Foto:
Foto:

Predstavniki Evropske federacije zelenih strank so se pogovorili tudi z morebitnima kandidatoma za evropske volitve, Alenko Paulin in Leom Šešerkom. Poudarili so, naj zelena lista za evropske volitve vključuje čim širši spekter programsko zeleno orientiranih strank.

Zeleni Slovenije so sicer predstavili nosilko kandidatne liste na volitvah v Evropski parlament Melito Cimerman, ki je svetnica Zelenih v mariborskem mestnem svetu. Če se bo zeleni opciji uspelo dogovoriti o skupnem nastopu na evropskih volitvah, se Zeleni zavzemajo, da bo nosilka kandidatne liste ženska. Zeleni Slovenije pričakujejo, da se bosta Stranka mladih in Stranka ekoloških gibanj odpovedali enostranskim odločitvam. Če pa bodo ugotovili, da stranki ogrožata možnosti zelenega programa na volitvah, bodo prisiljeni nastopiti samostojno.

Drevesne sadike za bolj zeleno Slovenijo
Ob prvem pomladnem dnevu pa so Zeleni Slovenije v Ljubljani, na Ptuju, v Kidričevem in Vidmu pri Ptuju razdelili okoli 3.000 drevesnih sadik. Akcija poteka pod geslom Ozelenimo Slovenijo. Namen akcije je osveščanje ljudi, da je okolje dobrina, ki ni neskončna, je poudaril predsednik stranke Vlado Čuš.