vpliv na pokojninsko osnovo. Foto: BoBo
pokojnina
Ministrstvo za delo je belo knjigo predstavilo aprila. Foto: BoBo
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Kot so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo bela knjiga o pokojninah služila tudi kot podlaga za mogoče prihodnje načine zagotavljanja ustrezne ravni pokojnin in za pravočasen sprejem nadaljnjih zakonskih rešitev. Foto: BoBo

Ministrstvo za delo je belo knjigo predstavilo sredi aprila. Kot temeljni upokojitveni pogoj predvideva starost 67 let z dopolnjenimi 15 leti zavarovalne dobe. Pokojninsko osnovo za izračun pokojnine naj bi podaljšali z veljavnih 24 na 34 zaporednih najugodnejših let. Bela knjiga naj bi se nanašala na pokojnine generacij, ki šele študirajo ali so na začetku karierne poti.

Odbor za enake možnosti Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je namreč na današnji novinarski konferenci v celoti zavrnil izhodišča bele knjige o pokojninah. Predsednica odbora Andreja Poje je kot najbolj boleč predlog izpostavila ukinitev ukrepov pozitivne diskriminacije v korist žensk v okviru pokojninskega sistema.

Opozorila je, da bi ukinitev teh ukrepov resno ogrozila ekonomsko neodvisnost žensk v starosti in povečala njihovo tveganje za revščino. Odbor po njenih besedah nasprotuje tudi vsakršnemu podaljševanju obdobja za izračun pokojninske osnove, saj bi tak ukrep močno znižal pokojnine, predvsem ženskam.

Spomnila je, da ženske v večji meri prevzemajo starševske in druge skrbstvene obveznosti, kar ima vpliv na pokojninsko osnovo. Obenem je bila kritična tudi do predloga odprave višjega odmernega odstotka ob vpeljavi točkovnega sistema, kar bi po njenih besedah prineslo dodaten negativen učinek predvsem na znižanje že tako bistveno nižjih pokojnin žensk.

"V odboru zato odločno zahtevamo, naj se ohranijo višji odmerni odstotki za ženske, vse dokler enakost žensk ne bo dejansko dosežena in uresničena," je dejala. Za odbor je po besedah Pojetove prav tako nesprejemljivo, da se kot najnižja pokojnina opredeljuje znesek v višini 222,52 evra, ki ne dosega niti ravni denarne socialne pomoči.

To bo znova najbolj prizadelo ženske, tiste z najnižjimi dohodki in kratko pokojninsko dobo, je opozorila.

Pomembna vdovska pokojnina
Odbor za enake možnosti ZSSS-ja po njenih besedah zavrača tudi prilagoditev zahtevane starosti za pridobitev pravice do vdovske pokojnine s starostjo, ki je zahtevana za pridobitev pravice do starostne pokojnine.

"Takšno poslabševanje pogojev za pridobitev pravice do vdovske pokojnine bo močno poslabšalo položaj žensk v starosti. Vdovska pokojnina namreč predstavlja enega izmed elementov za zmanjševanje tveganja revščine za ženske na starost, saj izboljšuje njihov materialni in socialni položaj," je dodala Pojetova.

Dokument ne podaja končnih rešitev
Bela knjiga o pokojninah je po mnenju vodje skupine za njeno pripravo Andraža Rangusa strokovni dokument, ki služi zgolj kot podlaga za širšo javno razpravo o mogočih načinih zagotavljanja dolgoročne vzdržnosti pokojninskega sistema. Tako se je odzval na stališče svobodnih sindikatov, da bo bela knjiga drastično poslabšala položaj žensk.

Kot so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo bela knjiga o pokojninah služila tudi kot podlaga za mogoče prihodnje načine zagotavljanja ustrezne ravni pokojnin in za pravočasen sprejem nadaljnjih zakonskih rešitev. Vsebuje celovito analizo demografskih razmer ter njihovega vpliva na dolgoročno vzdržnost pokojninskega sistema, je zapisal Rangus.

Za vsak ključni parameter pokojninskega sistema je pripravljen seznam mogočih rešitev, obenem pa so izpostavljena tudi odprta vprašanja za nadaljnjo razpravo, skupaj z ocenjenim vplivom na dolgoročno vzdržnost pokojninskega sistema in primernost pokojnin. Dokument tako po navedbah Rangusa ne podaja dokončnih rešitev, ampak bodo te oblikovane v okviru socialnega dialoga in opravljene javne razprave.

Vsi ukrepi in rešitve, ki se bodo na podlagi ugotovitev iz bele knjige uvedli, bodo po zagotovilu Rangusa predmet širšega družbenega konsenza in bodo "vsebovali zgolj tiste predloge, ki bodo v največji možni meri usklajeni s socialnimi partnerji".

Pokojninski sistem namreč zadeva vse posameznike in interesne skupine, zato je po njegovi oceni treba odločitve sprejemati premišljeno, na podlagi razprave vseh deležnikov, predvsem pa na temelju socialnega dialoga ter v iskanju čim večje stopnje soglasja na vseh ravneh.

Sledili bodo še številni posveti
Kot je opozoril, je ministrstvo pristojno tudi za področje enakih možnosti, zato je bila bela knjiga med drugim tudi predmet javne razprave na strokovnem svetu za enakost spolov. Gre za posebno posvetovalno telo, ki ga sestavljajo neodvisni strokovnjaki, ki ministrici svetujejo pri sprejemanju novih ukrepov, s katerimi se zagotavlja enakost med spoloma. Razprava o beli knjigi se bo v okviru tega sveta po trditvah Rangusa nadaljevala še naprej.

Poudaril je, da je razprava glede upokojitvenih pogojev in odmere pokojnine predvidena šele na naslednjih sejah delovne skupine Ekonomsko-socialnega sveta za belo knjigo o pokojninah, tako da bodo takrat natančneje preučeni argumenti sindikalne strani. Do zdaj pripomb oziroma predlogov od sindikatov niso prejeli.

Znova je poudaril, da bela knjiga vsebuje ukrepe, ki naj bi v celoti zaživeli šele v letu 2040 in pozneje, tako da je treba njihove učinke gledati z vidika prihodnjega stanja v družbi in generacij, ki trenutno končujejo študij oz. se šele vključujejo na trg dela, ne pa generacij, ki so tik pred upokojitvijo oz. so se že upokojile.

Ministrstvo za delo je belo knjigo predstavilo sredi aprila. Kot temeljni upokojitveni pogoj predvideva starost 67 let z dopolnjenimi 15 leti zavarovalne dobe. Pokojninsko osnovo za izračun pokojnine naj bi podaljšali z veljavnih 24 na 34 zaporednih najugodnejših let. Bela knjiga naj bi se nanašala na pokojnine generacij, ki šele študirajo ali so na začetku karierne poti.