Foto:
Foto:

SMS je namreč članica Sveta Evropske federacije zelenih strank (EFGP). V SMS-u o večini imen liste za evrovolitve še ne govorijo, je pa glavni tajnik stranke Jože Vozelj potrdil, da je eden izmed najverjetnejših kandidatov predsednik SMS-a Dominik Černjak.

Vozelj o drugih imenih ni želel govoriti, popoln seznam kandidatov pa naj bi bil pripravljen najkasneje do aprila letos. Na listi naj bi bile vsaj tri ženske. Volitve v Evropski parlament bodo junija.

Evropski Zeleni zagotavljajo, da bodo na čelu liste za Evropski parlament sama odlična imena, zato so listo že poimenovali za "sanjsko ekipo". Celotno predvolilno kampanjo evropskih Zelenih bo vodila mednarodna oglaševalska agencija, ki bo poskrbela za enotno oglaševanje, iste slogane in skupno spletno stran. Se bo pa kampanja vseeno nekoliko razlikovala med posameznimi državami, so razložili v SMS-u.

Vključitev Stranke mladih Slovenije v družino evropskih Zelenih je Svet Evropske federacije zelenih strank (EFGP) soglasno izglasoval novembra lani.